Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Promiňte mi, ale musím si ulevit - hňupi z O2

Recommended Posts

Odesláno

Promiňte mi, ale musím si ulevit, neb mne pořádně nas.a.a naše milá Telefónica O2:bacha V srpnu 07 jsem si nechal odpojit paušální číslo studentského tarifu na prázdniny. Na konci září 08 jsem volal na infolinku, jak se to s číslem má a že ho chci definitivně ukončit. Slečna mi za jednorázový poplatek 100Kč nabídla, že číslo mohu nechat odpojené po další rok, tak jsem na to kývl a očekával fakturu na 100Kč. Jaké bylo mé překvapení, když jsem dnes náhodou zkusil simku a zjistil, že paušál je aktivní. Obratem jsem zavolal opět na infolinku a vysvětlil, k čemu došlo. Dozvěděl jsem se, že od data, kdy jsem hovořil s onou slečnou operátorkou, je číslo aktivní a od toho data musím uhradit fakturu, která naběhla. A zároveň, že mne nemohou znovu odpojit na prázdniny, dokud neuhradím tuto fakturu (která má splatnost až v listopadu...). Mno - tak jsem za 10 minut zavolal znovu jinému operátorovi, který mne obratem číslo odpojil, neb správně pochopil, že nemůžu dlužit za fakturu, která ještě nemá splatnost. Nezbylo mi než mu sdělit, že ráno jdu na pobočku smlouvu definitivně zrušit a zároveň okamžitě vyhazuju dvě goučka, které ještě mám doma v šuplíku. Toto je můj první kontakt s O2 po roce nevyužívání jejich služeb. Před oním rokem jsem s nimi řešil 4 zprasené faktury z celkem 10, k čehož dvě byly vykreditovány a dvě se dostaly až do třetího kola reklamačního řízení, po čemž teprve mi byly vráceny peníze, které mi patří a O2 nepatřily.... Jen se mi sakra nechce věřit, že O2 stále funguje takto stupidně, že jeden operátor neví co žvatlá druhý, že jednorázový zisk ve výši 300Kč zajištěný podáváním mylných informaci na infolince a jednáním v rozporu s přáním zákazníka je pro O2 víc než definitivní ztráta tohoto zákazníka... Tak mi nezbylo, než dnes znovu zopakovat, že spokojen jsem byl do té doby, dokud se to jmenovalo Eurotel a definitivně se rozloučit.

Tak mi prosím promiňte tento výlev, ale mám problém zkousnout, že po roce kontaktuji O2 a oni opět ihned můj první zákaznický požadavek zprasí...no more.

Odesláno

kazdy mame asi take skusenosti.mne sa nedavno stalo,ze mi prisla sms ze som vynimocny zakaznik...(od ORANGU) a ze si mozem prist skor po novy telefon ako je uplynutie 2 rokov podla zmluvy.na pobocke mi jeden den povedali ze nie je problem ,ano je to tak,nech si vyberiem tel a zajtra nech dojdem.tak som si urobil namahu ist tam znova a ked som povedal ze ktory mobil chcem,tak to bolo zrazu blokovane.volali do blavy tam im povedali ze je tam blokacia kvoli tomu ze nie som zakaznikom 2 roky a preto nemam narok na tuto moznost.volal som operatorovi a nakolko sa kazdy hovor nahrava tak som vyjadril nespokojnost s poskytovanim sluzieb.na otazku kde mozem poslat oficialnu staznost mi bolo povedane ze na adresu info@....takze dakujem pekne ked to automat hned zmaze. su to dementi na n-tu ked nedokazu spravne rozlisit co komu patri a co nie.dalsi problem a dost casty je s mobilnym internetom od ORANGU.stale ked to blbne tak tam zavolam a oni tak o cca2-3 zavolaju spat ze nezistili ziadnu chybu na ich vysielaci.teda vraj je problem v mojom pc,co je smiesne zeby moj pc idiel v pohode 2 tyzdne a potom mal 1-2 dni chripku.

zakaznikom vraj niesom 2 roky, len hlavne ze som tam od kedy existuju na trhu,len kvoli zmnenam firmy atd atd mam obcas ine tel.cislo.no proste je to firma POD UROVEN a dufam,ze coskoro sa najde lepsi poskytovatel sluzieb ktory ponukne vyhodnejsie sluzby.

