ladis307 Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 potřeboval bych poradit jakou koupit motorovou benzinovou pilu na práci na chatě. řezat křoví, tenčí stromky ostnatý plevel a nějakou tu kládu na špalky do krbu. chci aby šla dobře nastartovat a výkon aspoň 1,5 Kw. zkrátka né něco s umělýma kolečkama v motoru... máte někdo nějaký tip? dík Citovat
Majar Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: ladis307 potřeboval bych poradit jakou koupit motorovou benzinovou pilu na práci na chatě. řezat křoví, tenčí stromky ostnatý plevel a nějakou tu kládu na špalky do krbu. chci aby šla dobře nastartovat a výkon aspoň 1,5 Kw. zkrátka né něco s umělýma kolečkama v motoru... máte někdo nějaký tip? dík Mrkni zde: http://www.zahrada.cz/forum/mala-mechanizace/ Citovat
bigicek Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Já mám husquarnu 340e 2kW a spokojenost. Už nějaká ta zahrada padla a zatím bez problému. Sice platíš dost za značku ale myslím když koupíš nějakou Husquarnu nebo Stihlku, která nemá uložení v plastu a má jehlový ložiska, tak neprohloupíš. Osobně bych nešel do nějakejch Oleo apod. V tomto (ale i v nářadí obecně) se nevyplatí moc šetřit. Známý má husquarnu (tzv. stařenka jak říká) cca. 20 let a pořád bez problému. Citovat
Demo Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 my jsme sveho casu meli Husquarnu - ta umrela za 1,5 mesice pouzivani (praskla brzda retezu), vratili love a od te doby mame 56ccm Stihlku - s ni nejsou problemy. Jen vsechna cest Husquarne ta mela ofukovy system, ktery pilu krasne cistil, stihlka se trosku sere... Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Já mám Stihl skoro tu nejmenší a co ta už nařezala, skoro 2 roky v těžbě v lese a pak každý podzim dřevo na zimu. A pořád chudák malý řeže jak divá. A to stojí polovinu co husqarna, holt za značku je třeba připlatit. Nic proti husqarnam, jsou to super pily, ale na chalupu stačí i levnější, ale kvalitní stihl. Citovat
ladis307 Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 Ivona -- a jaký máš prosím tě tip. na stihl jsem taky koukal ale začínají na 5000 kč stejně jako ty husquarny... díky všem za tipy, koukám že převažuje stihl...tak se na ní asi zaměřim Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: ladis307 Ivona -- a jaký máš prosím tě tip. na stihl jsem taky koukal ale začínají na 5000 kč stejně jako ty husquarny... díky všem za tipy, koukám že převažuje stihl...tak se na ní asi zaměřim no nevím přesně jaké má ta moje číslo, mám jí v chlévě a už se mi tam nechce, ale na to jak je malá a lehká, tak odvedla fakt kus práce. Nevím jak to je teď, ale jak jsem ji kupovala, tak stála podobná husqarna přes 10t a moje stihlka něco přes 5t, motory a sílu měly podobné. Citovat
Demo Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 sveho casu se to delilo na - hobby, farmarske a profi pily.... my mame tu prvni z farmarskych (cca rok 2002?) 56ccm a naprosta spokojenost... cenova byla okolo 17 tacu.... vyhni se ruznym oleomac atd.... Citovat
ladis307 Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 Democ -- taky máš teda stihl? ještě jedna věc - jak je to s řetězama u stihl a jiných? jestli nový řetěz nestojí jako půl pily Citovat
navaho Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 já mám husqarnu 36 už deset let a co toho nařezala a ten řetěz si můžeš koupit od jakýho koliv výrobce pokud dodržíš parametry asi jako gumi na auto já kupuju kolem 380kaček jen malé doporučení jestli chcete řezat dřevo kulatinu -kmeny tak kup řetěz z hranatými zuby a jestli tak nějak tu pilu budeš používat na stavbě prkna a tak tak kulatý zuby Citovat
bigicek Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Je to prostě stejný jak auta...musíš chytit kus!!! Citovat
