Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Krajské volby 2008  

1. 1. Krajské volby 2008

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Edison

A tak že tykal.. třeba se osobně zanli.. to zase nemůžem vědět... ;-)

Hmmm tak to mě opravdu nenapadlo:D:D:D:D:myslim

Odesláno

To, že premiér musí se zájmem medií počítat, je jasná věc. Pořád to ale nevysvětluje, proč měl ten takynovinář potřebu strkat objektiv do kočárku. Vůbec se nedivím reakci, kterou jeho chování vyvolalo. Napište mi 1 důvod, který by ospravedlnil toto jeho chování. Před lety jsem nesouhlasil s výroky Miloše Zemana na adresu novinářů. Dnes je jediným důvodem, proč s nimi stále ještě nesouhlasím na 100% pouze a jenom to, že nemám rád zobecňování. Ovšem mám-li najít jeden, který by byl aplikovatelný na tuto situaci, pak to bude \"Novináři nikdy neuvažují reálně. Novináři jsou ireální\".

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

To, že premiér musí se zájmem medií počítat, je jasná věc. Pořád to ale nevysvětluje, proč měl ten takynovinář potřebu strkat objektiv do kočárku. Vůbec se nedivím reakci, kterou jeho chování vyvolalo. Napište mi 1 důvod, který by ospravedlnil toto jeho chování. Před lety jsem nesouhlasil s výroky Miloše Zemana na adresu novinářů. Dnes je jediným důvodem, proč s nimi stále ještě nesouhlasím na 100% pouze a jenom to, že nemám rád zobecňování. Ovšem mám-li najít jeden, který by byl aplikovatelný na tuto situaci, pak to bude \"Novináři nikdy neuvažují reálně. Novináři jsou ireální\".

Já taky nechápu, co ten jakonovinář vlastně chtěl. To je ovšem otázka irelevantní. Prostě Tupol se zachoval tak, jak lze sice od něj osobně očekávat, ovšem podle mě zcela nesmyslně a arogantně, jak je jemu vlastní, což prostě přehnal.

[upravil dne 26.10.2008 Edison]

Odesláno

On se zachoval tak, jak se od něj dalo čekat. I ten trouba, co mu fotil spící dítě se zapnutým bleskem (ačkoliv byl předem upozorněn, že dítě spí), to musel čekat. Mě tohle nepřekvapilo a musím přiznat, že bych s tím měl na místě toho tlačitele kočárku taky celkem problém (ovšem já mám tu výhodu, že to na mě pravděpodobně nikdy podobný pitomec zkoušet nebude).

Ano, přehnal to. Jako premiér se takhle chovat neměl. Nicméně lidsky to celkem pochopit dokážu. Takže největší chybou premiéra bylo, že neměl ochranku.

Odesláno

teda panove, OK406 a Edison, muzete mi vysvetlit, kdo a jakym zakonem ma pravo fotit me nebo i politikovo dite, to si delate asi slusne receno srandu, ne. Jak Topola nemusim a uz v case kdy sem v ODS byl sem jako jedinej na mistnim snemu byl proti tomu aby byl predsedou ODS, tak v tomhle co udelal s nim naprosto souhlasim a mel mu dat jeste vetsi delo, aby si to ta bulvarni sr@cka pamatovala nadosmrti. Vim o cem mluvim, jelikoz tyhle lidi dnes a denne vozim a ti se nezastavi naprosto pred nicim, to co delaji nema s novinarskou fotografii nic spolecnyho!!!

Odesláno
Původně zaslal: buml

teda panove, OK406 a Edison, muzete mi vysvetlit, kdo a jakym zakonem ma pravo fotit me nebo i politikovo dite, to si delate asi slusne receno srandu, ne. Jak Topola nemusim a uz v case kdy sem v ODS byl sem jako jedinej na mistnim snemu byl proti tomu aby byl predsedou ODS, tak v tomhle co udelal s nim naprosto souhlasim a mel mu dat jeste vetsi delo, aby si to ta bulvarni sr@cka pamatovala nadosmrti. Vim o cem mluvim, jelikoz tyhle lidi dnes a denne vozim a ti se nezastavi naprosto pred nicim, to co delaji nema s novinarskou fotografii nic spolecnyho!!!

