Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar vsetci :papa

Mam taky dotaz.... viem ze to tu uz bolo kolko sa komu hreje motor a viem ze 1,9TD sa u Peugeotu hreje menej ako pri ostatnych autach asi tak tych 80-85 (ine povacsine tych 90). Mne sa tiez hrial tych 85 ale mal som zniceny chladic a menil som ho za cisto novy. A od vtedy sa mi hreje tak 75stupnov. Cesta Lucenec -Trencin co je 190km a 80 stupnov ani nedosiahnem.Mozno niekde do kopca v serpentinoch. Nevadi to tomu motoru?Respektive nieje to malo 75 az 80 stupnov? :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

myslim ze u 1.9 TD je to uz vyriesene dobre mal som pred tym 405 hladky diesel a ten sa nie a nie zohriat nad 75 a ked sa zohriel nie an ie sa ochladit :P u turba je to bezproblemov na 80 to drzi stale aj v lete...

Odesláno

no pokud mas TD s 66kw tak tam termostat otevira pri 88°C takze tech 75 je nakejch divnejch, pokud mas 68kw tak tam termostat otevira pri 83°C a to uz by se tolik nelisilo.

ja mam uz HDi a tam termostat otevira pri 83°C a bezne na teplomeru vidim 80-85

Odesláno

No mam 66kw...na 80 sa to vysplhalo len hore kopcom na jednotke... ale kym som mal stary chladic (ak sa to este tak dalo nazvat) som mal teplotu 80-85 normalne...preto sa aj pytam lebo sa mi to zda byt malo...jedine ma napada ze predchadzajucemu majitelovi sa to s tym znicenym chladicom velmi hrialo tak dal termostat co otvara pri 75.. alebo by tato moja teoria nefungovala? :myslim:D

Odesláno

nas piskot drzi teplotu cca 83°C. zda se mi to docela malo (u megyny mam teplotu 90°C). ale jak vidim, tak to je asi spravne.

resil jsem totiz malo topici topeni. tak jsem vymontoval termostat a cely system vyplachl. pak jsem to napustil vodou s octem a nechal jsem cely okruh zahrat na 90°C a nechal roztok pres noc pusobit. druhy den jsem vyplachnul ty sra.ky, vratil termostat a napustil fridex G plus. rekl bych, ze se ucinost topeni dost zvedla :) jeste musim vyresit, ze nam nekde do auta tahne, pak bude v piskutku i v zime jako v pokojicku :)

jen co me na te praci prekvapilo, ze musel dolu naraznik. bez toho by se mi nepovedlo odpojit spodni hadici chladice. vsimnul jsem si, ze dole na chladici je vypustak, bohuzel ale zarostly :(

a tady jeste nejaky obrazky :super

piskotpredekdl2.jpg

detail pripojeni hadice

piskotspodnihadicenachlkg5.jpg

Odesláno
Původně zaslal: katro

A co je lepsie? tych 75 alebo 85?

Oficiálne je prevádzková teplota motora 80 - 90. Tých 75 je málo a nemá to nič spoločné s chladičom. Pradepodobne máš vadný termostat. Na týchto voskových sa pri otvorení vysúva oceľová tyčka na ktorej sa časom vytvoria usadeniny ktoré bránia jeho úplnému uzavretiu.

Odesláno

neni to sroub, ale kohoutek s moznosti nasadit na nej hadicku. je na chladici uplne dole. je videt zespod, ale i z vrchu pri pohledu do motoroveho prostoru. nemam jeho foto, tak alespn takhle.

piskotpredeksipkanl5.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...