Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

jak nejjednodušeji vyměnit manžetu na levé poloose na 309?Ještě není prasklá,ale už dost zpuchřelá a tak ji raději vyměním ,ale nevím jak na to .Poraďte,děkuji.Buki

Odesláno

Poloosa 205/309 mimo GTI je většinou v kuse, takže to znamená vyndat poloosu, sundat manžetu z vnitřního kloubu, vytáhnout a sundat kříž vnitřního kloubu, a novou manžetu přetáhnout přes celou poloosu k vnějšímu kloubu (starou manžetu před sundáním rozstřihneme).

Takže, doporučuju vyměnit obě manžety - i tu vnitřní...

405-ky a 205/309GTI maj většinou homokinetický kloub sundavací a zastamdací, tam se to dělá o chlup jednodušeji.

Odesláno

ku.va to jsem nevěděl myslel jsem si,že je to na všech peu.stejný:mad:Na 205ce jsem musel kvůli homokloubu vyměnit poloosu a u 405ky jsem to udělal taky tak to jsem teda vůůůůůl no aspoň mám náhradní poloosu

Odesláno

Tam lze stahnout homokineticky kloub z poloosy a udelat to treba i na na aute, pokud mas chut, ale mene pracne je vytahnout celou poloosu a udelat to vklidu nekde na ponku. Diky tomu rozpojeni to jde bez toho pretahovani po cele poloose. A aspon zkontrolujes obe manzety :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny pežo?áky. Mám taky podobnej problém, dneska jsem zjistil na vnitřku blatníku drobné tečky od vazelíny, což pokud mě pamě? nešálí znamená, že je třeba vyměnit prachovky. Jedná se zatím pouze o pravé kolo. A jako na potvoru mám dneska odjíždět na čtyři dny na mladoboleslavsko. Mám takovej dotaz: vydrží ta prachovka a hlavně homokine?ák zhruba 300-400 km dlouhou cestu? A druhej dotaz, pokud tenhle příspěvek bude číst někdo od Vašendů, mohl by mi říct kolik by stála výměna těch prachovek na mým Peugeotu 406 2.1 TD a jak dlouho to zhruba trvá a jestli je to možno udělat u nich v rozmezí dneška až neděle? Díkes všem za odpovědi. Pietro

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Ještě Odiie zapomněl dodat, že se u toho pekelně zasereš od vazelíny -)))

To teda můžu potvrdit :mad: domácí kolegyně mě málem zabila, když viděla tu utěrku co jsem jí švihnul páč jsem nenašel hadr :P :P A to jsem jen potřeboval přes manžetu po doplnění vazelíny natáhnout simering...

Odesláno
Napsán autorem Pietro

Zdravím všechny pežo?áky. Mám taky podobnej problém, dneska jsem zjistil na vnitřku blatníku drobné tečky od vazelíny, což pokud mě pamě? nešálí znamená, že je třeba vyměnit prachovky. Jedná se zatím pouze o pravé kolo. A jako na potvoru mám dneska odjíždět na čtyři dny na mladoboleslavsko. Mám takovej dotaz: vydrží ta prachovka a hlavně homokine?ák zhruba 300-400 km dlouhou cestu? A druhej dotaz, pokud tenhle příspěvek bude číst někdo od Vašendů, mohl by mi říct kolik by stála výměna těch prachovek na mým Peugeotu 406 2.1 TD a jak dlouho to zhruba trvá a jestli je to možno udělat u nich v rozmezí dneška až neděle? Díkes všem za odpovědi. Pietro

Záleží na tom, kolik jsi stačil vycákat vazelíny... až uslyšíš zvuky jako když se s kelímkem v ruce chystáš hodit kostky, nebo jako když děda s protézou s otevřenou hubou jde po schodech, tak za to moc netahej a jeď tak, abys ten zvuk pořád slyšel (je totiž slyšet jen když na to nešlapeš - platí jak pro brzdu tak pro plyn) a nejlépe někde u krajnice máznout vazelínu a utáhnout kroužek...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...