kupák Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Zdravím, zase mám nějakou elektronickou drobnůstku. ESP mi na autě zasahuje značně nerovnoměrně. Při projíždění levotočivé zatáčky se aktivuje velmi otravně brzo, kdežto v pravotočivé zatáčce jsem ho snad ještě neviděl sepnout. Čím to může být? Podotýkám, že na autě jsou všechny 4 gumy stejné, řádně nahuštěné a na přední nápravě je pouze malinká vůle v jedné tyčce stabilizátoru. Geometrie též vypadá OK. Tušíte někdo?? Citovat
genzer Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 s timhle ti moc neporadim,ESP nemam,ale jestli chces jeste tu packu,tak ji mam vyndanou Citovat
fana-jani Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 ja bych si tipnul nesprávně nastavený snímač natočení volantu.Zaject na diag.,dát kola do přímého směru a znova nastavit. Citovat
kupák Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 fana-jani : jo, to vypadá na dobrý tip. Prověřím to. Dík genzer: jasně, že ji chci , dík. Čekal jsem, až se ozveš, nechtěl sem tě honit Nějak to promyslím a dám ti vědět, kdy bysme se mohli někde sejít. Teď to mám celkem našlapaný, ale nějak to vymyslím. Jak by se to hodilo tobě? Citovat
genzer Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Původně zaslal: kupák fana-jani : jo, to vypadá na dobrý tip. Prověřím to. Dík genzer: jasně, že ji chci , dík. Čekal jsem, až se ozveš, nechtěl sem tě honit Nějak to promyslím a dám ti vědět, kdy bysme se mohli někde sejít. Teď to mám celkem našlapaný, ale nějak to vymyslím. Jak by se to hodilo tobě? ja muzu temer kdykoliv,to vis,invalidni duchodce ma spoustu casu Citovat
kupák Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 Tak já to promyslím a hned jak to půjde, dám ti vědět mailem. Zatím se měj a ještě jednou dík Citovat
kupák Odesláno 10. říjen 2008 Autor Odesláno 10. říjen 2008 Původně zaslal: fana-jani ja bych si tipnul nesprávně nastavený snímač natočení volantu.Zaject na diag.,dát kola do přímého směru a znova nastavit. Tak jsem byl v út v servisu. Popsal jsem problém s ESP. Bylo mi řečeno, že snímač natočení volantu to nemá??? Udělala se geometrie, leč volant je stále mírně natočen doleva a problém s ESP zůstal, ikdyž možná trochu menší. Ale tím si nejsem jistý. Na diagnostice údajně nic není? Co dál?? Věděl by někdo, jak je to s tím snímačem? Mám ho, či ne? [upravil dne 10/10/08 kupák] Citovat
genzer Odesláno 10. říjen 2008 Odesláno 10. říjen 2008 Původně zaslal: kupák Původně zaslal: fana-jani ja bych si tipnul nesprávně nastavený snímač natočení volantu.Zaject na diag.,dát kola do přímého směru a znova nastavit. Tak jsem byl v út v servisu. Popsal jsem problém s ESP. Bylo mi řečeno, že snímač natočení volantu to nemá??? Udělala se geometrie, leč volant je stále mírně natočen doleva a problém s ESP zůstal, ikdyž možná trochu menší. Ale tím si nejsem jistý. Na diagnostice údajně nic není? Co dál?? Věděl by někdo, jak je to s tím snímačem? Mám ho, či ne? [upravil dne 10/10/08 kupák] koukni do service boxu,popr mi napis vinko SZ [upravil dne 10/10/08 genzer] Citovat
kupák Odesláno 10. říjen 2008 Autor Odesláno 10. říjen 2008 vin: VF38CXFXA81180155 teď jsem se díval a jestli tomu dobře rozumím, tak tam něco takového je. Takže asi jiný servis?? Pe.Tře mohl bys mi prosím zjistit, co by to mohlo být a jak dál postupovat?? Moc dík. [upravil dne 10/10/08 kupák] Citovat
AnotherOne Odesláno 10. říjen 2008 Odesláno 10. říjen 2008 Tak tak, máš to tam na pozícii 4. Cena bratru 22000SKK. Vymeniť servis. [upravil dne 10.10.2008 AnotherOne] Citovat
genzer Odesláno 10. říjen 2008 Odesláno 10. říjen 2008 snimac tam mas.cena 17402 kc s dph ta cena je strasna.nicmene pokud ti delali sbihavost a porad nemas volant rovne,zkusil bych ho vyndat a posunout o zoubek.ten snimac je poo volantem na tyci rizeni,mohlo by to pomoct:myslim Citovat
kupák Odesláno 10. říjen 2008 Autor Odesláno 10. říjen 2008 No, když jen o zoubek poposadínm volant, tak to asi nepomůže, ale mohl by jít nějak natočit i ten snímač, doufám. V tom by ten problém mohl fakt být, protoze logicky je nyní trochu doleva celá tyč řízení, takže spínač vysílá signál, že zatáčím vlevo, ikdyž jedu rovně. Když pak skutečně zatáčím, myslí si jednotka podle natočení tyče volantu, že kola jsou ve větším rejdu, než ve skutečnosti jsou a tudíž jí pak nevychází poměr otáček vnitřního a vnějšího kola a myslí si, že jdu do nedotáčivého smyku, tudíž ubere a přibrzdí... Teď mě napadá, z čeho ten snímač bere signál? z Tyče řízení nebo z volantu? [upravil dne 10/10/08 kupák] Citovat
genzer Odesláno 10. říjen 2008 Odesláno 10. říjen 2008 podle me z volantu,bude to neco podobneho,jako je prevodni krouzek k bagu pod volant:myslim chce to rozdelat ty plasty pod volantem,stejne to budes sundavat kvuli vymene pacek,coz je oprava na 5min maximalne, a zkouknout to Citovat
hnusoba Odesláno 11. říjen 2008 Odesláno 11. říjen 2008 Tu by Ti mohla pomôcť \"kalibrácia uhlového snímača natočenia volantu\". Pokiaľ si dobre pamätám, presne takto sa to aj na diagnostike píše... Pokiaľ o tom v servise nevedia tak by som zmenil servis... Volant sa pri kalibrácii dá do priameho smeru a spustí sa kalibrácia aby počítač ESP vedel, kedy sú pneu priamo... Podľa toho už ľahko bude vedieť o koľko stupňov si do ktorého smeru volant natočil Citovat
kupák Odesláno 11. říjen 2008 Autor Odesláno 11. říjen 2008 Tak nějak jsem si to myslel. Nu což, každý je omylný a tohle není třeba úplně běžná závada, zkusím to s nimi v servisu ještě probrat. Citovat
kupák Odesláno 24. říjen 2008 Autor Odesláno 24. říjen 2008 Tak vítězoslavně hlásím, že závada ESP snad odstraněna. Udělala se geometrie, volant se srovnal do rovné polohy dole přes spojovačky a funguje to. Citovat
BoneDaddy Odesláno 24. říjen 2008 Odesláno 24. říjen 2008 Původně zaslal: kupák .....funguje to. Hlavně ať ti to dlouho vydrží. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.