Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska se mi stala taková věc ... zatáhl jsem ruční brzdu , zapoměl vyřadit, byla tam 1 a pustil jsem omylem spojku ... DRRC motol zdechnul vzadu rána. po nastarotování a popojetí vzadu chroupání. Utržená brzdící plocha kotouče od vlastního náboje na pravém zadním kole. Naštěstí k mému servicemanovi to bylo asi 500m. Po rozebrání zjištěno, že brzdná plocha držela asi na 15 mm2. jinak celá ostatní plocha silně orezlá. Máte někdo podobnou zkušenost? 307SW 1,6 HDI 12/2004 / 98000

Odesláno

Určitě má. Koukni třeba zde:

Vzadu máš plecháče nebo elektrony? Nevím, zda to má přímou souvislost, ale mně se přes zimu udělaly na zadních kotoučích rýhy. Nechal jsem to stáhnout a zatím ok. Zrezlé jsou trošinku (po obvodu), ale to není divu s ohledem na jejich stáří (2,5roku)

Odesláno
Původně zaslal: Jup48

v létě jezdím elektrony, v zimě plecháče

S kolama to nemá nic společného,musel jsi vymenit kotouč néé???

Měls to nafotit

Odesláno

Urvaný kotúč brzdy zas nie je až taký neobvyklý. Preto je aj určená minimálna hrúbka kotúča na výmenu aby sa to nestávalo. Buď rád, že sa ti to nestalo pri intenzívnom brzdení pri väčšej rýchlosti. To by si teraz riešil iné problémy :mrk

Odesláno

O orezlých kotoučích už tu něco psanýho bylo. Mě bylo řečeno, že málo brzdím a doporučili mi abych občas při dojezdu, když za mnou nikdo nejede přibrzdil ručkou. Tak činím a je po problému. Uvidím ještě na jaře. :super:super:super:super:super:super

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

O orezlých kotoučích už tu něco psanýho bylo. Mě bylo řečeno, že málo brzdím a doporučili mi abych občas při dojezdu, když za mnou nikdo nejede přibrzdil ručkou. Tak činím a je po problému. Uvidím ještě na jaře. :super:super:super:super:super:super

Jup48 píše o tom,že se mu urvala činná brzd.plocha kotouče od

náboje......

Odesláno

Tak jsem se podíval i na ten odkaz od Ticciho. Jen mi nejde do hlavy, jak se mohl při zatažené ručce odtrhnout kotouč od ložiska. Tedy jestli to chápu správně. Pak by to vypadalo, že to nebyl kotouč, ale něco, co se vyhřálo a pak to prostě prasklo. Ono bývá zvykem dávat levné věci- takže jako bývalý nástrojař něco o \"železe\" vím a nějaký kotouč za 800,- by jsem rozhodně na tuhle věc neriskoval ! Jinak souhlalsím, že současně měnit destičky a to na obou stranách !

A malý poznatek od mého opraváře. Při výměně kotoučů a destiček zpočátku zlehka dobržďovat, než se kotouče \"vyhřejí\". To je ostatně známé ale pokud při nových kotoučích dojíždím do garáže a prší, tak kotouče před ukočením jízdy \"zahřát\" aby se voda odpařila. Nevím - ale má to logiku, protože pak destičky nezanechají na kotoučit ty rezaté fleky, které mají na svědomí právě to vyreznutí kotoučů a vlastně i jejich zeslabování. Kotouč a destičky jsou dvě různé věci z růzeného materiálu = chemická reakce. Tolik to co jsem se od něj dozvěděl.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

náboje......

Ano, psal tam taky o orezlé ostatní ploše kotouče.:myslim:myslim

Odesláno

tak tejto vete fakt nerozumiem a vobec si to z nej neviem predstavit.....

to je snad nejaky blud...:myslim:myslim

\" Utržená brzdící plocha kotouče od vlastního náboje na pravém zadním kole.\"

inak anotherone....minimalna krubka kotuca sa udava z toho dovodu aby sa brzdove dosticky po uplnom zodrani nedostaly von z brzdoveho strmena......:papa

Odesláno

ty kokso...ale ja doterz neviem co sa mu tam urvalo.....:myslim:myslim

on hovori o tom ze sa mu ciina plocha brzd. kotuca urvala od naboja... viem si to vysvetlit len tak ze v pravom slova zmysle odsustruzil z brzdoveho kotuca cinnu plochu od tej co je okolo naboja :D:D

Původně zaslal: ozzy1956

náboje......

Ano, psal tam taky o orezlé ostatní ploše kotouče.:myslim:myslim

Odesláno

Chlapi, čemu na tom nerozumíte? Utržená brzdící plocha od vlastního náboje? Nedívejte se na to tolik technicky.

Já to chápu tak, jak je na obrázku. Prostě z vrchu se kotouč obrzdí ale uvnitř si vesele rezne. A to tak dlouho, až se ta obržděná plocha utrhne...

post-0-14109602130596_thumb.jpg

Odesláno

no tak teraz tomu rozumiem.....bolo to hlupo pomenovane....

ale toto nema na svedomy to ze to hnije a hrdzavie....je to predrane od zodratych brzdovych segmentov..... uz som take pripady videl....je to kov na kov

Původně zaslal: Ticcino

Chlapi, čemu na tom nerozumíte? Utržená brzdící plocha od vlastního náboje? Nedívejte se na to tolik technicky.

Já to chápu tak, jak je na obrázku. Prostě z vrchu se kotouč obrzdí ale uvnitř si vesele rezne. A to tak dlouho, až se ta obržděná plocha utrhne...

Odesláno
Původně zaslal: marisw

minimalna krubka kotuca sa udava z toho dovodu aby sa brzdove dosticky po uplnom zodrani nedostaly von z brzdoveho strmena......:papa

Možno je to aj ten dôvod, ale určite aj to aby sa ti nestalo, čo som myslel, že sa stalo autorovi príspevku. Teda vlastne nevieme čo sa mu stalo, keď to napísal jak herkopater. Myslel som toto (foto © Pe.tr)

[upravil dne 12.9.2008 AnotherOne]

post-0-14109602130865_thumb.jpg

Odesláno

to Anotherone: Ano, máš pravdu, že vlastně nevíme, co se původnímu tazateli vlastně stalo. Už si nevzpomínám jak se stalo to, co dával Pe.Tr. Každopádně to je rozlomenej přední kotouč. Ale ty zadní nejsou zas tak namáhaný. A i kdyby měl zataženou ručku, tak se mu dřív začne smýkat zadní kolo, než by prasknul kotouč.

No, uvidíme, třeba se Jup48 ještě ozve...

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

to Anotherone: Ano, máš pravdu, že vlastně nevíme, co se původnímu tazateli vlastně stalo. Už si nevzpomínám jak se stalo to, co dával Pe.Tr. Každopádně to je rozlomenej přední kotouč. Ale ty zadní nejsou zas tak namáhaný. A i kdyby měl zataženou ručku, tak se mu dřív začne smýkat zadní kolo, než by prasknul kotouč.

No, uvidíme, třeba se Jup48 ještě ozve...

Toto vzniklo nárazom kolesa na obrubník, keď sa to otrhne brzdou kotúč sa nezlomí, ale celá tá zvislá plocha sa dookola oddelí od náboja, dal som to len ako demonštráciu toho čo som myslel ja.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...