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

dobre delas, bez treba k vodafone, ja jsem zatim spokojeny. :super

Muzu se podepsat. Cela rodina jsme nekolik spokojenych let u Vodafounu ;):super

Odesláno

Taky sem u O2 10let,a zatim sem žádný problem neměl,jelikož mám paušál,tak každej 2hej rok mám jinej telefon,díky tomu má už celá rodinka povyměňováno za nový,sem spokojenej

Odesláno

Myslel jsem ze to maji nahrane a da se na to odvolavat , ale asi ne vse nahravaji , je to vse na lidech , ja mel problemy s Vodafonem , pri ruseni 2 karet zustala jedna aktivni , proc nikdo nevi ?

Odesláno
Původně zaslal: Mishanthrope

U Eurotelu / O2 jsem už 11 let a zatím jsem naštěstí neměl žádný problém. Ale musím konstatovat, že za dob Eurotelu byl přístup k zákazníkům mnohem vstřícnější.

mluvíš mi z duše. Také jsem byl dlouho spokojený zákazník eurotelu, net i volání. Teď už jsem hlavně u tmo. Každý dělá chyby, ale někdo je umí přiznat a rychle vyřešit. O2 to není.
Odesláno

Přijdou mi některé názory tady naivní. Vezměte si, kolik má každý operátor zákazníků a když bude chybovat pouze v jediném procentu, jaký je to objem lidí. Myslím, že Vaše negativní zkušenosti nejsou nic neobvyklého a je to u všech operátorů stejné. Jestli si někdo myslí, že přijde na trh operátor, který bude naprosto bez chyby, tak má smůlu. V těchto objemech podnikat bez chyby nelze. Co se týká následného uznání/neuznání viny, tam je přístup operátorů taky pochopitelný. Ve vašem případě je požadavek na kompenzaci nebo vrácení peněz možná oprávněný, ale na jeden takový případ jsou tisíce neoprávněných. Operátor tak pochopitelně využívá všech dostupných prostředků, aby zjistil, na čí straně je pochybení (spíš myslím, že se snaží dokázat, že pochybení není na jeho straně, což v businessu je normální - jde o prachy). Všude jsou spokojení zákazníci a ti nespokojení. Pokud jste tím nespokojeným zákazníkem a myslíte, že Vás spasí přechod k jinému operátorovi, tak hurá do toho. Někdo tu psal, že je celá jeho rodina u Vodafone a je spokojený. Já jsem třeba z Vodafone odešel, protože mi nevyhovoval. (přístup, systém fakturace a pod.) Teď jsem s celou firmou u Tmobile celkem bez problémů. Můj kamarád Tomáš, ale zase s Tmobile právě utekl v do 02 kvůli datovým tarifům a nemůže si to vynachválit. Prostě každý operátor má něco a každý má své procento nespokojených zákazníků!

Odesláno

S destinym musim naozaj suhlasit...

Je to tak, ze mobilny operatory maju cez milion zakazniku, a v ich spolecnostech pracujou 1000 ky zamestnancu. Netreba se divit, ze si narazil na nejakyho paka.

To sa moze stat vobec v kazdej spolocnosti. Proste si mal smolu, ale tak isto mozes narazit raz na nejaky hovado co ty to pokazi u TMO ale Vodafone.

Reklamacnimu sa necudujem. Ja robim pre T-Com, a vybavujem aj T-Mobile, ale keby si videl to mnozstvo reklmacii co sa udava, a vetsina je neopravnenych. Ludia proste skusaju, ved vyskusame, nic za to nedame...

