Peca24 Odesláno 24. srpen 2008 Odesláno 24. srpen 2008 mohl by mi nekdo poradit rozhodl jsem se ze si je koupim mohl by mi nekdo doporucit nejakou znacku a vse co se kolem toho patri barvu chci asi 8000k jeste jsem videl ze jsou dva druhy jedny s teleskopickou vybojkou a druhe ktere tam maji vlastne na dalkove pridanou zarovku slysel jsem ze u tech teleskopickych hodne trpi vybojky a odchazi jake jsou vase zkusenosti par znamych uz to ma a dost jim odchazi vybojky ale nikdo z nich nema h4 prosim poradte aspon neco Citovat
Guest PP205 Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 to s zarovkou nejsou bixenony. h4 s teleskopem u me poridis za 3200kč s montazi a zarukou. (pri nefunkcnosti menim kus za kus) Citovat
klumir Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 když se staně nějaký průser(někdo se nabourá a řekne-že jsi ho osilnil),tak tě sejmou ani nemrkneš. neexistuje žádná homologovaná přesavba obyč. světla na xenon.světlo dělané na obyč. žárovku ma jiný rozptyl světla(zejména pravé),než na výbojku.druh žárovky je uveden i v homologaci reflektoru..... toto jsou informace od nějakého ministra dopravy,nebo co-četl jsem to ve více časopisech..... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Jako jejich prodejce dovolím napsat pár poznámek. Homologované sady HID pro přestavbu samozřejmě existují. Vyrábí je Philips a Osram, to jsou jediní dva výrobci, kteří na to mají homologaci E11 (E8) - tomu odpovídají i ceny, od obou výrobců cca za 12tkč!!. HID sady prodávané všude možně po internetu a dodávané ostatními běžnými prodejci v cenách 1600,- (ke koupi běžně na Ebay) až po cca 4000,- jsou všechny bez vyjímky vyrobené v číně v jedné, max ve dvou fabrikách, zabaleny max do různých krabic aby to nebyla taková nuda. Takže jejich kvalitu a značku neprosto neřeš, vše je to stejné. Výbojka trpí a vždy bude trpět už z principu, její časté zapalování ji škodí a je na tom postavena její životnost. kdo ví jak výbojka pracuje, tomu je to jasné. Takže výbojka pro dálková světla odejde určitě dřív, protože se s ní bude častěji blikat, než výbojka pro potkávací světla, která svítí v jednom kuse. Citovat
klumir Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 to by mně zajímalo-jak v těch homologovaných sadách vyřešili problém s jiným rozptylem světla.(zejména na tom byly postaveny ony články v novinách) né že bych se chtěl zastávat nějakých šašků z úřadu dopravy-ale logiku to má-pokud je opravu předpis pro to,jak mají být paraboly pro xenony tvarované a světla na halogenové žárovky to nesplňují,tak to soudruzi z osramu a philipsu vyřešili asi penězi do správné kapsy.... xenony jsou fajn věc,ale idioti co koupí sady za 1500kč ,dají si je do fely a na seřízení světel,nebo výměnu nefunkční regulace jim už nezbudou peníze a každému pak dost nepříjemně svítí do ksichtu-tak těm bych dal takovou pokutu,že by se s toho posrali!!! Citovat
AnotherOne Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 A ako vyriešili automatické nastavovanie svetiel a ostrekovače? Citovat
ThorR Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Tak mozna doslo k trosku mylnemu pochpeni homologace u HID sad. Nektere sady opravdu maji homologaci, ale pouze ze se daji pouzit do svetel, ale ZADNE h.i.d. sady nejsou schvaleny na provoz na pozemnich komunikacich. Zakon rika, ze automobil vybaven xenonovymi svetlomety musi myt senzor na zadnich tlumicich, aby se sklon nastavoval automaticky a světlomet musí být vybaven ostřikovačem. Já osobně jsem měl H4 H.I.D. a byl jsem maximalne spokojen, doporucuji barvu svetla 6000K je nejprijemnejsi na oci a je s ni nejlepsi viditelnost. Co se tyka jestli se lisi kvalitou, tak se lisi: U levnejsich sad je treba si davat pozor na startovaci proud, cim nizsi tim lepsi. Sady s vysokym start. proudem muzou dokonce odpalit i RJ. Jestli si hidy koupite tak doporucuji si zajet na technickou, at svetla seridi, sice reknou ze to neni povolene, ale i tak je v pohode vesmes vsude seridi, pak je zarucene ze nebudete oslnovat. Citovat
pastorek Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: ThorR .....pak je zarucene ze nebudete oslnovat. Úplne mi to je jasné. Nastavia vám svetlá pri nezaťaženom aute a vždy keď sa zmení zaťaženie v zadu tak ich ihneď sklopíte. O koľko? A čo pri prejazde nerovností ? Jasne, kašlite na tých čo idú oproti, veď je dôležité aby ste vy lepšie videli. (alebo viacej frajerili?) Tý čo pôjdu oproti majú smolu. Nech si ich namontujú aj oni. Je zbytočné sa zaoberať tým že prečo mi to slabo svieti. Mizerné treťotriedne žiarovky, zájdené paraboly, špinavé sklá, skorodované kontakty... To by bolo drahé, dáme si xenóny a všetko je vyriešené. ...a zase sa môžte do mňa obuť. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek ...a zase sa môžte do mňa obuť. A prečo? Veď máš pravdu. Snáď až na to, že ten reakčný čas u automatického nastavovania nie je až taký krátky aby to spoľahlivo pokrylo nerovnosti, ide viac-menej o tú kompenzáciu zaťaženia zadku. Citovat
