foxo Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Zdravim peugeotaci. Je zname, ze s muptiplexama su problemy. (aj ked som ja zatal nemal ani jeden). Bude vsetko v bezproblemovo fungovat aj dalej, ked vymenim halogeny za HID xenon? A co na to BSI? Dik. [upravil dne 6.10.2008 foxo] [upravil dne 6.10.2008 foxo] Citovat
Fakir Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Já taky ne. Jen to dej dál od ŘJ ABSky, ta to ve své těsné blízkosti nesnášela. Citovat
foxo Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Já taky ne. Jen to dej dál od ŘJ ABSky, ta to ve své těsné blízkosti nesnášela. ok. a asi myslis tie balasty, co? A kde je rj. ABSky? Citovat
jofo Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 A ako ste to poriesili s hlasenim zlej ziarovky? Tie HDI sady maju polovicny odber. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Polovičný odber to nie je - cca 35W oproti 50W. PP nehlási nič. Je skôr opačný problém, keď vyhorí výbojka a balast je ok, tak PP stále nič nehlási, keďže balast má nejaký odber. Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Pokud po montáži HID systém hlásí vadnou žárovku, je nutno přikoupit a domontovat \"imitátor žárovky\". Prodejci HID to mívají běžně v nabídce. Citovat
Fakir Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Polovičný odber to nie je - cca 35W oproti 50W. PP nehlási nič. Je skôr opačný problém, keď vyhorí výbojka a balast je ok, tak PP stále nič nehlási, keďže balast má nejaký odber. Jakmile zhasne výbojka, má ballast jen minimální odběr - v podstatě jen elektronika. Přijde mi velmi divný, že by to BSI nepoznala (pokud má detekci). Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: AnotherOne Polovičný odber to nie je - cca 35W oproti 50W. PP nehlási nič. Je skôr opačný problém, keď vyhorí výbojka a balast je ok, tak PP stále nič nehlási, keďže balast má nejaký odber. Jakmile zhasne výbojka, má ballast jen minimální odběr - v podstatě jen elektronika. Přijde mi velmi divný, že by to BSI nepoznala (pokud má detekci). Pokud má BSI detekci, bude zřejmě hlásit vadnou žárovku i když výbojka bude OK, vzhledem k příkonu ballastu. Citovat
Fakir Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: AnotherOne Polovičný odber to nie je - cca 35W oproti 50W. PP nehlási nič. Je skôr opačný problém, keď vyhorí výbojka a balast je ok, tak PP stále nič nehlási, keďže balast má nejaký odber. Jakmile zhasne výbojka, má ballast jen minimální odběr - v podstatě jen elektronika. Přijde mi velmi divný, že by to BSI nepoznala (pokud má detekci). Pokud má BSI detekci, bude zřejmě hlásit vadnou žárovku i když výbojka bude OK, vzhledem k příkonu ballastu. To je vlastně fakt... a když tam dáš \"emulátor\" (což je předpokládám výkonovej odpor, kterej dotáhne spotřebu do 55W ), tak je otázka, jestli pozná, že to prdlo... Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: AnotherOne Polovičný odber to nie je - cca 35W oproti 50W. PP nehlási nič. Je skôr opačný problém, keď vyhorí výbojka a balast je ok, tak PP stále nič nehlási, keďže balast má nejaký odber. Jakmile zhasne výbojka, má ballast jen minimální odběr - v podstatě jen elektronika. Přijde mi velmi divný, že by to BSI nepoznala (pokud má detekci). Pokud má BSI detekci, bude zřejmě hlásit vadnou žárovku i když výbojka bude OK, vzhledem k příkonu ballastu. To je vlastně fakt... a když tam dáš \"emulátor\" (což je předpokládám výkonovej odpor, kterej dotáhne spotřebu do 55W ), tak je otázka, jestli pozná, že to prdlo... Myslím, že by mělo. Jestliže pozná 55 - 20W, to by bylo, aby to nepoznalo 55 - 35W. ;-) Dobrá.. dámě nějaký watík na ballast... ;-) Podle mě by to chodit mohlo.. To zkus a uvidíš... Snad bude na zkoušku stačit odpojit jeden drůt k výbojce... nacha na VN!!! ;-) Citovat
