Přejít na obsah

Jardoslav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

Vše od uživatele Jardoslav

  1. Caute, potrebujem surne zohnat prednu sedacku vodica na novy model 405, na bazosi som nasiel niekolko inzeratov ze ludia rozpredavaju 405 na diely ale len stare modely bude mi to pasovat? Pripadne pasuju sedacky este aj z inych modelov? Dik.
  2. Zohnal som na vymenu druhy alternator s tym, ze ten moj nejako poriesim casom (ci uz uhliky alebo nieco ine). Po vymeneni som zistil ze ten druhy alternator dava 14,5V na volnobehu. Mam tam obycajnu ciernu Pb baterku, je toto vyssie napatie pre nu problem? Ten povodny daval tusim 14V ked bol este ok.
  3. No ja som na Slovensku nasiel najlacnejsi novy za zhruba 70e (co je zhruba 1900kc) a to uz mi pride dost tak preto som chcel najskor skusit vymenit tie uhliky ale ked mi tu poviete ze to nepomoze (ak mal niekto podobnu skusenost), tak to ani nemusim skusat.
  4. Si si isty ze ten altik bude na vyhodenie? Nasiel som na bazosi nahradne za 30 az 35e ale ked si ho tam dam tak je mozne ze za mesiac sa mi znova do....
  5. Nehovorim ze si netrufam vybrat alternator len sa mi s tym nechce babrat a zabijat cas ,,,, a kedysi davno som kdesi cital ze vymenit uhliky nie je problem ze sa len nejako vytiahnu zo zadnej strany alebo tak..... ale neviem no zatial som to ani nejako neskumal ..... a s "odbornikmi" nemam osobne moc dobre skusenosti uz vidim ako by si za hento vypitali 100e a este by pri tom dosahali nieco ine ..... ako napr. ked som si dal vymenit spodny cap ramena "odbornikom" a ten ho sice vymenil ale pravdepodobne dal dobru ranu kladivom aj do brzdoveho kotuca.....
  6. Asi pred mesiacom po dlhsej ceste mi zacalo blbnut dobijanie. Zacalo to tak, ze po nastartovani ostala svietit kontrolka dobijania (resp. nie uplne svietit ale tak prerusovane poblikavat) ale po zvyseni otacok zhasla a uz sa znovu nerozsvietila ani na volnobehu. Vcera som si vsimol ze pri zapnutom motore mi pulzuju svetla a dnes rano som ledva nastartoval lebo starter ledva tocil motorom. Takze to asi poriadne nedobija. Dufam ze to bude "len" uhlikmi. Ako sa daju vymenit? Da sa to spravit aj bez vytahovania alternatora z auta? Ak treba vytahovat alternator tak co vsetko treba kvoli tomu rozobrat? Idealne keby mal niekto nejaky obrazkovy navod Dik.
  7. Jardoslav

    štartér len cvaká

    Presne takto teraz musim startovat ja. Najhorsie je, ze predtym som mal starter co "nevladal" tocit motorom, cize nim tocil pomaly a v zime pod -7 uz to nestacilo na nastartovanie. Tak som za 30e kupil druhy na inzerat a ten uz toci normalne ale zase mi robi hento :/
  8. Jardoslav

    Vule v přední nápravě

    Mozu to byt zaberove silentbloky na ktorych su ulozene predne ramena, alebo silentbloky motora.
  9. Bolo to pri tom volante, a dik aj za fotky lebo je to tam tak perfektne schovane ze bez nich by som to nenasiel.
  10. Nahly odber prudu zatazi alternator a ten zase zatazi motor takze otacky pri volnobehu na chvilku klesnu (kym ich regulator nedorovna), je to normalne.
  11. Jardoslav

    Vaše spotřeby?

