Guest Lubk0 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 No mam asi taku hlupu otazku... Pomaly se chystam na rozvody, a chcem sa opytat, co vsetko sa kupuje... Pred tym ked som ich robil na punte mi to robil jeden manik, takze nemam ani tucha co tam daval.. Teraz sa do toho chcem pustit, a potom to ist dat donastavit do peugeotu pomocou toho ich prostroja. Uz som tam volal a boli ochotny, bez problemov. Takze co vsetko treba kupit ? Nemam mozsnost s daneho obchodu kupit sadu... Chcem pomenit vsetko okrem vodnej pumpy. O tom ze ji mam vymenit alebo ne sa nechcem bavit, proste vodnu pumpu neratajte. Samozrejme ze remen, kladku a ? Neviem co este Popripade i nejakou odporucanou znacku (okrem origo peugeot) Citovat
BoneDaddy Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Kladky SNR, INA, Ruville; řemen Gates, Pirelli = Dayco, Bosch..... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Kladky alebo kladkU ? Neviem ale ja som bol v tom ze mam iba jednu Ale s toho si nic nerobte, vsetko je raz poprve A nic ine, iba kladky a remen ? Citovat
BoneDaddy Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Kladky alebo kladkU ? Neviem ale ja som bol v tom ze mam iba jednu Ale s toho si nic nerobte, vsetko je raz poprve A nic ine, iba kladky a remen ? Jo, máš tam jednu. Psal jsem to obecně. Jo a na tvoje auto se zrovna sada dělá tuším. Napiš jaký máš kód motoru a přesný rok výroby- pokud to neupřesníš tak tam bude rozdíl jestli má řemen 104 nebo 108 zubů. A co se mění dál už nevím. Snad jen vodní pumpa, ale tu nechceš řešit .... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Takze kod motoru je 10FS7A2271124 Vinko je VF37BKFXE32203358 Rok vyroby by to mal byt zaciatok roka 1998 , bol kupovany od predajcu nejak hned zacatkem 5 mesiaca, a cakalo sa nanho skoro mesiac, takze ratam ze by mohol byt v tej 98 cke ... No ono ide o to, ze jeden celkom dobry znamy zacal robit v spolocnosti intercars a zevraj sa zaoberaju nahradnymi dielmi (www.intercars.sk) hoc na stranke nic nevidim, iba ze su najvecsi dodavatel ci co to. Povedal ze mi zozenie vselico za paradne ceny, a ze mi to aj dovezie I ked sme s jedneho mesta Oni pravdepodobne sady nemaju, tak mu to chcem dat nacenit, ze co potrebujem, a za kolko mi to vie zohnat Rozvody budem muset aj tak menit. Pumpu nechcem menit lebo ma vydrz pisanu 120 000 km, a ja mam 61 000km. Rozvody ostatne menim preto,lebo maju zivotnost 120 000km alebo 10 rokov. A tych 10 rokov uz za sebou ma. I ked mi uz povedali ze rozvody mam uplne v pohode, nechcem to riskovat Ale pre info by sa mi zislo kolko taka sada bez vodnej pumpy stoji A diki za ochotu Citovat
Medvěd Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Lubk0 - ač píšeš, že nechceš řešit vodní pumpu, prostě mi to nedá Pokud budeš dělat rozvody, výměna pumpy je už brnkačka. Často se stává, že po nasazení nového řemene (a samozřejmě jeho napnutí) začne pumpa náhle téct (což v praxi znamená opět vše demontovat, pumpu vyměnit a vše poskládat zpět). Pokud má pumpa za sebou 10 let, vykašlal bych se na to, kolik má navrtíno a opravdu bych jí vyměnil rovnou - je velký předpoklad, že pumpa odejde velice brzo. Pokud jí měnit opravdu nechceš - O.K., ale já Tě varoval Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Medvede, ja to chci risknout Sou dva tabory lidi, a kazdy ma na to svoj nazor, niektory my hovoria ze ano vymen, niektory kasli na to, vydrzi... Dobre viem, do akeho rizika idem, a pokud se mi ta vodna pumpa nahodou pokazi, tak ty tu napisem ze si mal pravdu Risknem to len pre to, lebo pumpa vyzera naozaj skvele (i ked to prd znaci