Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prejazd zakázaný alebo ako inak to riešiť ?

Recommended Posts

Odesláno

Zdar ... Dnes vecer mi pretekla asi posledna klapka trpezlivosti, takze prosim o radu, ako by ste to riesili vy.

Byvam v takom mensom meste Trnava, asi 70 - 80 000obyvatelov.

Byvam v jednej s mala stvrti rodinnych domov. Byvame v klasickych ulickach, ktere maji asi 200 metrov cca.

Vzdy tu byval klud. Mali sme ale z naseho bloku, asi 20 uliciek najrozbitejsiu cestu. Tak prislo mesto, a spravilo nam tam a este jednej ulice krasny novy asfalt. Tesili sme sa ale len chvilu, nakolko toto spozotovalo vela ludi, a nasi ulicu pouzivaji jako prechod z jednej casti mesta do druheho. Ale nebolo to az tak kryticke, kaslalo sa na to. Nikdy tu nebol ziadny problem.

Problem nastal, ked hned pod nasou ulicou prisiel sukromny investor, a postavil si tu obrovsky 4 hviezdickovy hotel EMPIRE, s obrovskymi vnutornymi tenisovymi kurtami, ktore splnaju asi vsetky standardy neviem coho. Problem je ten, ze na parkovisko ostalo len malo placu. Tj spravili parkovisko pre cca 50 aut.

Cez tyzden ziadny problem neni, problemove su vikendy. Casto sa tam cez vikendy usporaduvaju rozne turnaje, a akcie. Samozrejme, ze parkovisko nestaci, a ludia zacinaju parkovat do tych nasich malich ulicek. S

S ulicky, kde sa viacmenej skoro bezproblemov mestia 2 auta vedla seba, razom osane ulica, kde ma problem prejst jedno auto. To sa vsetko este dalo tolerovat, nakolko to bolo raz za cas. Hotel vsak zacina byt uspesni, a coraz viac ludi ho zo svojimy akciami oslovuje, takze sa konaju aj cez tyzden. Parkuji normalne na ulici, ale ked je taka akcia, tak nemam kde, tak se pcham do domu pred garaz.

Lenze dneska, sa mi uz treti krat stalo, ze pridem o pol desiatej domov, a auto normalne zaparkovany pred vchodom do garaze. Proste ty lidi uz nerespektuju nic. Je to jak zverinec. Treba auto odstavit nekde na konci ulice, prijit zas k domu, opsat si cisla, jet do hotelu, tam to vyhlasi tak za 15 minut, a majitelum sa zvecsa vobec nenunuva, a maju casto dalsich 10 minut na to, aby se k auto dostavili, a vetsinou si nechavaj ty vtipky ze co hosi, zavadzame ?

Dneska sem se poradne vykricel nanho, kdyz na mne s tymhle zacal, a skoro sem se do nej pustil. Po odparkovani, musim dat auto pred garaz, co robi dalsi problem. Otec robi na vysokej skole (nebojte ne profesora :D ) a chodi do prace uz na pol siedmu. Tj musi rano vstat, vyparkovat mi auto, a potom vyparkovat svi. Raz za cas to nevadi, ale uz sa to stava pomaly pravidlom.

Dalsi s problemu je ten, ze cez tyzden, si tam zvykaj chodit pany s ne prave lacnymi vozi. Neviem preco, ale s hotela startujou, a nasu ulicku berou jako drahu na sprinti... Velakrat sa mi uz stalo, ze vyjdu z domu, a od hotela si to zacne svihat mercedes AMG nebo obdobni auto, a v pohode sa cez takovou ulicku pronese 100 - 120 ... Keby ste si tam sadli, tak za den hadam 10 - 20 takych kuskov najdete bez problemov. Na ulici byva i hodne mladych rodin s detmy, a je len otazkou casu, kedy takovi hovado jedno s nich sejme.

Skusal som to najskor riesit s majitelom toho hotela EMPIRE. Pan mi povedal, ze bohuzel, na parkovisko nema dalsi pozemky, a ze koupa dalsich by bola velmi nakladna a to si nemuzou dovolit. Zacal dale mudrovat o tom, ze maji 25 izeb, a ze 50 mist staci. I kdyz se mu polozil otazku ze tam chodi hrat tenis, ze tam chodi ludia do fitka, ze tam chodia do restiky, do baru a na welness, povedal ze si splnili nejakou zakonem danou kapacitu. A ze parkovani u silnice neni nijak zakazano.

