Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Takže... po té, co jsem tady (a ne jen tady) pročetl spousty debat a info o světlech a poté, co jsem si i na mém voze všiml ne zrovna ideálního obrazce světla jak jsem se kapku laborovat.

Na následujícím obrázku je obrazec standartního světla P406 new. Seřizovací obrazec je zpracován dle EHK 112 a přepočítán na jeden metr vzdálenosti od referenční roviny. Jak je patrno, tato světla jaksi neodpovídají uvedenému předpisu a je s podivem, jak to dostalo homologaci.

post-0-14109602539294_thumb.jpg

Odesláno

Nyní jsem provedl nepatrnou úpravu halogenové žárovky H7. V podstatě jsem jen přidal stínítko. V podstatě jde o stínítko, které je jinak funkřně podobné ke stínítkům napařovaným na HID H7R.

Je jasně patrno, že světelný kužel se již značně přibližuje mezím stanoveným příslušným předpisem a mnohem lépe umožňuje odpovídající seřízení světel.

post-0-1410960253975_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

jde i oto jestli jsou svetla origo , nebo uz nee.

Jestli jsou od Boshe origo nevím, ale považuji je za OK. Ten tvar je dán čistě tvarováním paraboly, jak ukážu na dalším snímku.

Odesláno

Ještě dodám, že na světlometu jsem měl demontované čelní sklo, což na tvar světelného kuželu nemá nejmenší vliv. Pokus jsem prováděl doma v pokoji, což je možná patrné ze skříně, na které jsem měl nalepený seřizovací obrazec. K pokusům byly použity žárovky H7 Osram NB. Ovšem ze zkušenosti s několika dalšími žárovkami i výhojkami vím, že výsledek by byl vysoce srovnatelný.

Já vím, že to není měřící laboratoř, ale výsledk je snad naprosto ukázkový. Jakmile stínítko pro H7 budu mít zpracované výrobně aspoň do nějaké kaku použitelné podoby, taky sem dám fotečku. Poslze chci toto řešit i pro HID H7 (bez R - stínítka), protože co mám informace, tak se po jednom dni odpaří.

Za případné náměty budu moc rád a třeba ne jen já. :-)

[upravil dne 13.10.2008 Edison]

Odesláno

Stará auta měla \"kšiltík\"

Jinak, na své 205 mám Philipsky + 30% a že jsou seřízený dobře poznám leda tak podle toho, že ostatní účastníci silničního provozu na mě neblikají.

Jinak, skvělé laboratorní výsledky - vidím, že se nudíš. :roker

H4 jsou o pár kaček levnější ... že by ? (při těch objemech, co Škoda prodá, jsou to neskutečné prémie)

... jen bych oponoval, že 1202 měla H4 světla... jako, v Luftovi mám už asymetrický světlomety (i když doma mám pár světlometů symetrických) a v nich, světe div se, obyč žárovky 40/45W)

Odesláno

Vix: Ano.. kšiltík je to správný slovo... Ono... totiž.. když se dobře podíváte, tak druhá půlka stínítka je uvnitř H4 na potkávacím vlákně, že... ;-)

Ano, moje 1202 měla H4, řazení na podlaze, nerezový výfuk, Al podložky pod SPZ, nerezový SPZ... Ano, nebyly to běžné doplňky, ale byly určité vozy, které byly takto pěkně vybaveny... A to vozy SNB, který se jeden povedlo tátovi odkoupit. A později jsme do toho dostali TAZ motor. ;-) Tehdy taky halogeny nebyly schválené pro provoz na pozemních komunikacích. Podobně, jako dnes HID přestavbovky.. ;-)

Odesláno

Což o to, dělat je stále co. Ale ten tvar světelnýho kužele potkávacího světla mě fakt drtí... A jeden den popřemýšlení a půl to zrealizovat... snad to k něčemu je... A když ne vám, tak mě určitě. A kdo nechce, tak to ani komentovat nemusí. O nesmyslnym tuningu, křídleh který jsou k ničemu, chipu 1,4 a podobnejch nesmyslech se tu toho natlachá mraky. Tak proč ne o věci, která má nějaký prokazatelný efekt?

Odesláno
Původně zaslal: vix

stupňování slova dobrý v 70. letech :D

Standard - De Lux - Export ( nebo SNB )

Jooo.. tak nějak to bylo, no... U W353 taky nebyly halogeny ve standadu. Docela jsem se zapotil sehnat oriho H4 paraboly... Jo... a ještě jsem to taky předělával na moskviči 408. ;-) Včetně výměny parabol, pochopitelně.. Ale to už byly halogeny schválený (nikoli však běžný). I 100W byly na trhu.

Odesláno
Původně zaslal: Demo

MrVain - mas neco proti H4?

Nie - niektory výrobcovia sa vracaju k H4 (Skoda)

Ja mam tiež v aute H4, a myslím si že maju aj dlhšiu životnosť a su lacnejšie:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...