ja viem). S autom jazdim len mesto, a sem tam okolie (na dlhsie trasi jazdim rodinnym dieslom) a rozvody si idem robit sam. Pokial by som to daval do servisu, nad vymenou pumpi nezavaham. Lenze jedine co ma to moze stat je, ze si poriadne zanadavam, poviem si ze ach Medved mal pravdu, a zase si to sam doma rozmontujem a zlozim. Navyse som nevidel situaciu, kedy pumpa prdla naraz hned a hotovo. Aspom podla toho co som videl odchadzala postupne, zacal kvapkat pomaly, viacej a viacej. A kedze jazdim iba meste a nejake to okoli, nebojim se ze by ma zrovna niekde nechal Toz len pre toto som to nechcel riesit O a nastavenie tej srandy v peugeote by malo vyste len nejak do 300SK Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Oh a este zasadny dotaz... Jak moc je dolezite aby som to dal nastavit do PEUGEOTU ? Zevraj tam maju na to nejaku masinu co nastavuje to napnutie... No rozvody co si davaju ludia robit do servisov beznych, garazovych alebo takych mensich, tak take masiny tam nemaju, a predsa im to beha bez problemov... Zase opakuju ze neviem ako to je, takze ma nezlincujte. Len som chcel ci je to dolezite, alebo je to jen tak zbytecne vyhodene penize... Citovat
Medvěd Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Nevím na co by měli v servise používat nějakou spešl mašinu - jde o to, abys měl kliku a vačku ve správné poloze a správně to sesadil. Já osobně bych to ale servisu svěřil, páč svým rukám tak úplně nevěřím a mít kliku s vačkou o zub pootočené je dost blbé (auto pak nemá výkon). Kdyby se Ti vačka s klikou hla o víc, tak se Ti taky motor může ptkat a to už není žádná psina. Nechci Tě děsit, jsou i tací, co si takovou věc klíďo střelí od boku na plácku před barákem, ALE TI O TOM UŽ ASI NĚCO VĚDÍ (já k nim fakt nepatřím). Ještě k tomu nastavení rozvodových kol - na bloku (hlavě) jsou nálitky (značky) a na rozvodových kolech vyražené značky, před montáží řemene by značky na kolech měly být u nálitků (teda aspoň doufám, že jsem to napsal správně) [upravil dne 21/10/2008 Medvěd] Citovat
pastorek Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 To Medvěd: Pod tou mašinkou zrejme myslel nástroj na meranie napnutia remeňa. To Lubk0: Vážne si trúfaš sám meniť rozvodový remeň? Máš odvahu. Držím ti palce. Citovat
marisw Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 tak stým menenim rozvodov pred barakom mam velmi dobre skusenosti ....jednemu znamemu na passate.... tam ale musi ist cely predok dole, nakolko je motor ulozeny pozdlzne....... NEODPORUCAM MENIT ROZVODY PRED PANELAKOM:D:D:D Původně zaslal: Medvěd Nevím na co by měli v servise používat nějakou spešl mašinu - jde o to, abys měl kliku a vačku ve správné poloze a správně to sesadil. Já osobně bych to ale servisu svěřil, páč svým rukám tak úplně nevěřím a mít kliku s vačkou o zub pootočené je dost blbé (auto pak nemá výkon). Kdyby se Ti vačka s klikou hla o víc, tak se Ti taky motor může ptkat a to už není žádná psina. Nechci Tě děsit, jsou i tací, co si takovou věc klíďo střelí od boku na plácku před barákem, ALE TI O TOM UŽ ASI NĚCO VĚDÍ (já k nim fakt nepatřím). Ještě k tomu nastavení rozvodových kol - na bloku (hlavě) jsou nálitky (značky) a na rozvodových kolech vyražené značky, před montáží řemene by značky na kolech měly být u nálitků (teda aspoň doufám, že jsem to napsal správně) [upravil dne 21/10/2008 Medvěd] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 No pred panelakom to robit nebude :D Mam doma garaz, (v ktorej sa da drevom prikurit na prijemnu teplotu na kratke tricko ) , v garazi je jama, a hafo naradia Plus vzdy pozeram do knizky jak