matos Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Ahojte. bol som dopustit klimu a tam mi povedali, ze mam asi vadny kompresor:o. Otazka: ked rozpojim kabel od kopresora (tusim zeleny-zlty) a pripojim ho priamo na 12V mozem to skusit alebo je tam ine napetie alebo to su kable od riadiacej jednotky. bojim sa aby som neurobil nieco co by ho mohlo dorazit. a este mal som vypalenu 40A poistku Citovat
Ferry Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 jestli se ti nechce spustit kompresor a mel jsi spalenou 40A pojistku v motorovem prostoru, pak chyba nebude v kompresoru ale ve vetraku sahary ( spaleny motor, spatne uhliky, relatka nebo neco takoveho ), ridici jednotka sahar pak nedovoli sepnout kompresor klimatizace. vyzkousej a promer nejdrive oba dva motory sahar a relatka na chladicove stene pod predni maskou Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Využiji toto téma Snažím se zprovoznit klimu v autě, netěsnou trubku jsem vyměnil, odpojil jsem trubky od kompresoru a natlakoval čistě potrubí a tlak se držel ale po připojeni ke kompresoru se tlak strácí někde v kompreosoru. Tudíž potrubí mám nejspíš v pohodě ale kompresor má netěsnost. Tlakoval jsem vzduchem (já vím vlhkost neřešte:-D) Co můžu teď dělat? těs. kroužky trubka-kompresor vyměněny. když tlakuji systém kompresorem z ledničky :-D tak mi nekde z kompresoru sičí... Dá se to doma opravit nebo radši koupit starší?? Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Sice nerozumím poznámce vlhkost neřešte, ale dělá na mě dojem, že asi sušič měnit nebudeš, ale to je jedno, ono tě to pak napomene samo Víš kde to uniká? Asi nevíš, takže to budeš msuet naplnit dusíkem nebo kontrastní látkou a ten únik najít. Samozřejmě můžeš mezi tím vyhazovat peníze naslepo výměnami toho co je v pořádku. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Snažil jsem si doma nejdříve vyloučit velké úniky které mohu doma opravit svépomocí, což se mi snad povedlo, ale ten kompresor tedy zjístím jedině tím kontrastním plněním... Jaké jsou nejčastější netěsnosti kompresorů ?? Jinak děkuji za odpověď a o té vlhkosti jsem se zmínil jen proto aby někdo nezačal hlavně řešit to že foukani vzduchem natahuje vlhkost a cosi a kamsi.. Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 No tak vono by stačilo napsat, že budeš sušič měnit a není co namítat ... Závady záleží na typu kompresoru stejně tak jako dostupnost těsnění a pod. Nicméně nemá smysl to řešit dokud nebudeš vědět kde to uniká. Komprsor není až tak pravděpodobný, to už spíš příruba kompresoru a pod. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Ne žádný sušič o něm sem nic nepsal. Měl jsem prasklou trubku co vede od kompresoru k ventilku a tu jsem vyměnil následně abych natlakoval jen potrubí tak jsem odpojil obě trubky z příruby kompr. ucpal díry v trubkách a natlakoval přes ventilky, po chvíli jsem ventilek zmáčkl a tlak tam stále byl tím jsem vyloučil netěsnost potrubí. Po napojení trubek na kompresor jsem tlakoval celej system i s kompresorem a syčelo někde z něj proto se ptám jestli bude lepší koupit starší nebo ho opravit.... Díky Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Pravidlem je, že pokud se systém otevře musí se vyměnit sušič, tak asi proto. Pokud se nevymění přestaně odlučovat vlhkost a systém bude zamrzat. Jinak ověření těsnosti tím, že tam je po nějaké době tlak a ani nevíš jaký, je totálně k ničemu. I při standardním natlakování, kdy systém tlak drží, dojde k úniku třeba po 14-ti dnech nebo po delší době... ale to je jedno, stjeně nemá smysl cokoliv dělat dokud nebudeš mít místo úniku. Takže vyměnit sušič, připojit plničku, vakuovat, pokud drží naplnit a přidat kontrastní látku. Pak můžeš řešit jeslti to uniká. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Děkuji budu muset zjistit jak ten sušič vlastně vypadá:-D Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2012 Odesláno 1. duben 2012 Na jedné straně chladiče je válec ( nahoře uzavřený šroubením na velký torx ) a tam je sušič, ty ale napřed systém vakuuj a pak teprve případně vyměň ten sušič abys to pak kvůli nějkaé opravě znovu neotevíral.Pokud bys to pak musel otevřít tak uzavři hadice aby do nich nešla vlhkost ( sušič jí absorbuje i normálně ze vzduchu ) . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.