AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa Vlákno je v naprosto stejné ohniskové vzdálenosti a zároveň ve stejné délce jako je oblouk výbojky. Veľkosť tej banky oblúka je podstatne väčšia ako vlákno žiarovky, ja to vidím tak. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 tak po pětapadesáté: výboj výbojky hoří ve stejné velikosti a místě jako hoří vlákno halogenové žárovky. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Chjo, pod váhou argumentov ustupujem. Správne nastavené xenóny v parabolách neoslňujú. A kto by tvrdil opak Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 tý woe, tak znova. víte jak vypadá výboj ve výbojce? je to hořící oblouk který hoří mezi dvěma katodami. Ten oblouk je dokonce tenčí než vlákno žárovky. Ta baňka je jen prostor kde k tomuto jevu dochází. Citovat
Ferry Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: minimaxa a kde máte rozptylový - pryzmatický kryt který usměřňuje tok světla? Myslel si ten vonkajší plastový kryt svetla? Ja som myslel tú čiapočku vo vnútri niektorých svetiel. Ale aj tak ten kryt usmerňuje lúče, ktoré vychádzajú z reflektora pod predpokladaným uhlom, v ňom tiež platí zákon dopadu a odrazu a lomu svetla. Ak cez neho prejde lúč pod iným uhlom ako sa očakáva tak sa aj ináč odrazí. 406 stary model nema projektorova svetla, cili nema zadnou cepicku, kterou mas na mysli. U stareho modelu 406 je pouze tvarovana parabola a pred ni kryt z polykarbonatu s vroubkovanim, ktere vytvari usmernovaci Fressnelovu cocku Projektorove paraboly maji az auta s cirou optikou, kde prave chybejici vroubkovani kryciho skla musi byt nahrazeno tvarem paraboly a tou \"cepickou\" - odraznym zrcadlem, ktere promita na parabolu svetlo zarovky ( proto se to nazyva projektorova optika ) Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa tý woe, tak znova. víte jak vypadá výboj ve výbojce? je to hořící oblouk který hoří mezi dvěma katodami. Ten oblouk je dokonce tenčí než vlákno žárovky. Ta baňka je jen prostor kde k tomuto jevu dochází. A nepohybuje sa náhodou? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: minimaxa a kde máte rozptylový - pryzmatický kryt který usměřňuje tok světla? Myslel si ten vonkajší plastový kryt svetla? Ja som myslel tú čiapočku vo vnútri niektorých svetiel. Ale aj tak ten kryt usmerňuje lúče, ktoré vychádzajú z reflektora pod predpokladaným uhlom, v ňom tiež platí zákon dopadu a odrazu a lomu svetla. Ak cez neho prejde lúč pod iným uhlom ako sa očakáva tak sa aj ináč odrazí. 406 stary model nema projektorova svetla, cili nema zadnou cepicku, kterou mas na mysli. U stareho modelu 406 je pouze tvarovana parabola a pred ni kryt z polykarbonatu s vroubkovanim, ktere vytvari usmernovaci Fressnelovu cocku Projektorove paraboly maji az auta s cirou optikou, kde prave chybejici vroubkovani kryciho skla musi byt nahrazeno tvarem paraboly a tou \"cepickou\" - odraznym zrcadlem, ktere promita na parabolu svetlo zarovky ( proto se to nazyva projektorova optika ) jj súhlas. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: minimaxa tý woe, tak znova. víte jak vypadá výboj ve výbojce? je to hořící oblouk který hoří mezi dvěma katodami. Ten oblouk je dokonce tenčí než vlákno žárovky. Ta baňka je jen prostor kde k tomuto jevu dochází. A nepohybuje sa náhodou? Nemůže a nemá kam. Citovat
MJSytic Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 No konečně mi to tady někdo pořádně vysvětlil. To byly samí kecy a teď je to i s názornýma ukázkama. Proč já jsem ten obrázek nenakreslil dřív Přiznám se, že jsem o tom moc nevěděl - vlastně jen to, co jsem nakreslil a napsal, a že to byla blbost tak to mi vůbec neva, protože teď aspoň vím, jak to je [upravil dne 28.8.08 MJSytic] Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: minimaxa tý woe, tak znova. víte jak vypadá výboj ve výbojce? je to hořící oblouk který hoří mezi dvěma katodami. Ten oblouk je dokonce tenčí než vlákno žárovky. Ta baňka je jen prostor kde k tomuto jevu dochází. A nepohybuje sa náhodou? Nemůže a nemá kam. No hid výboj som doteraz nevidel, ale žiaden výboj čo som videl neboli takto priamy a navyše statický. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 i kdyby se oblouk pohnul, v důsledku ohořeného konce katody, stále to nebude mít vliv na změnu směru toku světla, protože jeho velikost stále nedosahuje tlouštky vlákna v žárovce. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 našel sem ve skladu tohodle macka, tady je výboj cca 10 cm! velký, tady by se mohlo stát, že by to na ohnisko mít vliv mohlo. ovšem pro účely ke kterým se tahle 2000W výbojka používá, je to nepodstatné. Citovat
MJSytic Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Hele chlapi, ještě mi vysvětlete, proč to teda svítí tak napikaču, že to oslňuje. Je to teda jen špatným seřízením, nebo čím??? Já jen, že na youtube, je videjko (už jsem ho sem do jednoho vlákna dával) že dojeli na technickou na seřízení světel a tam to nebyli schpný seřídit Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 já je mám v multině už rok, seřízený v servisu, na stk necekli ani slovo, nic neoslnuje, svítí tam kam mají, vidím skvěle, tedy nevím, kde je problém. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa i kdyby se oblouk pohnul, v důsledku ohořeného konce katody, stále to nebude mít vliv na změnu směru toku světla, protože jeho velikost stále nedosahuje tlouštky vlákna v žárovce. Nejde o hrúbku výboja, ale o to že sa môže nachádzať vlastne kdekoľvek v rámci tej banky, čo vlastne vedie k svieteniu celej banky. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa já je mám v multině už rok, seřízený v servisu, na stk necekli ani slovo, nic neoslnuje, svítí tam kam mají, vidím skvěle, tedy nevím, kde je problém. imho, po neděli mi přijdou z usa čočky, takže se pak pochlubím se zástavbou do světlometů když to stihnu, tak už na Vranově Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Někde jsem zahlédl porovnávací fota rozsvíceného vlákna žárovky a výbojky. Výbojka hoří mnohem kompaktněji, oproti vláknu žárovky, protože vlákno svítí podél zkrouceného drátku. Výboj odpovídá rovnému drátku. Takže hledat problém ve tvarech světelných ploch zdrojů taky nebude to pravý. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 výboj nebude lítat po baňce, ten hoří v nejkratší vzdálenosti mezi katodami. od toho je tam balast, který udržuje přesně stále stejné napětí, aby k žádným odchylkám nedocházelo. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Dobre som síce presvedčený, že neoslňujú , ale kde vlastne potom vzniká to odpadové svetlo keď je všetko také super a lepšie ako u žiaroviek? Alebo to odpodové svetlo je prítomné aj u halogénov, ale keďže nie je také intenzívne nevadí toľko ako u xenónov? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 jo, v tom bude zakopanej pudl.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.