snow Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 stim retezem je to naopak hranaty zub na presne rezani a kulaty na hrube. Citovat
hloze-ja Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Mame Husquarnu uz kolik let. Pred tim Stihlku. U Husqarny je nejvetsi problem ve startovacich civkach. To po case odejdou. Naopak Stihlka ma dozivotni zaruku. Muzete mi prosim ti, kdo napsali, ze Oleo-mac nee, rict proc? Mate osobni zkusenost? Nebo jen myslite. My mame jako druhou prave Oleo - prvni model profi. Nejsou s ni naprosto zadne problemy. Skvele chyta, motor jde jak delo (obsah 61 nebo tak nejak). Pri spravny udrzbe to neni problem. Je pravda, ze do lesa na denni porazeni bych si ji nekoupil, ale kolem chalupy s klidnym svedomim. A ta cena je nekde jinde. Nemyslim si, ze na klacky a ostnace musi byt bezpodminecne zrovna Husquarna nebo Stihl. Kdyz to prirovnam k autum. Tak bych rekl, ze Husquarna a Stihl je neco jako Mercedes a BMW. Dobry znacky, dobra kvalita. Oleo bych dal tak na uroven Peugeota. Dobre se s ni pracuje, odvede praci spolehlive a za rozumny penize. [upravil dne 14.10.2008 hloze-ja] Citovat
ladis307 Odesláno 14. říjen 2008 Autor Odesláno 14. říjen 2008 no ta značka ole-mac ...ještě taky záleží o kolik má nižší cenu než husq nebo stihl. chci ji pro tchána a ten by ji použil třeba jen 3-5 za rok, ale za to by zase dostala trošku zabrat...tak nechci aby ji musel rozebírat a čisti, žemu po dlouhý době nestartuje... Citovat
hloze-ja Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Původně zaslal: ladis307 no ta značka ole-mac ...ještě taky záleží o kolik má nižší cenu než husq nebo stihl. chci ji pro tchána a ten by ji použil třeba jen 3-5 za rok, ale za to by zase dostala trošku zabrat...tak nechci aby ji musel rozebírat a čisti, žemu po dlouhý době nestartuje... Udrzbou myslim normalni udrzbu. Jako kazdou jinou. Mrknout na filtr, svicku. Dle rezani. Nedelam to zase tak casto a nesere se to. Ceny ted neznam. Tahle dostane taky zabrat. Nejsme zadny smudlalove. Musim rict, ze se nemusela nikdy cistit, protoze nechytla. Chytla vzdy. Vyber je na tobe. Chtel jsem jen poznamenat, ze za ty penize ta kvalita jde. Ovsem lesaci pouzivaji predevsim Husquarnu, pak Stihlku a to o necem svedci, takze vybirej. Jenze ta pilka zase jede denne a naplno treba 5-6 nadrzi. Jeste dodam duvod nasi koupe. Za danou cenu je ta pilka silnejsi. [upravil dne 14.10.2008 hloze-ja] Citovat
oddie Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 No jo, že to používaj lesáci o něčem svědčí, jenže oni dělaj denně, takže šetření na nepravém místě by se jim vymstilo Otázkou je, co stačí na tu chlupu a na řezání jednou za uherák... a kolik si vlastně připlatit. Podobná otázka tu byla nedávno o vrtačkách, teď jsem si na to vzpomněl, když jsem vrtal 70 děr do panelu. Ti, co prorokovali, jaká to bude hrůza, taky nemohli pochopit, že za třičtvrtě hodiny bylo hotovo... když si člověk může půjčit vrtačku, co by si normálně nekoupil. Citovat
hloze-ja Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Původně zaslal: oddie No jo, že to používaj lesáci o něčem svědčí, jenže oni dělaj denně, takže šetření na nepravém místě by se jim vymstilo Otázkou je, co stačí na tu chlupu a na řezání jednou za uherák... a kolik si vlastně připlatit. Podobná otázka tu byla nedávno o vrtačkách, teď jsem si na to vzpomněl, když jsem vrtal 70 děr do panelu. Ti, co prorokovali, jaká to bude hrůza, taky nemohli pochopit, že za třičtvrtě hodiny bylo hotovo... když si člověk může půjčit vrtačku, co by si normálně nekoupil. Sak tak jsem to myslel. Jestli jsi necet z min., tak jsem psal prave o tom Oleou. (Jestli jo, omluva ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.