Edison Odesláno 12. říjen 2008 Odesláno 12. říjen 2008 Takže... 1. Je třeba si ujasnit, co znamená zkratka HID: High Intensity Discharge ( HID ) je typ světelné technologie, která nahrazuje žhavící vlákno výbojkami s xenon. plynem. HID rozhodně neznamená přestavbovou sadu. 2. Píšeš: \"čočky se mi zdali prilis velkej zasah do svetla takze je ani nebudu davat\", a jinde: \"koupil jsem original xenon sadu od VW. teplota svetla 4300K, vybojky D2S\" Tos je namontoval bez zásahu??? O tom pochybuji... Kdybys montoval standartní přestavbovou HID sadu, budeš mít míň práce snaprosto zajištěným výsledkem. A to ani nemluvím o tom, jak jsi montáží D2S výbojek dodržel umístění výboje v ohnisku. Citovat
Edison Odesláno 12. říjen 2008 Autor Odesláno 12. říjen 2008 Tak to by mě zajímalo, jak jsi přišel na to, že výboj přestavbový HID je jinde, než je vlákno žárovky. Vzhledem i tomu, že výbojky D1 i D2 maj naprosto odlišnou patici od H7 tak si nejsem jist, jak kvalitný výsledek může vůbec být. Já mám přestavbovku a je naprosto perfektní. Když ne jinkak, tak podle Tvého poznávání kvality tak, že \"na mě nikdo nebliká\". Jestli na Tebe na předchozí 406 s přestavbovkama někdo blikal, tak to rozhodně nebylo výbojkama, ale něčím docela jiným. [upravil dne 12.10.2008 Edison] Citovat
Edison Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: Ericce tak si vezmi klasickou H7 zarofku a vybojku a bude ti vse jasne. co ma patice splecne s kavalitou? jednoducho ta vybojka drzi v parabole jak ma, vybojka vubec neboci a je presne naprostred a pruzina nebo drat rikaj tomu jak chces ji tam zajistila tak ze ni ani nehnes. no jo pac xenony by nemeli oslnovat protijedoucich a kromne toho jsem psal, i to ze sviti dobre na cestu. jo cim to asi tak mohlo byt, ze sem je oslnoval??? no jo uz vim. ja blb jsem spatne zalozil vybojku do svetla. jsem to ale nesika :mrk ja vim o xenonech dost a videl jsem uz mnoho xenonu jak prestavbu tak klasicke od vyrobcu. vim i to, ze kvalita sad je ruzna. byvaji kvalitne a mene kvalitne. vim o prestavbach ktere vubec neoslnuji, ale tam je cena nekde jinde. tak mas asi stesti ze mas ty drahsi. ja mel ty lacinejsi a nemel jsem redukci a ani stinitko pred zarofkou jako ma 406 po faceliftu pac stara 406 ji ani nema protoze ma rastrovani. takze vim dobre proc mi vsichni blikali. nevim proc se tu rozplivas, ja prece prestavbi neodsuzuji. zohnal jsem tyto xenony za vyhodnou cenu tak mam tyto a jsem s nimi spokojenej. fakt nemam naladu se tu hadat a dokazovat si co vim ja o xenonech a co ty. jsme mechanik a s autama delam denodenne a mam i kolem sebe takovy lidi ktery delaji s xenonama a hodne sad uz namontovali jak prestavbovych tak origo. s nazvem HID mas pravdu. vyrobce jen to oznaceni nikde nedava, ale porad je to temer stejny kazdopadne system startovani vybojky u prestavb a xenonu od vyrobce je jinej. o tom svedci i obsah soucastek. [upravil dne 12/10/08 Ericce] [upravil dne 12/10/08 Ericce] [upravil dne 12/10/08 Ericce] Patice je to základní, co ustavuje vlákno žárovky a výboj výbojky v místě, kde má pro danou parabolu být. Takže ne kvalita, ale celkové řešení. A oslňování, nebo neoslňování není technický parametr ukazující na kvalitu, což bys tedy jako tak zkušený technik, jak říkáš, měl vědět. Mu mě jsou parametry udávající kvalitu popsány v odpovídajících předpisech a jsou měřitelné fyzikálními metodami. A jesli jsi dal xenáče do pataboly s lamelovanym sklem, tak to se nedivím. I když jsem too viděl po celé Evropě na mnoha vozidlech, dát to do toho by mě ani ve snu fakt nenapadlo. Citovat
AnotherOne Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 O umiestnení ohniska sa tu už toho popísalo Citovat
Edison Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 Všiml sis vůbec, že mé příspěvky se mihotají spíše otázkami? Asi ne, viď... Citovat
Fakir Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Teda Ericce, musím říct, že čumím. Takového znalce xenonů jsem ještě neviděl... Citovat
eezee Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 jenom by me zajimalo co rikaji ridici protijedoucich vozidel, kdyz se zhoupnes na nerovnosti silnice (a ze jich je u nas hooodne). Pokud nemas vyvažování, tak jim rozzaris usmev tak, ze na tebe nestihnou ani bliknout....... Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 no ja mam obyc HID a jsem s nima spokojen, pravdou je, ze na me nikdo neblika, ale taky to muze byt, ze uz to je lidem jedno. Na druhou stranu, jedine, co me vzdy oslni, je foooobie a ta ani xenony nema :-) Citovat
