Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

zase mám nějakou elektronickou drobnůstku. ESP mi na autě zasahuje značně nerovnoměrně. Při projíždění levotočivé zatáčky se aktivuje velmi otravně brzo, kdežto v pravotočivé zatáčce jsem ho snad ještě neviděl sepnout. Čím to může být? Podotýkám, že na autě jsou všechny 4 gumy stejné, řádně nahuštěné a na přední nápravě je pouze malinká vůle v jedné tyčce stabilizátoru. Geometrie též vypadá OK.

Tušíte někdo??

Odesláno

fana-jani : jo, to vypadá na dobrý tip. Prověřím to. Dík

genzer: jasně, že ji chci :super, dík. Čekal jsem, až se ozveš, nechtěl sem tě honit :) Nějak to promyslím a dám ti vědět, kdy bysme se mohli někde sejít. Teď to mám celkem našlapaný, ale nějak to vymyslím. Jak by se to hodilo tobě?

Odesláno
Původně zaslal: kupák

fana-jani : jo, to vypadá na dobrý tip. Prověřím to. Dík

genzer: jasně, že ji chci :super, dík. Čekal jsem, až se ozveš, nechtěl sem tě honit :) Nějak to promyslím a dám ti vědět, kdy bysme se mohli někde sejít. Teď to mám celkem našlapaný, ale nějak to vymyslím. Jak by se to hodilo tobě?

ja muzu temer kdykoliv,to vis,invalidni duchodce ma spoustu casu

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: fana-jani

ja bych si tipnul nesprávně nastavený snímač natočení volantu.Zaject na diag.,dát kola do přímého směru a znova nastavit.

Tak jsem byl v út v servisu. Popsal jsem problém s ESP. Bylo mi řečeno, že snímač natočení volantu to nemá??? Udělala se geometrie, leč volant je stále mírně natočen doleva a problém s ESP zůstal, ikdyž možná trochu menší. Ale tím si nejsem jistý. Na diagnostice údajně nic není?

Co dál??

Věděl by někdo, jak je to s tím snímačem? Mám ho, či ne?

[upravil dne 10/10/08 kupák]

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Původně zaslal: fana-jani

ja bych si tipnul nesprávně nastavený snímač natočení volantu.Zaject na diag.,dát kola do přímého směru a znova nastavit.

Tak jsem byl v út v servisu. Popsal jsem problém s ESP. Bylo mi řečeno, že snímač natočení volantu to nemá??? Udělala se geometrie, leč volant je stále mírně natočen doleva a problém s ESP zůstal, ikdyž možná trochu menší. Ale tím si nejsem jistý. Na diagnostice údajně nic není?

Co dál??

Věděl by někdo, jak je to s tím snímačem? Mám ho, či ne?

koukni do service boxu,popr mi napis vinko SZ

[upravil dne 10/10/08 genzer]

post-0-14109602467081_thumb.jpg

Odesláno

vin: VF38CXFXA81180155

teď jsem se díval a jestli tomu dobře rozumím, tak tam něco takového je. Takže asi jiný servis??

Pe.Tře mohl bys mi prosím zjistit, co by to mohlo být a jak dál postupovat?? Moc dík.

Odesláno

snimac tam mas.cena 17402 kc s dph

ta cena je strasna.nicmene pokud ti delali sbihavost a porad nemas volant rovne,zkusil bych ho vyndat a posunout o zoubek.ten snimac je poo volantem na tyci rizeni,mohlo by to pomoct:myslim

Odesláno

No, když jen o zoubek poposadínm volant, tak to asi nepomůže, ale mohl by jít nějak natočit i ten snímač, doufám. V tom by ten problém mohl fakt být, protoze logicky je nyní trochu doleva celá tyč řízení, takže spínač vysílá signál, že zatáčím vlevo, ikdyž jedu rovně. Když pak skutečně zatáčím, myslí si jednotka podle natočení tyče volantu, že kola jsou ve větším rejdu, než ve skutečnosti jsou a tudíž jí pak nevychází poměr otáček vnitřního a vnějšího kola a myslí si, že jdu do nedotáčivého smyku, tudíž ubere a přibrzdí... :myslim

Teď mě napadá, z čeho ten snímač bere signál? z Tyče řízení nebo z volantu?

Odesláno

podle me z volantu,bude to neco podobneho,jako je prevodni krouzek k bagu pod volant:myslim

chce to rozdelat ty plasty pod volantem,stejne to budes sundavat kvuli vymene pacek,coz je oprava na 5min maximalne, a zkouknout to

Odesláno

Tu by Ti mohla pomôcť \"kalibrácia uhlového snímača natočenia volantu\". Pokiaľ si dobre pamätám, presne takto sa to aj na diagnostike píše...

Pokiaľ o tom v servise nevedia tak by som zmenil servis...

Volant sa pri kalibrácii dá do priameho smeru a spustí sa kalibrácia aby počítač ESP vedel, kedy sú pneu priamo...

Podľa toho už ľahko bude vedieť o koľko stupňov si do ktorého smeru volant natočil :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak vítězoslavně hlásím, že závada ESP snad odstraněna. Udělala se geometrie, volant se srovnal do rovné polohy dole přes spojovačky a funguje to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...