pery Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Zdravím fórum, 206 mám 3 měsíce a nemůžu se smířit s hlukem uvnitř auta. Kdyžsezmění povrch asfaltu na vozovce na kterém je evidentně vidět hrubý povrch je to ještě mnohem více slyšet. Dal jsem jiné pneu-je to stále stejné, koupil jsem ložiska do předních nábojů, dnes jsem jedno vyměnil-je to stále stejné. Nevím zda mám vyměnit i to druhé, nevím zda to pomůže. Při průjezdu zatáčem se to nemění ani nezvyšuje. Pokud točím zadníma kolama není slyšet hučení. Hučí to i při malé rychlosti. Už jsem přemýšlel zda to není tím, že je to combi a vzádu je otevřen prostor do kufru. Měl jsem předtím mnoho aut ,ale toto nikde nebylo tolik slyšet. Naposled jsem měl Xantii a to byl klid. Popište vaše pocity při jízdě jak to vidíte ve vaší 206 oproti vozidlům co jste měli před tím. Ten hluk je prostě moc slyšet od kol. Díky za vaše postřehy a nápady, nebo třeba to je normální a já jsem moc náročnej. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 Citovat
lipnicak Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 taky mi to huci, dela mi to i 306ka ale no tolik. Asi to dela nizsi trida. Citovat
P607Olda Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Hlavně neměň věci do rezervy, nebo se nedoplatíš. Začni tím, že nalož plný kufr hader, deky, povlečení atd. a vyzkoušej. Šíleně umí hučet blbě sjeté pneumatiky. Takže vydrž do přezouvání na zimní, anebo, jestli máš sadu, tak to vyzkoušej přehodit. Anebo už přezuj na zimní (já letos přezouvám k 15.10., loni k 1.11. bylo pozdě). Citovat
AnotherOne Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Skontroluj, či máš správne nahustené pneumatiky. Citovat
lipnicak Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 no tak tedy komu nejde hluk od hrubyho asfaltu do kabiny?? U Octavky 2000, kdyz se Barumky hodily ze zadu do predu tak to hucelo jak rozlamany lozisko... Citovat
NO3IA Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 mněl jsem ten stejný problém,všude mi říkali a každej radil at vyměním zadní ložiska,říkal sem si že do toho investovat nebudu,že to auto není tak starý a nato hučení si prostě zvykl.Dnes je to týden co jsem přezul na zimní,hučení okamžitě zmizelo,ba naopak ted mi vadí to ticho,než si opět zvyknu.a to ty letní mají tak 90%,sjeté nejsou,ale hučí. Citovat
pery Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Díky za odpovědi, ale chtěl jsem hlavně odpovědi od 206kařú ,popřípadě od jiných nějaké zkušenosti které povedou k odstranění problému. Ozzákovy bych chtěl říct že špatně čte dotaz, protože jsem psal že jsem měl Xantii .Nic chytrého z něj nevypadlo jen pohrdavá poznámka a navíc má 406 a né 206. Měl by se raději věnovat svému fóru typu auta, protože tohle je specifický problém 206ky . Pneumatiky jsem upustil na 2 atm. a je to stejné. Dopředu jsem dal nejetou rezervu a k ní jsem koupil uplně novou tu samou gumu Goodyear GT2 a vzadu také jiné gumy ale stále stené hučení. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 Citovat
lipnicak Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 nebylo to treba klepnuty nebo tak neco?? kdyz zvednes zadek a roztocis kola huci nebo ne?? pak jestli to treba nehuci vic v zatackach atd.. odkud to spis de ze predu nebo ze zadu?? Moje 206HDi taky zaznamena kazdou zmenu povrchu ale nepride mi to, protoze sem mel predtim 306 a ta to delala taky. Citovat
Gitarista001 Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 cim ich plnis vzduchom alebo dusikom? Citovat
pery Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Do zatáček se to nemění, a odkut je to slyšet přesně nevím pneu jsou nahuštěny vzduchem, bourané to nebylo.Čím déle se o tom píše, tím více mám tušení ,že to bude asi normální že to hučí. Asi bez puštěného rádia to nepůjde. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 Citovat