Ono je to obráceně. Žádný zákon nikomu nezakazuje fotit cokoli a kohokoli na veřejnosti. Naopak stanovuje okolnosti, kdy focení podléhá nějakému svolení. ;-) Na druhou stranu mnoho zákonů zakazuje mlátit lidi.

[upravil dne 26.10.2008 Edison]

Odesláno

Edisone, nevím, jestli jsi něco slyšel o Etickém kodexu novináře. Pokud náhodou ne, pak věz, že v něm jako povinnost novináře je mj. uvedeno:

\"d) respektovat soukromí osob, zejména dětí a osob, které nejsou schopny pochopit následky svých výpovědí,\"

Odesláno

Edisone, nevím, jestli jsi něco slyšel o Etickém kodexu novináře. Pokud náhodou ne, pak věz, že v něm jako povinnost novináře je mj. uvedeno:

\"d) respektovat soukromí osob, zejména dětí a osob, které nejsou schopny pochopit následky svých výpovědí,\"

1. Etický kodex novináře není zákon (a už vůbec ne novináře blesku)

2. Nikdo po nikom nechtěl žádné vyjádření.

3. Ani to nikoho neopravňuje kohokoli fyzicky napadnout.

Odesláno

Edison: slušná demagogie. Takže novinář nemusí podle tebe dodržovat pravidla daná jeho vlastní profesní organizací? To je stejný renonc, jako porušení Hypokratovy přísahy ze strany lékaře. ;)

Odesláno

\"Pohledem ze strany práva\" musíš vidět, že tohle není exaktně nikde upraveno. A ta úprava, kterou obsahuje např. Obč. zákoník v § 12, tedy: \"Podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy se mohou bez svolení fyzické osoby pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely a pro tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby.\" má tolik výkladů, že ani tady nemůžeš říct, kdo byl v právu.

Podle mě se jako pitomci zachovali oba. A zatímco u prvního pitomce nechápu motiv, pak u druhého jej chápu zcela jasně.

Odesláno

\"Pohledem ze strany práva\" musíš vidět, že tohle není exaktně nikde upraveno. A ta úprava, kterou obsahuje např. Obč. zákoník v § 12, tedy: \"Podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy se mohou bez svolení fyzické osoby pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely a pro tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby.\" má tolik výkladů, že ani tady nemůžeš říct, kdo byl v právu.

Podle mě se jako pitomci zachovali oba. A zatímco u prvního pitomce nechápu motiv, pak u druhého jej chápu zcela jasně.

V tomto souhlasím... Já i u prvního motiv chápu. Chtěl míti foto malýho Tupola. Co ale nechápu, kde velky Tupol vzal právo napadat novináře tímto způsobem a pak ještě drze tvrdit, že novinář malýho Tupola ohrožoval...
Odesláno
Původně zaslal: Edison

Chtěl míti foto malýho Tupola.

A tušíme k čemu? Hodlal jej využít pro \"tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství\" nebo jen potřeboval fotku dalšího mimina do své sbírky?

Odesláno

Inu, zdá se, že jsme opět na začátku. :)

Ale pěkná polemika to byla, dokonce tak pěkná, že ani fakt, že nemá závěr nýbrž jen konec, jí nezkazí. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Ravel

Znám jen JEDNOHO člověka, který volí ČSSD a jednu krávu co volí KSČ. Tak kdo teda volil ty oranžády???? ****!

Není to tím, že znáš jen dva lidi? ;-)
Odesláno
Původně zaslal: Ravel

Znám jen JEDNOHO člověka, který volí ČSSD a jednu krávu co volí KSČ. Tak kdo teda volil ty oranžády???? ****!

podle výsledků asi ten zbytek,néé ???:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...