Tak sem pochopil, ze s majitelem to nepojde. Skusal sem jit na policii, a poptat se pana, jak by se to dalo resit, ci by tam nekde na konec ulice nemohli sem tam poslat nejakou fabii s radarem... Ze aspom nech raz vyskusaju, ze uvidi kolik ich za den chyti.

Samozrejme ze u policajtu za okenkem mi povedal, ze to neni tak lehky jak si predstavuju, a ze to povi nekemu nadriadenemu. No nic sa nedelo. Ulici jazdim rano, na obed, po praci, a vecer i 2-3 krat, ale zadnich policajtov sem tam nevidel, az raz, asi po tydni stal na konci ulice policejni passat. Tak sem se pristavil, a opytal, ci to je na zaklade toho. Boli dost znechuteny, ked zistili ze tam stoji kvuli mne.

To ma ale zarazilo, i to blby hovado na tom bavoraku neni tak slepi, aby nezbadalo na konci tak male ulice policejniho passata kombi v bilo zelene barve s majakmi...

Tak sem se rozhod, ze napisu list. Bohuzel, nic se nevyresilo, a odpoved sem nedostal.

Chcem sa teda opytat, ako by sa to riesilo dalej. Problem je ten ze sa da zavolat aj policia, ktora ked je auto pred branou, zabezpeci jeho odtahnuti. Problem je te, ze policii se uraci zhruba po pul hodine, potom se vypituji, potom to skousaji zistit v hotelu (kde uz se potom poserou, a majitel se najde), pokud i ne, odtahovke to trva dalsi pol hodku. To uz se ani nevyplati, a vetsinou do toho casu se majitel najde, a pride proparkovat.

Vydel sem na par takych ulicich v trnave, tabulu prejazd zakazny. No bohuzel, moc lidi ju aj tak nedodrzuje, nakolko se to len tezko kontroluje a dodrziava.

Dalsia varianta je instalace spomalovacu, to by sice nasralo i mne, ale lepsi jak tam mit s ulice dalnicu...

Ale nic s toho neriesi to, aby tam ty lidi neparkovali jak debilove. Je nejaka vec, ktora by sa dala spravit, aby tam treba omezili parkovani jen pro majitele alebo neco podobneho ???

Este doplnim, dneska to uz prekrocilo vsetky medze. Dneska robili akciu pre Atomove Elektrarne Jaslovske Bohunice. Bolo to prepchany od hora dolu.

Soused oproti, ma takovou malou autodopravu, a ma neco obdobniko ako PEUGEOT BOXER, jenze to je asi 2 x dlhsi. A potreboval s tym zaparkovat do dvora. Byl 2 v hotelu, a nikdo nic, tak nacouval tak, ze oskrel naraznik honde jazz... Tyden pred tym vypustil jednemu auto 3 kola...

Je to hovado, a nic s tym neriesi, ale proste jen na ukazku, ze to nesere jenom mne.

Kdo toto procet, ma moje uznani, ale psal sem to od nervu. Gramatickych chyb je tam milion, tak sa ospravedlnujem.

Odesláno

Na garaz uz nieco budem musiet spravit... Jenze kolko to tam vydrzi to nevim... Chodia tade cez den skolaci...

Ano budem tam chciet i retarder, len nevim ani kde se to ma nahlasovat, ale kde o to treba zadat. Ci na polici, an mestskom urade, neviem kdo ma nastartosti znacenie ciest.

Uz sem se informativne ptal, nebolo jedneho obyvatele ulice ktery by mi pripadnou zadost ci petici nepodepsal.

Ja ked som to dneska videl, pred tym ako som odchadzal s domu, tak som mal sto chuti auto nechat vonku a ist peso, lenze prsalo :(

A ked si spomenem ako tam bolo dobre ked tam nebol ziadny hotel a mali sme rozbitu cestu ...