peugeotkovic Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: pery Zdravím fórum, 206 mám 3 měsíce a nemůžu se smířit s hlukem uvnitř auta. Kdyžsezmění povrch asfaltu na vozovce na kterém je evidentně vidět hrubý povrch je to ještě mnohem více slyšet. Dal jsem jiné pneu-je to stále stejné, koupil jsem ložiska do předních nábojů, dnes jsem jedno vyměnil-je to stále stejné. Nevím zda mám vyměnit i to druhé, nevím zda to pomůže. Při průjezdu zatáčem se to nemění ani nezvyšuje. Pokud točím zadníma kolama není slyšet hučení. Hučí to i při malé rychlosti. Už jsem přemýšlel zda to není tím, že je to combi a vzádu je otevřen prostor do kufru. Měl jsem předtím mnoho aut ,ale toto nikde nebylo tolik slyšet. Naposled jsem měl Xantii a to byl klid. Popište vaše pocity při jízdě jak to vidíte ve vaší 206 oproti vozidlům co jste měli před tím. Ten hluk je prostě moc slyšet od kol. Díky za vaše postřehy a nápady, nebo třeba to je normální a já jsem moc náročnej. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 To bude v pořádku,neboj.To tak prostě je. Zvýšeného hluku v kabině přenášeného od povrchu vozovky jsem si všimla hnedle tehda už u fungl nového 206 1.1 a budeš muset se s tím asi smířit.Taky jsem to nečekala až v takové míře:myslim Já měla jen staré škodovky.. Ale i v poslechu nekonečně měnících se rezonancí člověk může najít zalíbení.. N\'ěkdy vážně vypnu rádio a užívám si to.. Citovat
ujomarian Odesláno 29. září 2008 Odesláno 29. září 2008 pokial nemam zatiahnutu plachtu na kufri tak je odtial poct hluk, inac je to v norme - teda tiche a to do rychlosti cca 150 km/h ale to uz zacinaju hucat gumy Citovat
Gitarista001 Odesláno 29. září 2008 Odesláno 29. září 2008 Původně zaslal: pery Do zatáček se to nemění, a odkut je to slyšet přesně nevím pneu jsou nahuštěny vzduchem, bourané to nebylo.Čím déle se o tom píše, tím více mám tušení ,že to bude asi normální že to hučí. Asi bez puštěného rádia to nepůjde. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 Skus ich nahustit dusikom . Hucanie nezmizne uplne ale budes poznat rozdiel. Citovat
pery Odesláno 29. září 2008 Autor Odesláno 29. září 2008 Již se s tím smiřuji že to bude hlučné. Děkuji za zajímavé podněty a reakce. Jsem rád že se přestaly objevovat přihlouplé narážky když se tady řeší problém s vozidlem. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 Citovat
MartinR Odesláno 29. září 2008 Odesláno 29. září 2008 Co jsi měl za auto před tím?Holt HDi je sice nafta, ale poměrně tichá, takže hluk od pneumatik slyšet je. Citovat
NO3IA Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: pery Již se s tím smiřuji že to bude hlučné. Děkuji za zajímavé podněty a reakce. Jsem rád že se přestaly objevovat přihlouplé narážky když se tady řeší problém s vozidlem. P 206 1.4 HDi SW černá 2003 ber život s humorem a hned se nerozčiluj... Citovat
marisw Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 co to mas za letne... aku znacku..to musia byt potom nejake šopy....... Původně zaslal: NO3IA mněl jsem ten stejný problém,všude mi říkali a každej radil at vyměním zadní ložiska,říkal sem si že do toho investovat nebudu,že to auto není tak starý a nato hučení si prostě zvykl.Dnes je to týden co jsem přezul na zimní,hučení okamžitě zmizelo,ba naopak ted mi vadí to ticho,než si opět zvyknu.a to ty letní mají tak 90%,sjeté nejsou,ale hučí. Citovat
NO3IA Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Původně zaslal: marisw co to mas za letne... aku znacku..to musia byt potom nejake šopy....... Původně zaslal: NO3IA mněl jsem ten stejný problém,všude mi říkali a každej radil at vyměním zadní ložiska,říkal sem si že do toho investovat nebudu,že to auto není tak starý a nato hučení si prostě zvykl.Dnes je to týden co jsem přezul na zimní,hučení okamžitě zmizelo,ba naopak ted mi vadí to ticho,než si opět zvyknu.a to ty letní mají tak 90%,sjeté nejsou,ale hučí. to už ani nevím,bo jsou v garážina na pul roku [upravil dne 1.10.2008 NO3IA] Citovat
Pepas Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Zdravím pežoťáky. Mám 206 tku 1,4 HDi asi 3 měsíce. Před tím opla astru. Jízdní vlastnosti je lepší naporovnávat. To, že pežot hučí už je asi dané od boha. Já mám letní pneu DUNLOP, sjeté tak z 1/2. Hučení, které popisuješ slyším taky, jen co najedu na trochu hrubší asfalt. Řeším to zesílením rádia. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.