na to, popripade mi pomaha otec (ten uz co to opravil ) Na puntaku som sa do toho nepustil, lebo motor 1.7 TD bol v tom malom aute narvany jak sardnika, a pristup mizerny ... Na 1.4 ke mam placu hadam zo vsetkych stran, nehovoriac o strane kde su rozvody ... A ano, to co hovoril pastorek, ten pristroj na meranie napnutosti remena... Pochytil som to tu s inych diskusii A pastorek, ked to nikdy neskusim, potom to nikdy nebudem vediet Samozrejme keby som nieco popri montazi pokaslal, hned na vedlajsej ulici je rychloservis kde robia aj rozvody , a pan povedal, ze pri najhorsom to pride spravit aj k nam Ale tak dufam ze nie... Takze v podstate potrebujem iba jednu kladku a remen... A ten remen kolko ma mat teda zubov ? Nepozre mi to niekto :mad: Citovat
oddie Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 S tím měněním rozvodů před panelákem - zrovna na tak směšném motůrku, jako jsou tyhle 1,4 či 1,6, nebo i na starších dieselech, se dají ty rozvody před panelákem vyměnit naprosto v pohodě a s prstem v nose za odpoledne, bez potřeby nějakého zvláštního nářadí. Nevím, co na tom máte, není to kdovíco. Pokud nechceš měnit vodní pumpu, je potřeba jen jedna kladka a řemen, a k tomu určitě i řemen altíku, pokud nebyl měněn nedávno. Co se nastavení napnutí řemenu týče, u systémů, kde není automatický napínák, tak garážisti to dělají \"od oka\". Což lze, ale samozřejmě se riskuje špatné napnutí řemene - pokud je volný, riskujete přeskočení, pokud je přepnutý, snižujete životnost a riskujete přetržení. U těhle starých motorů je napnutí od oka ještě docela snadné, u HDIček je typickou chybou přílišné napnutí, tam to bez měřáku nedoporučuju dělat. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Tak oddie dakujem Za povzbudivu radu, jasne budem menit aj remen na altiku, to uz automaticky Prave preto som sa do toho odhodlal, ze ten motor je smiesne mali, je tam vela placu a je tam dobry pristup ... Citovat
marisw Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 ked uz o tom hovorime...nezabudni na postup a foto pri vymene..... osobne rad prezeram take prispevky co nieco hovoria??? aj pre ostatnych.... Původně zaslal: Lubk0 Tak oddie dakujem Za povzbudivu radu, jasne budem menit aj remen na altiku, to uz automaticky Prave preto som sa do toho odhodlal, ze ten motor je smiesne mali, je tam vela placu a je tam dobry pristup ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 No jako jasne, mozem, len to ma este cas chvilu Zatial som chcel len kupit dieli, neviem jak budem mat casu... A neviem ci to niekomu zrovna pomoze... Ale ok Citovat
BoneDaddy Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Lubko, i já ti držím palce při výměně. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Původně zaslal: Lubk0 No jako jasne, mozem, len to ma este cas chvilu Zatial som chcel len kupit dieli, neviem jak budem mat casu... A neviem ci to niekomu zrovna pomoze... Ale ok Pomůže to všem ,těm,co se jim to podaří--i těm druhým tam se nabalí servisy a vrakoviště....:D Citovat
oddie Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Jo, při něčem fotit, to je ten největší problém... Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. říjen 2008 Odesláno 22. říjen 2008 Lubk0 priprav si šroub M8 min 6 cm dlouhy v kole co toči vačku je dira červene oznacena a v hlave bude otvor se zavitem - ted uz vis na co sroub , držím palce. jeste jedna rada na zaver, jako prvni sundej kolo a nadkoli , a zkus jestli sam povolis remenici, ja osobne jsem k tomu potreboval 3 lidi a 4metrovou lešenovou trubku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.