Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám jednu otázku:

Mám 405 1.9D a neviem či to je na každej, ale napr. na 5-ke pri

1500 ot. idem 50 km/h čo na iných napr. P206 (tiež 1.9D) idem 70 km/h ,čiže skoro stále jazdím na 5-ke. Nemožem tam mať náhodou prevodovku z benzínovej 405-ky ? dík

Odesláno

Rýchlosť mi ukazuje dobre,som ju meral s druhým autom a aj na radare čo býva v mestách a ukazuje rýchlosť, a tie otáčky asi tiež, veď to by mi motor triaslo keby som išiel pod 1500 ot.

Odesláno

Tak tam máš asi nějaký horský stálý převod (kdysi to měly škoduly na tahání přívěsů)--není přece normální

dávat pětku v padesáti...

[upravil dne 19/10/08 ozzy1956]

Odesláno

U některých modelů je to v normě.Např v Seatu Ibiza 1,7GLD motor pětku a jet padesát v pohodě zvládl,ale nevím kolik točila,neměla otáčkoměr,u naftové Toyoty Yaris udávají motorističtí novináři rozsah rychlosti na 5 ° od 45 až po maximálku.Ale na 405? Na mé to nešlo,s bídou tak na 4°,město jsem jezdil na 3°a otáčky kolem 1800 (pův majitel o ní tvrdil,že tam mám převodovku s turbomotoru)

Odesláno

TD na pětku při 2000 ot. jede kolem 90 km/h...

Když tam mám čtyřku a chci jet 50 km/h, tak točí 1500 ot., což se nelíbí ani motoru, ani mýmu uchu;)

Odesláno

To Dundee- ne na motoru s turbem ale na hladké 1,9 s převodovkou s turbomotoru (nevím,zda se liší,ale předpokládám,že je trochu jinak poskládaná).To jen na vysvětlení.Druhá věta - plný souhlas.

Odesláno

dýzl: Já vím, jen jsem udal příklad, jak se chová \"správná\" převodovka u TD motoru- pro porovnání.

Jinak co se týče zpřevodování převodovek, tak by nám to asi nejlíp osvětlil oddie, ale rozhodně tam není správná převodovka...

Martin 150: A jak se ti to auto chová při zatížení a jízdě do kopce? Musíš hodně podřazovat?

Odesláno
Původně zaslal: Martin150

Zdravím, mám jednu otázku:

Mám 405 1.9D a neviem či to je na každej, ale napr. na 5-ke pri

1500 ot. idem 50 km/h čo na iných napr. P206 (tiež 1.9D) idem 70 km/h ,čiže skoro stále jazdím na 5-ke. Nemožem tam mať náhodou prevodovku z benzínovej 405-ky ? dík

Dnes som to naschvál sledoval. Na benzínovej 405ke 1,9 SRi pri 1500 ot. idem cca 60 podľa tachometra.

Odesláno

Už jsem tu ty hodnoty psal asi stokrát.

1,9D jede při 3000ot na pětku 108km/h

1,9TD jede při 3000ot na pětku 125km/h

obojí za předpokladu, že na tom máte předepsaná kola. Pokud se od toho výrazně lišíte, zjistěte si v prvné řadě, o kolik vám kecá tachometr.

• O 3 týdny později...
Odesláno

mam podobnej dotaz..mam 1.9 gri 80kw.. a na 5ku mam ve 130km/h skoro 4500ot..je to normální? mněnil sem tam totiž převodovku a přijde mi že je z 1.6

předem dík za odpověď a na tu pětku v 1500ot to zítra skusim taky

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Dnes som to naschvál sledoval. Na benzínovej 405ke 1,9 SRi pri 1500 ot. idem cca 60 podľa tachometra.

Původně zaslal: zdenda405

mam podobnej dotaz..mam 1.9 gri 80kw.. a na 5ku mam ve 130km/h skoro 4500ot..je to normální? mněnil sem tam totiž převodovku a přijde mi že je z 1.6

předem dík za odpověď a na tu pětku v 1500ot to zítra skusim taky

zdenda405: to jsem taky zvědav, jak Ti to jede při 1500 ot/min, když při 4500 ot/min = 130 km/h.:D Tipuji, že 130:3=43,3 km/h:D

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...