A najviac ma s*re to, ze ked tam je nejake auto zaparkovane, tak je to na pol hodinu, kym to niekto odstrani. Napriklad minule tam bol soused hlasit neco podobnyho, a tam na recepci jak se vratila recepcna se ho ptala, ze ci to ponahla, ze majitel auta ma rozehranou particku tenisu...

Ale ja celkem sousedovo rozhorceni chapu. Ono to auto co parkuje v garazi je tek velky, ze parkovat s nim je umeni i na prazdni ceste. Celej den maka az do vecera, vraci se dom okolo 8 hodine vecer, a cez vykendy este uci v autoskole aby utah rodinu, nakolko manzelka od neho odisla za mladsim, a on plati skolu 2 vysokoskolakum plus taha sam rodinny dum. (bydli tam i jeho mama, ale ta moc s jeji duchodu neprispieva) . A kdyz takto vecer pride domu, a chce zaparkovat, a stoji mu tam 3 auta, tak bych bol asi taky pekne nasranej.

A to auto co ma je fakt dlouhi, takze se neda nechat ani pri ceste. Takze si predstavte ty peripetie, kam az musi autem zajet, aby ho nachvili odparkoval, pak jet do hotelu, potom cekat, a potom tam vlitnout autem a parkovat.

Ked sa mi podari, odfotim ho pri parkovani, uvidete, ze je to celkem zajimavy.

Odesláno

Nezáviděníhodná situace:bojim

O tom retardéru by ti mohli víc povědět na městském úřadě, odbor dopravy nebo tak něco. Nebo možná správa a údržba silnic (spíš ale MěÚ). Policajti s tim nemají co dělat;)

Odesláno

Prečítal som si to všetko a dodám jedine \"úprimnú sústrasť\".

Na odťahovku a riešenie priestupkov pri parkovaní ti stačia i mestský policajti. Sú o trochu ochotnejší a pružnejší ako štátna polícia. Navyše sa ich činnosť dá ovplyvniť cez mestský úrad.

S komplexným riešením týchto problémov by si mal obrátiť na Mestský úrad - odbor dopravy nakoľko sa jedná o miestnu komunikáciu. Vidím dve riešenia. Vyznačenie vyhradených parkovacích miest pre rezidentov a pred vjazd do garáží inštaláciu zábran. ( myslím tie zamykacie ktoré si oprávnená osoba odomkne) Oboje je v právomoci Mestského úradu.

Petícia obyvateľov ulice s návrhom konkrétnych riešení by mohla pomôcť. Ak nepochodíte, dá sa odvolať na Trnavský samosprávny kraj.

[upravil dne 30/9/08 pastorek]

Odesláno

Možná sepsat nějakou petici a podat na odboru doravy formou žádosti o provedení nějakých opatření (omezení vjezdu a půjezdu, nebo zpomalovačů, nebo vyhrazenýc parkovišť před barákem, nebo jak se domluvíte v ulici). :myslim

Odesláno

Hmm, nezávidím. Tohle je na řešení s městem. Jednak by mohla přijít výzva od města směrem k hotelu (moc efektu tomu nedávám - bude to stejné jako u hospody \"jo pane, co naši hosté dělají venku není už moje věc\"), ale asi bych je ohledně rychlosti zkusil požádat o řešení retardéry a o vyšrafování silnice před vjezdy. Případně zvažte (ale bylo by to omezení i pro Vás) na jedné straně ulice kombinaci vjezdů a prostoru pro parkování a na druhé straně ulice vjezdů a plné žluté čáry (jestli tam platí jako tady v CZ).

Odesláno

No prave s tym parkovanim pro rezidenti by to bolo asi dobre, lenze taketo parkovanie som videl len pri historickej casti mesta. V zadne s tychto ulicek. V kazdem pripade, jak bude trochu volna, zbehnu sa opytat na mestsky urad...