    S mojim 1.9 GLD to priemerne vychadza na 5,1L. V meste v lete 6 - 6,5 a v zime tak 7 - 7,5. Mimo mesta bezne tak 4,5, ale ked su dobre podmienky (leto, pohodove tempo tak 80-90 km/h) tak sa viem dostat aj pod 4
  12. Vdaka za rady, vidim ze to nie je jednoznacne, asi to najskor bolo pri volante (alebo za kastlikom) a v neskorsich modeloch to zmenili. Kazdopadne ja som tiez nasiel v knihe Haynes ze by to malo byt za kastlikom pred spolujazdcom. Tak som to rozobral a uvidel, ze tam naozaj nieco take je. Ale je tam strasne blby pristup, a tu suciastku drzia dva samorezne sroby a k jednemu z nich sa neda vobec dostat ani kratkym srobovakom. Skusal som ten srob povolit ale nakoniec asi po 3 hodinach nadavania som odrezal drziak na jednej strane tej krabicky platkom z pilky na zelezo, a nechal ho tam aj so srobom. Ked sa mi to konencne podarilo vytiahnut tak pozeram ze to ma 7 pinovy konektor, ale podla schemy by mal byt 9 pinovy. Tak som ho vytiahol a skusil len tak so srandy zamknut a zistil som, ze central si v pohode funguje dalej . Neviem teda co to je krabicku ale s centralom to nema asi nic spolocne. Tak som to po dalsej varke nadavok namontoval naspat a kaslal na to. Ale skusim to teda pozret este pri tom volante.
  13. Zdravim, chcel by som si do 1.9 gld (novy model) zapojit dialkove ovladanie na central. Podla schemy som pozeral, ze najjednoduchsie by bolo pripojit to na kontakty iduce z riadiacej jednotky. Neviete mi niekto povedat, kde sa ta riadiaca jednotka nachadza? Zatial som pozeral iba tak zbezne okolo poistiek a zospodu pristrojovky, ale nic take som nevidel. Nemam moc casu sa v tom vrtat, tak som sa chcel spytat predtym, nez zacnem nieco rozoberat
  14. este by to mohli byt tie silentbloky v ktorych je ulozene spodne rameno ... zistis to napr. tak, ze pri vyrovnanom riadeni a zatiahnutej rucnej sa pokusis potocit kolesom dopredu a zase dozadu .... ak su tie silentbloky zle, tak sa ti to koleso bude pohybovat dopredu a dozadu vzhladom na cele auto .... pripadne nech tym kolesom hybe niekto iny a ty sa mozes priamo pozerat na ten silentblok, ci sa v nom to rameno nehybe (ak je ok tak by sa nemalo)
  15. Jardoslav

    1.9d - starter toci pomaly

    Takze kamarat mi pozical svoj starter a uz to startuje na brnk. Vsimol som si ale ze ten moj starter je mensi. Nemoze to byt napriklad z benzinu? Mozno mu ani nic nie je, len je proste slaby na taky motor. Tak teraz neviem ci ho mam dat spravit alebo radsej zhanat original na diesel .
  16. Jardoslav

    1.9d - starter toci pomaly

    ukostrenie je ok .. to uz som pozeral
  17. Caute... na mojom pezote toci starter motorom strasne pomaly (podla zvuku) ... ked startujem tak motor sa len tazkopadne roztoci a po dvoch az troch otackach naskoci ... teda v lete... ked su mrazy tak s nim len toci a uz nenaskoci. Baterku mam novu 80 Ah 610A, kable vyzeraju byt v poriadku, kontakty na starteri aj na kostre som vycistil ... moze byt nieco so starterom ?
  18. no nasiel som aj s M12 aj M14 srobom.... ale zevraj aj ten zavit ktorym to ide do tehlice moze mat dve dlzky...
  19. dik ale nemyslim capy riadenia ale tie, co su na ramene.... (vid obr.)
  20. Zdravim... potreboval by som vymenit capy na prednej naprave ale zevraj existuju dva druhy (s dlhsim alebo kratsim zavitom). Ktory druh mam kupit ? Mam 1.9d - novy model (VF34BD9B270964809)
  21. Jardoslav

    Aky olej do 1.9 d ??

    ok dik za rady .... a kolko tam toho ide ? bude mi 5l stacit aby som mal aj na dolievanie ?
  22. Jardoslav

    pojistky

    mam ale iba v anglictine.... prave koncove svetlo je na F4
  23. Jardoslav

    Automaticky sitic diesel

    ok najskor skusim iba to lanko dotiahnut a potom uvidim
  24. Jardoslav

    Automaticky sitic diesel

    tak som to skusil pritiahnut na doraz a pezot chytil na prvy krat ... pritom este na obed som to skusal startovat pri -2 a nechcel ist..... teraz je u nas -6 tak uvidim co to bude robit rano pri -15... bodaj by to islo A ked budem robit len kratke jazdy (tak 10-15min), teda s nezohriatym motorom, mozem to nechat priviazane stale ? Alebo sa tym zbytocne zvysi spotreba alebo aky to bude mat vplyv ?
  25. Jardoslav

    Automaticky sitic diesel

    no tak skusim nejakym drotom pritiahnut tu packu ktoru by malo pritahovat to lanko a skusim nastartovat... nepokazim tym nic ?
×
×
  • Vytvořit...