Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny nemam ani tak problem spis me to zajima.. Mam 307 je to moje takove prvni auto a zajima me jak nejlepe pouzivat klimatizaci.. Zda je-li dobre ji mit pustenou porad a nebo neni nic naskodu kdyz ji prepinam casto mezi Auto a ECO ?.Nerad bych tam tim prepinanim neco odrovnal.Dekuji moc

Odesláno

No, co máme služební auta, tak ty mají taky automatickou klimatizaci. Do econ jí přepínám vždy, když nechci klimatizovat, ale jen foukat, což je prakticky stále. V režimu \"auto\" u těch aut klima běžela stále naplno. Teplota se regulovala mixováním studeného a teplého vzduchu.

Nevím jak je to teď za nižších teplot, ale věřil bych tomu, že i když bude venku zima, že v režimu \"auto\" stejně klima bude běžet.

Takže mít to puštěné stále si myslím že není to pravé ořechové pro životnost klimatizační jednotky / čerpadla atd. Přepínáním auto/eco nic nezkazíš. Od toho to tam je. Pokud tedy nepřepínáš každých pět minut.

Jinak osobně mám klimu manuální a používám ji jen v létě na delší trasy. A občas ji pustím jen tak, na pár minut, aby ta spojka v kompresoru nezapomněla, od čeho tam je...

Odesláno

dekuji moc za odpovedm, tohle sem mel na mysli..zajimalo me to spis vtechto obdobi kdyz se musi topit.. Ja zapinam klimu kdyz jedu rano do prace nebo třeba vecer kdyz vstupuji do studeneho auta at to tu vlhkost vsechnu pozere a nemam zamlzene skla ale jak je auto vytopene tak prepinam na eco a stim pak jedu celou dobu a tak me prave zajimalo zda neni lepsi jezdit třeba s porad zaplou klimou a nebo ji mit vyplou a obcas ji zapnout aby jak rikas vedelo to auto ze ji tam vubec ma.. :)

Odesláno

Já sice mám automatickou klimu, ale eco tam nemám, takže nevím, co to je.:mad: Ale mám pocit, že když tam nechá auto, tak klima neběží, když to není potřeba, ale nijak blíž jsem to nestudoval. Každopádně se proběhne vždy, když zapnu odmlžení čelního skla.

Jen se mi zdá, že když nechám zapnuté auto a nastavenou určitou teplotu, tak to naopak moc netopí. Musím nastavit větrák manuálně, aby to trochu topilo...:myslim

Odesláno

Ja myslim ze ked mas zapnute na auto tak kompresor bezi stale a miesa sa vzduch z vyparnika klimatizacie a radiatora dohromady podla nastavenej teploty. Ak mas zapnuty eco rezim tak sa miesa vonkajsi vzduch so vzduchom radiatora. Ak mas nastavenu teplotu vacsiu ako je vonkajsia tak kompresor nebezi a miesa sa vonkajsi s teplym z radiatora na nastavenu teplotu. Ak mas nastavenu nizsiu teplotu ako je vonkajsia tak sa zapina kompresor a dochladzuje.Aspon tak si myslim ze by to malo fungovat. Inac ten pocit ze ked mas zapnutu klimu tak ten vzduch je chladnejsi je asi len taky pocit. Teplota vzduchu by mala byt rovnaka akurat s klimou je ten vzduch suchy. Pocitova teplota sa meni s vlhkostou vzduchu.

[upravil dne 25/10/08 jofo]

Odesláno

Tak už jsem asi přišel na to, jak to funguje u mě. Vače funkce ECO je u mě řešena A/C off. :D Tudíž zůstane funkce AUTO, která by měla zajistit nastavenou teplotu směšováním vzduchu z venku a z radiátoru, ale tam se mi právě zdá teď, když je chladno, že to málo topí. Ale to může být jen subjektivní dojem...

Odesláno

nejsi sam take se mi zda ze kdyz mam pustenou Auto klimu tak to topi třeba na 21°C fouka takovy vlaznejsi vzduch a kdyz to prepnu na ECO tak najednou fouka docela teplej, tak proto to obcas prepinam protoze sem namrzlej clovek asi :D a jeste me zajima podle jake teploty ta klima funguje ? protoze třeba kdyz v 6 rano jedu do prace tak je dejme tomu 8°C a auto zacne krasne topit a kdyz chci jet odpoledne v aute mam nastavenejch stale 21°C a venku na to auto trosku sviti slunicko a ukazuje to na teplomeru 15°C pritom venku skutecne je třeba jen 12°C asi to umkazuje vic kvuli rozpaleni toho auta no a pak to name fouka studenej vzduch i kdyz venku je zima.Tak me prave zajima podle jake teploty to zjistiuje jak to ma foukat.

