Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

dnes se mi stala taková věc. Při jízdě se mi jentak vypnul motor. Když jsem to zase rozjel, tak jsem začal vnímat ze předu takový podivný hučení. Zjistil jsem že to dělá řízení. A když točim volantem, tak to přesně s otáčením kopíruje ten krásnej zvuk, až takový kvílení. Myslíte že je to servo? A že je KO? Auto bylo předtim lehce bouraný a nádobka na olej byla prasklá. Sice se nějak zavařila, ale musim tak jednou za dva měsíce dolévat olej, prot. to trochu teče.

Případně víte někdo kolik stojí nové servo?

Jelikož jsem zrovna včera měnil ložisko kola, který jsem sháněl tak 3 měsíce a hučelo jak pr.se a radost z klidného zvuku mi vydržela cca půl dne, tak bych Vám byl moc rád za radu. Auto je super, ale ty závady pořád!....

Honza

Odesláno

Skontroluj hladinu a kvalitu oleja. Nemalo by obsahovať bublinky alebo penu. Následne skontroluj napnutie remeňa na serve. Toľko univerzálne rady. Bolo by dobre zistiť odkiaľ ten zvuk ide, či z čerpadla, trubiek alebo z posilovača.

• O 2 roky později...
Odesláno

ak otacam na mieste volantom nie je to taky plynuly pohyb ale skor taky trhany moze to byt servom? to iste aj pri jazde ak otacam zprava dolava a naopak citim ze to neprejde uplne hladko a plynule ale trhane ako keby kolesa este chceli ostat v tom smere...pls poradte

Odesláno
ak otacam na mieste volantom nie je to taky plynuly pohyb ale skor taky trhany moze to byt servom? to iste aj pri jazde ak otacam zprava dolava a naopak citim ze to neprejde uplne hladko a plynule ale trhane ako keby kolesa este chceli ostat v tom smere...pls poradte

mam za to ze se to tu uz resilo nebude to servem ale ulozenim prednich tlumicu jestli se nepletu :myslim

Odesláno

koukni na hladinu oleje v servu a popřípadě dolej, jeví se to jako málo oleje a tudíž zavzdušněné a proto to jde ze začátku lehce a pak ztuha.Jestli je to ono dolej olej a zatoč řízení přinastartovaném autě na doraz na jednu stranu a chvilku ho podrž pak na druhou a to samý.To vše tak dvakrát a mělo by to být ok. Nezapomen pak ještě jednou zkontrolovat hladinu oleje.:papa

Odesláno
koukni na hladinu oleje v servu a popřípadě dolej, jeví se to jako málo oleje a tudíž zavzdušněné a proto to jde ze začátku lehce a pak ztuha.Jestli je to ono dolej olej a zatoč řízení přinastartovaném autě na doraz na jednu stranu a chvilku ho podrž pak na druhou a to samý.To vše tak dvakrát a mělo by to být ok. Nezapomen pak ještě jednou zkontrolovat hladinu oleje.:papa

MXMEN: tak som dnes pozrel nadrzku na servo olej a bola uplne prazdna nebola tam ani kvapka, servisak mi povedal ze som prisiel v hodine 12. takze ti velmi pekne dakujem velmi si mi pomohol. Problemy s riadenim su uplne prec a riadenie ide zase lahucko bez problemu. este raz velka vdaka!

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahojte, Jelikoš jsem dělal menší údržbu na autí tak jsem se koukl na množství oleje v servu,měl jsem ho na rysce min, tak jsem jej dolil olejem do automatických převodovek(na obalu bylo psané že je i do serva řízení)-byl červený, já měl v nádobce nějaký zeleno-žlutý, a včéra jsem si všiml že když mám nastartovaný motor,že je slyšet jak servo vydává podivný zvuk-kvílení, když zatočím volantem tak se ten zvuk mění. Myslíte,že by to mohlo být tím že jsem do serva nalil červený olej a zřejmě jsem toho tam nalil i víc než má být?

[upravil dne 9/4/13 17:24 od Surmi]

Odesláno

Nevím, jestli to není kravina, ale mě v servise říkali, že kapalina do serva se nesmí barevně mísit. Ještě před prodejnou jsme to rozdělali aby byla jistota... tak nevím, jestli by to nemohlo být tím

Odesláno

Míchání není zrovna šťastné. Prodávají se Uni kapaliny mísitelné s jakoukoli barvou. Já bych to asi vypustil a nalil tam komplet novou. Vypoušťák tam není, je potřeba rozpojit ten okruh.

Odesláno

mne to tiež huči dolial som zelený olej, zatočil som dolava a doprava a stále to hučí, je to na nervy. Začalo mi to robit začiatkom zimi. Zdá sa mi že ked som kúpil auto servo išlo ľahšie.

Ten zvuk sa pravidelne mení keď sa pohnem tak to pomaly prestáva ale keď idem pomaly tak to huči ako keby som mal mačku pod kapotou :-) Poradte

[Edited on 12/4/13 18:36 by Poki 11]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...