Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

vzduchový filtr

Recommended Posts

Odesláno

cau lidicky

dostal jsem vzduchový filtr K&N kónický bez kitu a ted chci poradit jak nejlepe jej pripevnit. Proste jakou nejlepsi redukci pouzit a jestli si ji vyrobit sam nebo se da nekde koupit.

Malem bych zapomel...je to k 1.8 16V enginu ve P 306.

Odesláno

co to udelat z novodurovy trubky co jsou na odpady, jsou tam i ruzny redukce z ruznych prumeru a kolena o ruznych stupnich, privod cerstveho vzduchu pak muzes udelat z takovy ty ohebny hadice co se da koupit v bauhausu treba a pouziva se k digestorim nad sporakem

Odesláno

no proc ne...budu to mit na pameti :) diky

nechal sem si udelat redukci z chromovane trubky ale jestli to bude moc tezky tak to budu muset predelat...trubky na odpad to jisti :)

Odesláno

Petr: no, von už ve skutečnosti tam není, už je pryč, říká pane někomu jinému... Ale, nijak se nemrcasil, byl přidělanej vzpěrou k čele filtru (vzpěra vedla pod baterku, na fotce je za filtrem, tak není vidět), a ta gumová hadice - trubka má půlkruhovou podpěru z 405TD (takové to orezlé na fotce dole).

Odesláno

To Oddie: Diky za nabidku, me to jenom zajimalo. Teprve ted jsem si vsiml te podpery pro hadici... Jinak mail zjistis tak, ze polozis sipecku od Tve krysy na obrazek s napisem EMAIL u meho prispevku a on se, mrska, objevi dole na liste prohlizece. Dneska si nemusis nic pamatovat, jen musis vedet, kde to najit. :cool::cool:

Odesláno

2 oddie: moc pekne udelany...pises ze je to gumova hadice...a vytvarovana je nejakou horkovzdusnou pistoli nebo se da rucne tak naohybat? nastesti nepotrebuji tak dlouhou :) ale nejakej ten ohyb bude potreba .)

Odesláno

2 oddie:

bohuzel na 306ce tu originalni hadici pouzit nemuzu...je uplne prilepena k plastovy skrince v ktery je original papirovy filtr...nechci jej nicit...co kdyby nahoudou :)

uz sem videl v ty tvoji fotce reseni :)

Odesláno
Napsán autorem oddie

Petr: a kdo se má trefovat, tou myší na nějakej čudlík? ;)

Aha, to je taky pravda.

Jak jsi teda vlastne vyresil ten filtr, kdyz tam uz nemas tento? Nacpal jsi tam nejak tu puvodni misu, nebo nejakou jinou?

Odesláno

Ludweek: mám ještě nějakou hadici z diesela navíc, kdybys chtěl kouknout, nemá sice přesně takovej tvar jako ta na fotce, ale zahnutá je taky.

Petr: jo, upravil jsem ten původní kyblík. Vyhodil jsem z příčky jeho úchyt, odřezal z něj ty přední packy, a udělal nový úchyt na příčku. Dozadu přišel asi 3 cm nástavec na držák, takže je ten kyblík o ty kýžené 3cm posunutý dopředu, a už nepřekáží tomu držáku servopumpy (pro neznalé: do té 205-ky je dodělané servo a držák servopumpy je ze 405 - po sestavení se zjistilo, že se to tam všechno nevejde, takže ten kónus se tam požil jako nouzovka)

Jinak co se týče zkušeností s tím kuželovým filtrem:

1. Jede to úplně stejně

2. Dělá to mnohen větší rámus

Odesláno
Napsán autorem zoby

k tomu že to jede stejně.

u bmw to přidalo 2,5 koně. dokázáno motorovou brzdou

To bych rekl, ze je silne pod statistickou chybou mereni :D

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Napsán autorem zoby

k tomu že to jede stejně.

u bmw to přidalo 2,5 koně. dokázáno motorovou brzdou

To bych rekl, ze je silne pod statistickou chybou mereni :D

Vykon se zvysil o 2,5 kone +-3 kone. :D:D:D

Odesláno

No dobře, tak já to teda přiznám: spotřeba s tím filtrem se snížila na polovinu, výkon se zvýšil o 15,68 koně a na převodovce to přidalo šestku, takže maximální rychlost se zvedla na 214.358 km/h...

Odesláno
Napsán autorem oddie

Ludweek: mám ještě nějakou hadici z diesela navíc, kdybys chtěl kouknout, nemá sice přesně takovej tvar jako ta na fotce, ale zahnutá je taky.

ma ta hadice prumer 75mm ??

jestli jo a me se dnes nepodari nasadit redukci kterou sem si vytvoril tak bych tvoji nabidku vyuzil :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...