Odesláno

Moj nazor a skusenost je, ze pocitova teplota fakt zavisi od vlhkosti vzduchu. Teplejsi vzduch rychlostou svojho prietoku nestiha chladnut kym pride k pasazierovi, naprosti s klimou si myslim že auto vyhreje o nieco malo neskor, lebo sa zaroven stara o to, aby sa pri zvysovani vnutornej teploty nezvysovala vlhkost v aute; aby sa celne sklo nezahmlievalo, resp. nenamrzalo. Klimu treba pouzivat s rozumom, lebo jej nasledky, najmä s neudržiavanym filtrom mozu viest az k astme, resp. ako u kamarata k chronickemu zapalu krcných svalov.

Odesláno
Původně zaslal: midiborec307

nejsi sam take se mi zda ze kdyz mam pustenou Auto klimu tak to topi třeba na 21°C fouka takovy vlaznejsi vzduch a kdyz to prepnu na ECO tak najednou fouka docela teplej, tak proto to obcas prepinam protoze sem namrzlej clovek asi :D a jeste me zajima podle jake teploty ta klima funguje ? protoze třeba kdyz v 6 rano jedu do prace tak je dejme tomu 8°C a auto zacne krasne topit a kdyz chci jet odpoledne v aute mam nastavenejch stale 21°C a venku na to auto trosku sviti slunicko a ukazuje to na teplomeru 15°C pritom venku skutecne je třeba jen 12°C asi to umkazuje vic kvuli rozpaleni toho auta no a pak to name fouka studenej vzduch i kdyz venku je zima.Tak me prave zajima podle jake teploty to zjistiuje jak to ma foukat.

Snimac, ktory meria v interieri teplotu je v strede palubnej dosky pod celnym sklom...takze ked zasvieti slnko na neho, avsak pocitovo je zima vonku (fuka vietor), tak preto zacne fukat studeny vzduch...treba prepnut na manual....

Odesláno

Pokud ti na dislpeji svítí A/C nebo AUTO A/C, tak je klimatizace zapnutá a tím i kompresor.Je jedno, zda je venku -25 nebo +35°C.Pokud máš zapnuté foukání, ale bez zapnuté A/C, tak i teď se reguluje přístup vzduchu na základě navolené teploty na dispeji.Osobně mám zkušenost, že pokud na dispeji navolíš třeba 21, tak v zimě s puštěnou klimou fouká teplejší vzduch, než když jedeš bez klimy na těch samých 21.

Odesláno

Podle mých zkušeností s digitální klimou v 307 a podle návodu je, že pokud zapneš klimu tedy A/C tak se kompresor rozběhne vždycky poznáš to taky podel chodu motoru (ale většinou se rozběhne až u větších otáček takže, při nízkých otáčkách počká až se rozjedeš. Při topení a puštěném A/C klimi se míchá studený (suchý vzduch z výparníku z radiátorem přes klapku topení. Takže tohle je nejlepší v zimě aplikovat když sedneš do auta a mlžej se ti okna zapneš klimu nastavíš foukání na okna a teplotu. Za chvíli je po mlze. Pokud je nastaveno Auto A/C na 21C tak podle čidla v kabině se udržuje teplota na 21C směr foukání si řídí automaticky. Pokud zapneš A/C a nastavíš teplotu 21C nastavíš intenzitu foukání a směr tak to na tebe bude hrnout vzduch 21C pořád dokud to nevypneš takže se tam můžeš klidně uvařit. To samé je při ECO ale bez výparníku - klima neběží. V zimě je dobré jednou za čas aspoň jednou měsíčně tu klimu na 10 minut zapnout aby se proběhl kompresor a aby se vyvětrala klima (filtry a tak). Protože pokud to neuděláš tak ty filtry zplesnivěj a strašně to potom smrdí a hrne to na tebe všelijaký bakterie. Osobně zapnu aspoň na chvilku jednou týdně klimu aby se vyvětrala. Ale je potřeba to vyzkoušet. Pokud se ti zdá vzduch málo teplej, zkontrolovat klapku topení jestli správně chodí, po létě se ji občas nechce. Je u spolujezdce nad nohama.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...