AnotherOne Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Je to tak ako píšem, mám detekciu zhorenej žiarovky. Pokiaľ nechám len zapojený balast a vypojenú výbojku PP nič nehlási. Keď vypojím aj balast samozrejme PP hlási žiarovku. Podobný problém mám s led parkovačkami. Keď som dal samotné ledky, PP hlásil žiarovku, hoci led svietili. Keď som doplnil výkonový odpor, PP už nič nehlási. Keď som však nechal samotný odpor bez ledky PP nič nehlási. Chcelo by sa s tým pohrať a určiť presne hranicu vhodnou voľbou odporu aby prítomnosť ledky PP rozpoznal. Potom by však bolo riziko, že by to bolo príliš citlivé a jemnú zmenu odporu napr prechodového by PP rozpoznal ako zhorenú led. Tak sa s tým viac nehrám a kontrololujem žiarovky vizuálne. Rovnaké správanie s inými balastami hlásil aj HonzaZ: Moja montáž parkovačiek: [upravil dne 7.10.2008 AnotherOne] Citovat
foxo Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 no na 406ke zadnu detekciu vypalenych zarovek nemam, takze stym by nebol problem. v podstate je to u vsetkych bezproblemove. Chcem sa este opytat, ci sa niekto rozumie tym vybojkam, co znamena D1S, D2S, D1R, D2R a plno inych oznaceni. A ake su najlepsie na 406?? Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 D1 a D2 je typ výbojek, který jsou zpravidla montované do originálních xenon světlometů. Lišej se umístěním ballastů. Jedny maj ballast přímo na sobě, druhý maj VN přivedený kabelem podobně, jako přestavbové sady. Která je která najdeš na netu. R a S pak odlišuje, pro jakou konstrukci světlometu je výbojka konstruována. R maj na sobě napařené takové spec stínítko a jsou určené pro speciální parabolický světlomet bez čočky a to pouze pro potkávací světlo. S toto stínítko na sobě nemají a jsou určený pro projektorovou optiku s čočkou, kde je stínítko realizováno plíškem pevným (pouze potkávací), nebo sklopným (pro potkávací i dálkové světlo). Všechno je k nalezení na spoustě stránek o xenon HID. I tady na foru je toho o xenonech a výbojkách napsáno mraky a mraky. Jen pohledat. [upravil dne 7.10.2008 Edison] Citovat
foxo Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 dik moc, neboj nejsem lenivy, uz dva dni hledam po nete tieto udaje. Je teho napisane sice mraky, ale nikde jaky je rozdil medzi jednotlivyma oznacenima. No a jake vybojky by boli idealne na 406? A este mam postreh, ze nekde je to oznacovane aj napr. H7R.. ale inde neni po takem oznaceni ani zminka.. najracej bych to kupil od clena Fx, ale bude to asi komplikovane. Ale do Hodonina neni pre mna problem.... Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 H7R jsou taky se stínítkem. Tyto výbojky jsou konstruovány právě pro paraboly. Na trhu sice sjou, ale zatím, pokud vím ty laciný maj kapky problém s tím, že při delším svícení (1-2 dny) se jim to stínítko sloupne. Od Fx se sadama není problém, právě řešíme ta stínítka tak, aby ten problém nebyl. Jinak Fx sady posílá, takže s dodáním taky problém není. Dost podrobně jsme aspekty HID přestabovek rozebrali tady na foru. Máš starší model 406 nebo novější? Citovat
foxo Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 no, tato tema ma fakt zajima, a mam vsetko v podpise;) A ma Fx aj take, ktere sa nezlupnu?? Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Mu napiš. Jinak do Tvého vozu bude fajn toto: http://stores.ebay.fr/autopart-fr_PEUGEOT_406_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ189145519QQftidZ2QQtZkm Ale ta cena. Takže spíše toto: http://ollohid.en.alibaba.com/product/50204080/207495131/HID_Bulb/HID_BI_XENON_projector_lens_light_HOT_SALE_.html Jen co Fx sežene dodavatele... :-) Citovat
foxo Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 no kravne by to urcite bolo, no ta cena je fakt astronomicka. Ja bych ale dal prednost normalnym parabolam, a tym H7R, ale aby sa nezlupovali. Nevim si predstavit, jak bych tam narval nejake sosovky.. a hlavne co by stali... A Fx nema ty H7R, teda ty co sa nezlupuju?? Citovat
Edison Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 To se ho musíš zptat. Ty světlomety jsou fakt přidrahé, ovšem ty čočky... ty vypadaj celkem slibně... Pokud mám info, hledá dodavatele. Montuje se to do stávajících parabol, jen s tím, že je nutno vyjmout stínítko a je nutné k montáži sundat přední sklo světlometu. Já na to taky čekám. Mám v pácu světlomet do 406 new, abyh zkusil montáž na stole a ověřil apoň kresbu světelnýho kužele. Tak to snad nějak vyjde. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.