Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam cerstve vymenenej remen alternatoru a predevsim kdyz je motor studenej, tak ten remen piska jak svina. Az se to zahreje tak prestane. Nejni nejaka pasta, nebo nejakej pripravek abych se toho zvuku zbavil?

Odesláno
Napsán autorem macho

Mam cerstve vymenenej remen alternatoru a predevsim kdyz je motor studenej, tak ten remen piska jak svina. Az se to zahreje tak prestane. Nejni nejaka pasta, nebo nejakej pripravek abych se toho zvuku zbavil?

Mám taky stejnej problém. Známej automechanik mi odpověděl větou, ktrerou říká často a já jí slyším nerad.........s tím se smiř....:D........ale něco jsem tady na fóru o nějakém přípravku četl....jenom si vzpomenout kde...:(

Odesláno

Hoši, to není řemenem :) Taky jsem ho u 406ky vyměnil, pískal za studena, pak čím dal častěji atd Radili dotáhnout, super rada, až na to, že 406ka má samonapínak :D Odchází ti na 80% řemenice která řemen pohání - je totiž strašně nesmyslně vyrobená - ze 2 částí, mezi nimi je guma, ta ztvrdne nebo se strhne a jak to prokluzuje, tak to vydává ten zvuk. Sám jsem nevěřil ale je to tak. Ev. altík.

Odesláno

Musketier: Dalo by se prosim popsat jak se mění řemen u 406. U 405 jsem měl napínací kladku, ale tady nevim co mám povolit či odklonit. Mám XU7JP4 - altík, servo, klimu

Díky MartinT

406 1.8 16V

Odesláno

Pokud by to byl pouze řemen, tak zkus starý trik a potři boky řemenu mýdlem. Na volnoběh přilož kostku mýdla k řemenu a pořádně mázni. Tento trik platil bezpečně na staré škodovky, a tak svého pežotka určitě také mýdlem neurazíš. Napiš potom zda-li to pomohlo.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Musketier: Malinko te vyvedu z omylu, remenice neprokluzuje tou zalisovanou gumou, ja vozil rok remenici bez te gumy, proste jen zavarenou a piskala taky,ale jen za studena.

Testoval jsem to s tim mydlem asi 2x za rok s kontrolou dopnuti a bylo to v pohode.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...