Přejít na obsah

HonzaGRDT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1992

Kontakty

  • ICQ
    334428008

Profilové informace

  • Město
    Praha 9
  • Stát
    Česká republika

HonzaGRDT's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. HonzaGRDT

    štartér len cvaká

    Ahoj všem! Díky za toto vlakno. Elektrika neni moje silna stranka, tak prosim hodte oko na moje uhliky. Mam je menit? Diky. Jinak podle toho co pisete to u me asi vypada na civku.
  2. HonzaGRDT

    HonzaGRDT auta

  3. HonzaGRDT

    Spodny gulovy cap-vymena

    Souhlas v obou bodech.. Přípravek mám taky a čep s ním šel povolit jenom jednou jedinkrát.
  4. Dík za tip, až bude tepleji, tak se do toho pustím. Zadní silentblok na pravém rameni a oba na levém jsem měnil na podzim. Ten přední - váleček - na pravém r. se mi zdál dobrý, tak jsem ho tam nechal (jediný z těch 4 ) Asi to byla chyba, ale už se mi to nechtělo odvrtávat.. Mám ho doma, tak už zbývá jen to udělat
  5. HonzaGRDT

    Spodny gulovy cap-vymena

    špatně jsem se vyjádřil, je to nějaký povolovač závitů ve spreji či co, ne odrezovač, pardon. I kdyby nezničil závit, tak bych měl docela obavy z toho navaření čepu natvrdo.. Pokud by mi řekl, že to chce řešit takhle, tak bych se takové dílně radši vyhnul.
  6. Máš částečně pravdu Petrikj, dneska už málokdo něco na podvozku opravuje.. Jezdím celkem málo, takže to beru spíš jako hobby než nutnost. Stahováky došly a o víkendu jsem to horní uložení na pravé straně kompletně vyměnil, ale chyba lávky - příčina toho cvakání to nebyla Ach jo.. Je to sice lepší, ale cvakání nezmizelo. Až mě překvapilo, v jak dobrém stavu to uložení i ložisko bylo! Podle štítků to bylo původní a docela jsem koukal, že po 20 letech a jednom dni:) to bylo docela dobré. Nejaká rez samozřejmě, ale to uložení bych neměnil, kdybych to veděl.. Co mám zkontrolovat teď?
  7. HonzaGRDT

    Spodny gulovy cap-vymena

    Ahoj, na 405 jsme to vždycky dělali výše popsaným postupem - navařit velkou matku a na tyči to horko těžko povolit.. Vždycky do závitu ještě nastříkáme odrezovač, ale moc to stejně nepomáhá a nový závit tam tak jde stejně dost blbě. Není to nic moc práce, vždycky to odkládám, protože se mi do toho nechce Snad Ti to dobře dopadne, držím palce!
  8. Díky, Ondrík, vypadá to podle Tvého popisu dost podobně.. V pátek jsem koukal na uložení tlumiče a nic extra rozbitého jsem tam nenašel, to mě překvapilo. Nemám stahovák pružin, takže jsem tlumič horko těžko dostal zpátky. Objednal jsem stahováky, takže mám v plánu horní uložení pořádně prohlédnout. kdybys měl fotku toho silentbloku co myslíš, že je špatný, tak bych se rád podíval. Silentbloky na rameni jsem měnil oba v létě a kola (jak píše Jardoslav) se nehýbou. Na STK jsem byl v říjnu a čepy byly taky v pořádku.
  9. Už mě to mezitím taky napadlo Podvozek je v docela dobrem stavu, snažím se o to starat. To uložení bude asi ono, už jsem si všiml, že na nerovnostech se zprava ozývají větší rány než dřív. Myslím, že TL MKT012 vypadá úplně stejně jako to co tam mám. Dá se to vyměnit jenom povolením horního uložení tlumiče? Jak se tam dostane ten kroužek-ten patří ze spodní strany? Prosím poraďte, tlumiče jsem ještě nikdy nedělal.. Doporučili byste dělat radši obě strany najednou, nebo je to jedno?
  10. To Vasekk: zkoušel jsem a nic. Je potřeba asi větší než ruční síla:) To 313Mihal 313: Dík za tip, to mě nenapadlo. Horní guma bude určitě v pytli. Tlumiče jsem neměnil co to máme (60000km) a ani před tím určitě nebyly nové. Loni na testu dopadly dobře, tak jsem to neřešil. O víkendu se na to podívám. Dá se ta guma vyměnit aniž bych musel celý tlumič vyndávat? Stačí povolit horní pokličku - imbus 7 + očko 21? Dá se vůbec ta guma sehnat samostatně? Dík H.
  11. Dá se to nějak potvrdit - že by to bylo poloosou? Jízdou s koly v rejdu nebo tak něco? Cvaknutí není ovlivněno zatočením kol a projevuje se i při brzdění na neutrál.
  12. dík, ale to asi nebude, asi před rokem jsem ji měl venku a vypadala dobře a jezdím teď dost málo.
  13. Díky za kartu, to byla teda extra rychlost! Ať se daří!
  14. Zdravím Vás přátelé! Při rozjezdu nebo brždění se mi z pravé přední strany (poslechově zhruba vpravo pod podlahou u spolujezdce) ozve zvláštní cvaknutí, nebo lupnutí, či jak to popsat. Nemám z toho zvuku dobrý pocit a už nevím kde hledat příčinu. Ozývá se to jenom při prvním přenesení váhy auta - buď rozjezd nebo brždění - když dojíždím třeba z kopce na křižovatku a brzdím víckrát, tak jenom při prvním sešlápnutí pedálu. Brzdy nepřibržďují, třmeny se zdají v pořádku, čepy třmenů utažené, pohyblivé, tlumič utažený, rameno i nápravnice taky. Kontroloval jsem to o víkendu. Myslím, že brzdami to není. Když to bude nějaká kravina, tak to cvaknutí jako takové vem čert, nerad bych ale zanedbal něco důležitého.. Nenapadá Vás co ještě zkontrolovat? Děkuju H.
  15. HonzaGRDT

    Čerpadlo servořízení

    Děkuju. Když jsi to sundaval, tak jsi použil hrubou sílu, nebo jsi to ohřál, nebo jak se Ti to povedlo? Slyšel jsem, že se může stát, že při zpětné montáži pak řemenice bude volná. Co s tím potom? Další dotaz: Co byste radili: Je lepší sehnat čerpadlo z vrakoviště a doufat že to bude lepší nebo za 8000 nové (a ještě řešit problém s jinou řemenicí.. Opravdu se nedá rozebrat?
×
×
  • Vytvořit...