Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak zasa ja :)

Akosi mi ten automaticky sitic nefunguje a akosi sa nemozem dopatrat ako to je vlastne v tom mojom motore. 1,9TD je tam ten krokovy motorcek ktory potahuje to lanko ktore pridava alebo to je len u benzinu? Pretoze to lanko vedie niekam pod palivovy filter a neviem ci je to ten krokac alebo nie :myslim A este chcem vediet naco je ta cievka na obrazku? Nemoze to mat tiez nieco s tym ze to nefunguje? :myslim

[upravil dne 31.10.2008 katro]

post-0-14109602834624_thumb.jpg

Odesláno

Ak sa nemýlim tak sytič a krokový motorček majú iba benzínové motory. Na naftových býva regulácia dorazu regulačnej tyče. To by mal byť i tento prípad. To lanko vedie do takého valčeka namontovaného na motore ktorý podľa teploty motora reguluje voľnobežné otáčky podľa teploty motora. Namiesto sýtiča máš žeraviace sviečky.

Odesláno

No a ako sa vola ten valcek ktory to reguluje podla teploty? (aby som vedel pod cim to mam na nete hladat). A ako to myslis ze namiesto sitica su zeraviace sviecky? Ak sa nemylim sitic drzi otacky kym motor nedosiahne urcitu teplotu a potom ich pusti na volnobeh. Tak co s tym maju zeraviace sviecky? (myslis zhavice ci nie?)

Odesláno

To ide o v princípe o význam technického výrazu.

Sýtič je zariadenie ktoré \"sýti\" zmes, čiže zvyšuje množstvo paliva dodávaného do valca z dôvodu že pri studenom benzínovom motore sa časť paliva zkondenzuje na stenách sacieho potrubia a valca. Zároveň sa palivo horšie odparuje a preto sa ho dodáva viacej.

Pri naftových motoroch sa palivo zapaľuje teplotou vzniknutou pri kompresii vo valci. Pri studenom vzduchu by to šlo ťažko a preto sú v naftových motoroch žeraviace sviečky ktoré zvýšia teplotu vzduchu pred kompresiou a tým uľahčia zapálenie paliva.

To udržiavanie otáčok je už iba regulácia voľnobehu. To je v tvojom prípade ten valček na motore. Kedysi sme tomu hovorili termoregulátor. Na Service boxe tomu hovoria OVLADANIE SPOMA 22X150 -LG 452.

Odesláno

Nooo... tak sa opravujem... myslel som funkciu regulacie otacok. :super Ten princip sitica mi je ako tak jasny s tou bohatsou zmesou. Lenze teraz som troska zmateny z toho co pises. Pri diesly nepusta taktiez bohatsiu zmes? ci aj tam? :myslim No ale to je v podstate teraz jedno. Teraz ma trapi skor mechanicke prevedenie. Zaujimalo by ma ci uz ten termoregulator niekto opravil ked nejde? ci sa to vobec da. Lebo ked je zima nieje bohvie co startovat bez \"sitica\"

A este aku funkciu tam hra ta cievka?

[upravil dne 31.10.2008 katro]

Odesláno

Pri diesloch nedáva zmes ale vstrekuje palivo. Ten termoregulátor by mal trochu pridať a tým zdvihne otáčky. Účel je rovnaký ako pri benzíne i ba technické prevedenie je iné.

Termoregulátor som len menil za nový a neviem ako to vyzerá dnu. Ak je nefunkčný tak sa dá suplovať plynovým pedálom. Nakoľko sa nastavuje tak možno by bolo rozumné s tým zájsť niekde kde robia čerpadlá. Nemusí byť zlý ale iba zle nastavený.

Tá cievka neviem načo je. Myslím že na zhasínanie motora ale je to iba dohad.

Odesláno

Cize ked pridavam pedalom na diesly je to to iste ako ked prida \"sitic\"? Ak to spravne chapem ze sa da suplovat pedalom. Lebo ja som sa bal toho ze to skodi motoru ked za studena dostava palivo a vzduch v normalnom pomere ako za beznej prevadzky (pri pridavani pedalom namiesto pridavania \"siticom\"). Myslel som ze by mal za studena dostavat v pomere viac paliva ako normalne (co si mi aj vysvetloval s tou bohatsou zmesou). A kedze je nefunkcny tak ked sa v nom posprtam a nieco zbabrem nemalo by vadit ze je uplne K.O. tak sa do neho asi nejak pustim (ak sa mi to ovsem podari vybrat) Ked aj tak pises ze sa to rovno vymiena za nove. :super

A ta cievka nieje na zhasinanie motora urcite

Odesláno

Kup nový cena asi 700 kč. Opravovat ho nemá cenu , neni co.Hýbe z předvstřikem (tvrdší chod motoru za studena , a samozřejmě vyšší otáčky) .O tom spínači už se tady psalo asi v souvislosti EGR ventilu , při studeném motoru neotvírá ( ale nevim nechci psát nesmysly),vyzkoušej hledání.

Odesláno

Hladanie som pouzil a nie raz....ale akosi som na to nikde neprisiel...ale dnes som to skumal a asi to fakt nema cenu petoze je to jedna velka kovova suciastka na ktorej sa nic neda urobit... bohuzial :( takze dik pastorek za rady :super

tu je este foto ak by sa niekomu doma nieco take navyse povalovalo mozno sa dohodneme ;)

[upravil dne 1.11.2008 katro]

post-0-14109602846091_thumb.jpg

Odesláno

Tá \"kovová\" sučiastka je lanko na automaticku regukláciu otáčok. Musíš ju vykrútiť a dať tam novu. Zoženieš iba originál v Peugeote. Na druhom konci je lanko, ktoré prevlečieš cez tú cievku / na prvom obrázku/. Ked je motor studeny, cievka bude stlačená, ako sa bude motor zohrievať, cievka sa bude otvárať. Nezabudni najprv vypustiť vodu z chladiča. Už som to robil, je tam dosť malo miesta a blby prístup. Ale stalo to za to, motor teraz za studena pekne pradie a neskače ako besný,ako predtým.

• O 3 roky později...
Odesláno

mne nechce startovat moj 1.9d v mrazoch... pozeral som zhavice a podla mna su dobre... ale vsimol som si ze to lanko co sa tu spomina mam uplne volne aj ked je motor studeny ... nemalo by byt napnute ked je studeny ?? ... a moze to byt pricina toho ze mi to nechce chytit ??... ale nechce to chytit ani ked stlacim plyn tak neviem .....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...