jozocz Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Chcem kúpiť stahováky pružín na výmenu tlmičov. Vie niekto poradit ? Uvažujem o hydraulickom je v ponuke za nejakých 3000,- Kč. Má nekdo skusenosť ? Díky Jožo:myslim Citovat
Rebik Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 My jsme v servise používali něco takového: http://www.univer.cz/detail.php?id=488 Za 3000 bych se možná trochu bál o ruce.... Citovat
kobr Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 A to chceš na jedno použití(pro sebe) a pak dlouho, dlouho nic a nebo pro profesionální výměnu tlumičů a pružin? Citovat
EXI.60 Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Jestli je to jednorázově,tak jsem to u 205 řešil tak,že jsem pružinu při zatížení postahoval na několika místech šponovacim drátem na plot(3mm)a pak demomtoval komplet tlumič.až jsem dal nový a zajistil ho,tak jsem dráty přes závity péra odštípal.Já vím,je to amatéřina,ale v tý době mě nic jnýho nenapadlo.Napište i vaše metody,budu dělat zase tlumiče na 309.kdo má nápad at ho sem hodí! Citovat
ozzy56 Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Dělal jsem to stejně,(drátem),potom jsem si ten stahovák vyrobil,dnes se prodává za 500 super origo. tovární. Jestli nechceš založit firmu,kup si tento.(je šroubovací) Citovat
EXI.60 Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Dělal jsem to stejně,(drátem),potom jsem si ten stahovák vyrobil,dnes se prodává za 500 super origo. tovární. Jestli nechceš založit firmu,kup si tento.(je šroubovací) To jsem rád že nejsem sám(s tím drátem)přemýšlím že si přípravek na stahnutí pružin sfušuju v práci. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 pro EXI.60 jednou mi brácha tu staženou pružinu (na vyhození) začal cvikat před garáží,co má takovou tu stříšku,--ten zvuk nikdy nezapomenu,jak skákala od země do té stříšky :D--takže opatrně.... Citovat
Marcel505 Odesláno 17. říjen 2008 Odesláno 17. říjen 2008 Zejména hodně vyheverovat to kolo - za rameno, aby se pružina co nejvíce stlačila. Pak svázat - stahováky i ty malý jsou super, ale někdy se tam s nimi nedá dostat (a u zadků se někdy musí použít stahováky vnitřní. Takže co se zkoušelo byl pochopitelně drát, ale docela dobře sem to zvládnul s \"lanem s duší\", které mělo nosnost asi 520 kg, nebo tak nějak. Cena byla minimální a vydrželo to v pohodě a lodním uzlem to drželo ani se to nehlo. Citovat
jozocz Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 Neman stym skusenost. No kamarad rikal ze ked robil na prednej naprave bez stahováka pružina vyskocila a skoro ho trafila. Viac ako 3000,- by som nedal to sa mi neoplatí. Chcem to len tak pre seba a kamaratov dlho nic !!! asi 4 autá. Drátama to robit nebudem, viem ako by sa to robilo, radsej obetujem 1000,- al, trosku viac a kupim šrubovacíe. Ozzy1956 práve toho sa bojim ! Ak clovek pride k urazu, potom by dal vsetko aby sa to nestalo. A ja to dam radsej dřív. Prosím ukáž foto . Citovat
jozocz Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 Tak uz jsem dnes kupil 3 rameny 3ks za 1800,- kč kedže byvam v Prahe a máme s kamarátmi 5 aut, tak sa mi to v Prahe vráti. Citovat
Kekros Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 tady máte taky pár věcí na autí http://www.uni-max.cz/ . Sice jsem tam ještě nic nekupoval, ale ten obchod se mi líbí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.