Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi v autě rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru a podle návodu k použití jsem zjistila, že tato chyba \"ohlašuje poruchu systému omezení emisí škodlivin\" ..... jekož zřejmě nepředpokládali, že peugeota bude řídit blonďatá žena, tak moc neruzumím, co mě čeká :) a co s tím :) Přeložíte mi to někdo do něčeho srozumitelného?

Odesláno

ted jen premyslim jestli tam mas FAP (takovej zbytecnej hrnec :D) nebo ne , nekde vyhrabu to tve vinko a mrknu. jinak ad diagnostika mrkni sem , mas to za rohem a je to parner klubu www.autoservisnonstop.cz

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

tak ten fap tam nastesti nemas :super , mozna se jen nachvilku zblaznila lambda sonda. chtelo by to skocit na tu diagnostiku

Tak tomu rozumím stejně jako tomu hlášení :) A kdybych pomýšlela na nejhorší scénář, tak to může být co?

Odesláno

Diagnostiku určitě doporučuji ..... jen jestli můžu , tak tuhle věc řešil i kamarád - kontrolka dignostiky se mu samovolně rozsvěcovala a diagnoza byla nekonečná - nebudu to rozepisovat , ale oprava byla pouze výměna \"drátku\" na zapalovací liště ....

A já to řeším teď .....:grr

A zatím nevím nic .....

Odesláno

presne toto iste mame na 307 -micke je to 1,4 16v a rozsvietila sa kontrolka diagnostiki uš sme boli asi tak 5 krat v servise na diagnostiku nič sa nezistilo vypustili nadrž a nič z toho a mame sa zdá že auto trochu tak cuká miká zajazdy ale len niekedy.

[upravil dne 27.10.2008 maNkovic]

[upravil dne 27.10.2008 maNkovic]

Odesláno
Původně zaslal: maNkovic

Mne to píše ANTIPOLLUTION FAULT je to poruch systému znižovania škodlivín ..... Čo to môže byť ??? katalizator ????

Tak mě to psalo Animale antipollution a na diagnostice mi řekli, že to bude lambda sonda nebo katalyzátor, každopádně chybu vymazal a ted čekáme, jestli se ohlásí znova.

Odesláno

Ještě ke všemu mám pocit , že když sundámnohu z plynu a při řazení se v motoru ozve takový zvuk jako když projíždí formule, samo že ne tak hlasitě, ale takové hnnnnnn, jako autíčko na volnoběh :)

Odesláno

to je ta samá hláška - ve francouzštině a v angličtině. Taky mi to hlásilo, nejvíc první den po koupi auta, a pak čím dál tím méně. Teď už mám asi měsíc (2tkm) klid. Nedělal jsem s tim nic. Předpokládám, že problém byl v tom, že auto před prodejem cca půl roku stálo (zvodnatělá nafta, ...)

Odesláno
Původně zaslal: Martina81

Ještě ke všemu mám pocit , že když sundámnohu z plynu a při řazení se v motoru ozve takový zvuk jako když projíždí formule, samo že ne tak hlasitě, ale takové hnnnnnn, jako autíčko na volnoběh :)

Tak to mozes byt len rada, vezmi si kolko tuningeru vrazi penize do vyfuku a ty to mas zdarma od pazouta :P

Asi se v nem probudil zavodnik.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Martina81

Tak to mozes byt len rada, vezmi si kolko tuningeru vrazi penize do vyfuku a ty to mas zdarma od pazouta :P

Asi se v nem probudil zavodnik.

To je fajn, ale ono to jde slyšet jen slabě a ještě k tomu mám pocit, že jen vevnitř auta :(, takže parádu s tím nenadělám :)

Odesláno
Původně zaslal: JohnGin

to je ta samá hláška - ve francouzštině a v angličtině. Taky mi to hlásilo, nejvíc první den po koupi auta, a pak čím dál tím méně. Teď už mám asi měsíc (2tkm) klid. Nedělal jsem s tim nic. Předpokládám, že problém byl v tom, že auto před prodejem cca půl roku stálo (zvodnatělá nafta, ...)

No mne to uš robili asi tak 5 krat ze tu chybu stade odstranili (iba z pocitaca) ale stale sa to vracia mne to us trva tak 20 000 km a stale v servise nevedia co to je .. :myslim

Odesláno

Tak dnes ráno po nastartování běží motor evidentně na méně než 6 válců, svítí kontrolka diagnostiky a sprostě mi to nadává z displeje \"system antipollution fault\" nebo tak něco. Svíce jsou lehce zánovní, že by cívka? Potěšte mě někdo.:(

Odesláno

No, byla chyba válce 3, mrtvá cívka, už je tam nová a jezdíme jak drak. Cena 1.078,-- Kč u Peu, diagnostika v neznačkovém servisu 300,--. Tak to ještě jde. Ale asi se dá čekat, že bude časem následovat svou kamarádku do věčných lovišť zbývajících pět cívek. Jinak ta nová cívka už není Sagem, ale Delphi.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dneska ráno při nějakých minus 13 jsem nastartoval bez problémů a odjel asi kilometr z baráku. Motor najednou při pomalé jízdě zhasnul a naštěstí auto setrvačností dojelo k parkovišťi a zastávce MHD. To byla klika, v podstatě hned jel autobus. Nic jsem nezkoušel nestartoval, ono taky v tom mrazu a ranní tmě je o baterku a další problémy. Odpoledne přijedu k autu a nastartoval jsem bez problémů, jen se svítícím symbolem autodiagnostiky a hláškou autopollution fault .... na displeji. Dojel jsem bez problémů domu, podíval do manuálu k autu co znamená svítící symbol a kouknul na web. Zhruba deci aditiv od Castrolu (zbytek z dřívějška) do nádrže, pak pár kilometrů k Benzině pro VIF a ještě decko navíc do nádrže. Po dalším nastartování kontrolka zhasla a dispej ukazuje jen to správné co má. Na tomto webu nebo na citroňáckém jsem četl o kvalitě nafty od různých pump a prodejců. Do minulých dnů jsem nikdy problémy neměl, ale naftu jsem bral před mrazama u Makra.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...