Preco mam taku fakturu, ja som nic nepodpisal, ja som nikam nevolal, ja som to rusil a podobne. Pokial si kartu rusil, je to len slovo proti slovu. Pokial nemas na papieri podpis a zmluvu o vypovedi, nie je nic iste a dost tazko sa to zistuje.

Pokial pocuvate tu zvucku,tak vam hovoria ze hovor MOZE byt nahrany, nie ze bude. Funguje to na nahodnom systeme, konroluju tak predajcov . Urcite sa nezaznamenavaju kazde hovori. Zaznamenava sa raz za cas nejaky hovor, a potom to vyhodnocuju, ci sa operator call centra sprava slusne, ci robi ako ma...

Odesláno

V titulku bylo \"ulevit si\" - stalo se - nikoli vyvolávat flame proti O2 ;) Destiny a lubko, samozřejmě souhlas. Jasněže nějaký můj ex studentíkovský tarif je nic. Mohl bych to rozvádět dál, ale nechci. Taky dělám v mktg/pr exportu a poradenství. A že bych já či kdokoli jiný z týmu zkusil svému byť nejmenšímu klientovi říct, ať napřed uhradí tu fakturu, co se mu nelíbí, pak si vezme papír, napíše co se mu nelíbí a donese to na vrátnici, že se mu k tomu možná někdo vyjádří do měsíce, v určitých případech do dvou měsíců...:ticho... druhý den neplacená časově neomezená dovča... Těch záseků je tam mnoho: dělají to brigoši za 80Kč/h, fluktuace, neznalost, nemotivace. Tvrdá produktová segmentace služeb je i v interních systémech nadřazena klientským vztahům - operátor \"vyfakuje\" klienta na hlasovém tarifu a neví, kdy s kým klient mluvil před ním, neví o tom, že klioš 4násobek volání platí na datech či naopak (a děje se to řekl bych až do úrovně středních firemních klientů, nejen u soukromých osob). Tradičně průšvihová interní komunikace mezi it supportem a vývojem a mktg/bd/pr. Stejná tragédie při prodlužování smluv: i jako firemnímu klientovi (až na top x) je schopen ti volat jeden člověk ohledně netu, druhý ohledně hlasových tarifů, třetí ohledně blackberry, další ohledně datových zařízení atd. atd., tebe jako klioše zatěžuje zbytečnou administrativou, neposkytuje ti srozumitelný přehled o nákladech, svojí kostnatou segmentací tě nutí k roztříštěnosti plánovaní tvých zdrojů a opět ti komplikuje přehled a krade čas - bylo by to fakt na jinou dlouhou diskusi...(v případě mnou zmíněného operátora to odliv firemních kliošů alespoň co já vidím a slyším myslím prezentuje dostatečně).

A vůbec, dolů s tím tématem :papa

[upravil dne 27/10/08 *jose_106*]

Odesláno

Ok, dalsie veci nerozpitvavam :D Ale len jednu musim podotknut :)

Pokial sa operatorem podpisujes smlouvu, tak si precti vseobecny podminky.

V nich jasne stoji, ze reklamace neni duvodem na odlozeni paltby. Pokial ty je reklamace uznana, peniaze sa ty vratia. Pokial vsak napises , ze ziadas o odklad platby, tak by ty mali vyhovet :)

Takze to ze ta najskor poslali zaplatit, je smiesne, nakolko reklamaciu musia prijat ci si neplatic, alebo platic :)

Ale mozu to mat vymedzene i jinak...

No a 30 dnu je zakonem stanovena lhuta na reklamace nemyslis ? Myslim ze do 30 dni je to vsude. Reklamace se delaji skorej, ale to ti nikdo nemoze slubit.

Ale holt nevim jak to mate vy v O2 u vas v cechach .. U nas je to malinkej operator pusobici nejakej rok ... Skoro nic nemaji, a su hodne nezajimavy zatial :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...