Stacil by jeden spomalovac na konci ulice blizsie k hotelu, to by si ty pacholci nevybirali aspom nasu ulicu na sprinty. Osobne sa my velmi paci znacka prejazd zakazany, ale nevim kto to bude kontrolovat a riesit... Teraz maju problem tam poslat jedno neoznacene auto s radarem, ne to aby tam kontrolovali prejazd. Navyse ak by ho kontrolovali, tak by zese nesmeli stat na konci ulice s policejnym passatem. Na ulici mame 5 malych firiem (autoskolu, vyrobu zamkovej dlazby a krbov, uctovnictvo, sukromne jasle a opravu byciklov a elektrospotrebicov ), cize by nikemu necinilo problem zastavit sa u nejakej z nich a blbo se ptat na produkty...

Odesláno

Parkovanie a rezidenti v meste je riešenie spoplatnenia a nie obmedzenia parkovania.

Znčka prejazd zakázaný ti nepomôže lebo oni prídu, zaparkujú a po čase odídu. Neprechádzajú. Aspom tak som to pochopil.

[upravil dne 1/10/08 pastorek]

Odesláno

prejadz zakazany znamena.

prejst cez danu ulicu bez toho aby vodic zastaviil vozidlo s ucelom nalozit/vlozit naklad alebo podobne. To zmanema ze cez nu nemoze prejst ale stat a parkovat tam kludne moze....

Odesláno

Pastorek musim ta trosku poopravit, na vajanskeho ulici za pesou zonou je zakaz parkovania okrem majitelov kariet typu \"X\" - to x zanemna nejake pismeno, neviem ake tam je, x to nie je.

To znamena ze tam mozu zaparkovat iba ludia ktory takuto kartu maju. Ale tato karta ich zaroven neopravnuje parkovat zdarma v meste. To by sa mi pacilo.

Zaroven som vydel taketo znacky s casovim obmedzenim, tj ze napriklad cez den od 08:00 do 18:00 to neplati. Tj aj tym firmam co su tam by to umoznilo prijmat zakaznikov. Cez den taketo parkovanie aut nikomu nevadi, problem je vecer, ked clovek chce ist spat, ale musi este skoro hodinu nieco riesit...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Pastorek musim ta trosku poopravit, na vajanskeho ulici za pesou zonou je zakaz parkovania okrem majitelov kariet typu \"X\" - to x zanemna nejake pismeno, neviem ake tam je, x to nie je.

Nieje to náhodou parkovisko pri zadnom vchode na radnicu? To je pre majiteľov poslaneckých kariet.

Odesláno

udelejte obytnou zonu se zakazem stani....

vyrid si to púisemne na mistnim urade, pokud ma odbor dopravy. Zadej mistni setreni apod.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: Lubk0

Nieje to náhodou parkovisko pri zadnom vchode na radnicu? To je pre majiteľov poslaneckých kariet.

Ne ne, su to vsetky cinziaky od vajanskeho az po hradby.. Je ich tam kopa.

Uz sem se predbezne informoval, asi 10 ulic od nas, je taky jedna taka nepekna ulicka, a lidi ji vyuzivali, nez poznali nasi, na prejazd z jedne cast meste do druhe. Tam se peticiovalo, a dospeli jen k spomalovaci, ktery je ted aj tak uz pomaly rozmlaceny, a sou v nem fugy take, ze auto projede bez toho aby na retarder sahlo ...

Popravde, tie jasle moc netrapia, sou to hodne male deti, a ty se hraji jen vnutri ...

A s tou fotodokumentaci, vcera sem mnel chut ji udelat, lenze vzdy je uz tma... Hovno zachytim na ten moj fotak...

Ale v kazdom pripade sa chystam na mestsky. Podom dam vedet ako som dopadol...

Odesláno

Obytná zóna se zákazem stání???? heheheheh... vážně... před vjezdy je stání zakázáno ze záona. Už z důvodu bezpečnosti v případě např. požárů. Tady na Žiškaperku za to málem dostal kolega pokutu a to si stál před vlastním vjezdem. Jinak na botu to není, protože musí být umožněno s vozidlem odjet (bezprostřední požadavek na volný prostor). Takže jedině MP, ti maj chutě si vydělat. No.. a pak taky to ostatní: Zpomalovače, rezidentní stání, obytná zóna, atd. atp. Nezapomenout na zákonnou lhůtu, do kdy musí úrad odpovídat na korespondenci a v případě nedodržení vymáhat u vyšší inšance...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...