Fakir Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Původně zaslal: eezee jenom by me zajimalo co rikaji ridici protijedoucich vozidel, kdyz se zhoupnes na nerovnosti silnice (a ze jich je u nas hooodne). Pokud nemas vyvažování, tak jim rozzaris usmev tak, ze na tebe nestihnou ani bliknout....... Vyvažování tohle neřeší, stejně ti při zhoupnutí bliknou halogeny i originální xenony. Tomu se prostě zabránit nedá. //edit: Scratch: přesně... lidem už je to jedno. Většina lidí, když na ně zablikáš, stejně začne přemýšlet, jestli mají rozsvíceno, nebo jestli nezapomněli dálkový. Že jejich blbě seřízený potkávačky (nebo blbě vestavěný xenony) oslňujou, to nenapadne skoro nikoho. Takže to že nikdo nebliká fakt nejde považovat za nějakou známku kvality - ostatně blbců nesvítících/s rozštelovanýma světlama/odfláknutýma xenonama jezdí venku tolik, že už to většinu lidí unavilo, protože by se jinak asi ublikali. Co se týče fóbií, tak ty šajněj pánu bohu do oken fest. A viděl jsem i pár blbečků, co v tom měli xenony. [upravil dne 15/10/08 Fakir] Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 no xenony se okamzite sklopi, ne? Citovat
Fakir Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Původně zaslal: Scratch no xenony se okamzite sklopi, ne? Já si taky myslel že jo, ale praktická zkušenost s Audi A6, nebo Volvem XC-90 mně přesvědčila o opaku. Fakt to nedělaj. Výška světel se nastaví automaticky po jejich rozsvícení, kdy si systém \"zváží\" zadek, ale dál už na to za jízdy nehrabe. Vždyť je to perfektně vidět i na silnici - většina aut s xenony je má originální a i tak jich většina blikne na nerovnosti stejně, jako auta se žárovkami. Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 to je fakt, ale na tech xenech je to vic videt :-) Citovat
Guest PP205 Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Alavne tu sadu z Vw co jsi tam dal tak ma steloci ohnisko ... Citovat
Fakir Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 Původně zaslal: Scratch to je fakt, ale na tech xenech je to vic videt :-) Hlavně na projektorech. Díky dokonalejšímu ořezu světelného kužele svítí mnohem míň do očí, než klasické reflektory, takže když se při zhoupnutí protijedoucího auta dostaneš do paprsku, tak je ta změna velmi výrazná. Citovat
foxo Odesláno 15. říjen 2008 Odesláno 15. říjen 2008 ja sem pisal do specializovanej firmy na montaz xenonu, a napisali mi, ze vybojky D1S, D1R a D2S, S2R nelze zamenit s halogenovyma zarovkama H7, ponevac maju inu paticu, a su urcene do originalnych xenonovych svetlometov. Prave na zamenu s H7 su urcene prestavbove sady, v ktorych patice vybojek su totozne s paticami halogenovych zarovek (H1, H4, H7..) Osobne sem videl D2S-H7 a ta patica vyzera podobne jako H7, ale v halogenovem svetle je ju proste nemozne upevnit tak, aby sa nehybala. Snad nejak vytmelit alebo co, ale to je ciganska robota.... Citovat
Fakir Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Z tvých příspěvků je opravdu cítit, že se v oboru velmi vyznáš. Snad jen, že projektor = čočka. Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Z tvých příspěvků je opravdu cítit, že se v oboru velmi vyznáš. Snad jen, že projektor = čočka. :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
max_payne Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 Ja som kúpil auto šikovného mechanika, ktorý si sám nainštaloval H7 xenony. Moje skúsenosti sú také, občas, keď zabudnem, že mám naložený kufor tak mi ľudia bliknú, že ich oslňujem. Po sklopení však je všetko OK. Práve sa chystám na STK, tak som zvedavý ako to pôjde. nemienim ich totiž vymeniť za pôvodné. Jazda s nimi je nebe a dudy. Citovat
Ericce Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 max_payne. budes je muset prehodit na puvodni. na stk prestavbove sady neznesu. rovnou te poslu pric. kruty ale na slovensku je to tak. montaz a demontaz je vsak nenarocna. zvladnes to i ty dobre ti radim radsi je prehod. kamarada rovnou otocili se slovy, ze vuz neni spusobily na provoz na pozemnich komnuikacich. po stk je znovu muzes dat spatky. jo xenony sou nebe a dudy :cool: hodne stesti :papa Citovat
max_payne Odesláno 16. říjen 2008 Odesláno 16. říjen 2008 :myslimdik za radu, ale nieco skusim cez kamosov, az to nepojde tak musim premontovat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.