Přema Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek ...a zase sa môžte do mňa obuť. A prečo? Veď máš pravdu. Snáď až na to, že ten reakčný čas u automatického nastavovania nie je až taký krátky aby to spoľahlivo pokrylo nerovnosti, ide viac-menej o tú kompenzáciu zaťaženia zadku. Ano ano.....já mám origo xenony,samo že ostřikovači i aut.nastavováním a jak říkáš vůbec nepocituji že by na nerovnostech se mi sama držela výška světel,normálně se to houpe jak u normál světel,jen mi při každém nastartování samy spadnou dolů a zase se nastaví na správnou výšku.....a i tak se mi zdá že svítí výš než by bylo zdrávo a to mám 3 měsíce od dovozu a tím právě spojenou STK..... Citovat
pastorek Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek ...a zase sa môžte do mňa obuť. A prečo? Veď máš pravdu. Snáď až na to, že ten reakčný čas u automatického nastavovania nie je až taký krátky aby to spoľahlivo pokrylo nerovnosti, ide viac-menej o tú kompenzáciu zaťaženia zadku. Vždy o takomto príspevku ma tu chceli ukrižovať. ...pri tých nerovnostiach som nemyslel roletu na križovatke. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek ...a zase sa môžte do mňa obuť. A prečo? Veď máš pravdu. Snáď až na to, že ten reakčný čas u automatického nastavovania nie je až taký krátky aby to spoľahlivo pokrylo nerovnosti, ide viac-menej o tú kompenzáciu zaťaženia zadku. Vždy o takomto príspevku ma tu chceli ukrižovať. ...pri tých nerovnostiach som nemyslel roletu na križovatke. Na vrchu kopca to vždy spoľahlivo v istom momente oslní tých čo idú zdola hore, nech je automatika akákoľvek. Na to aby automat stihol zareagovať, musí byť zadná náprava \"stlačená\" dostatočne dlho, čo pri prejazde akýchkoľvek nerovností je nerealizovateľné. Buď skáče príliš rýchlo napr. na rolete, alebo to zrovnajú tlmiče pri pomalšej jazde a neskáče skoro vôbec. [upravil dne 25.8.2008 AnotherOne] Citovat
pastorek Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Takže je to iba na reguláciu záťaže? To ma sklamali, ale i tak je to spoľahlivejšie ako obsluha. Citovat
ThorR Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: ThorR .....pak je zarucene ze nebudete oslnovat. Úplne mi to je jasné. Nastavia vám svetlá pri nezaťaženom aute a vždy keď sa zmení zaťaženie v zadu tak ich ihneď sklopíte. O koľko? A čo pri prejazde nerovností ? Jasne, kašlite na tých čo idú oproti, veď je dôležité aby ste vy lepšie videli. (alebo viacej frajerili?) Tý čo pôjdu oproti majú smolu. Nech si ich namontujú aj oni. Je zbytočné sa zaoberať tým že prečo mi to slabo svieti. Mizerné treťotriedne žiarovky, zájdené paraboly, špinavé sklá, skorodované kontakty... To by bolo drahé, dáme si xenóny a všetko je vyriešené. ...a zase sa môžte do mňa obuť. Jasne, souhlasim, ale ja uz jsem potkal mnoho aut, ktere oslnovaly i s normalnima zarovkama, podle me je jedno jestli mas xenony nebo halogeny, je to o spravnem nastaveni, v noci udelaji i halogeny peknou paseku kdyz sviti do oci... Citovat
EXI.60 Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Já vidívám i plno blbců po silnicích se zaplýma předníma mlhovkama,když ty mlhovky svítí vysoko,tak to víc nase.. jak blbě seřízený potkávačky.Dával bych za to velký pokuty...ve vyhlášce je jasně dáno:mlha,hustý déšt,sněžení,ale to všichni víte.Jen jsem to musel napsat že mě to štve.někteří neví ani kde se mlhovky vypínají! Citovat
Fusion Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Místo rozumné odpovědi na původní otázku se tu zas rozpoutala bitka mezi odpůrci a příznivci. Pokud se chcete hádat tak si najděte to původní několikastránkový téma ne? Citovat
Edison Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Automatické seřizování je také stavěno na několika odlišných základech. Pěkný dokument o tom jsem stáhl na škoda-auto.cz. V češtině a s detailním popisem problematiky, včetně grafů. Vřele doporučuji. Citovat
pastorek Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Původně zaslal: Fusion Místo rozumné odpovědi na původní otázku se tu zas rozpoutala bitka mezi odpůrci a příznivci. Pokud se chcete hádat tak si najděte to původní několikastránkový téma ne? Nikto sa tu neháda. Odpoveď dostal už v prvej odpovedi. Ostatné je iba o následkoch úpravy ktorú chce urobiť. Určite mu to pomôže zorientovať sa v tejto problematike. Aj tak nakoniec urobí čo uzná za vhodné. Citovat
Peca24 Odesláno 25. srpen 2008 Autor Odesláno 25. srpen 2008 takze vidim ze tema se ubira uplne jinym smerem nez jsem chtel jako to ze si je koupim uz jsem rozhodly i pres veci s tim spojen ktere tu pisete spis by me potesilo kdyby mi sem nekdo hodil odkaz primo na bixenony h4 ktere pouziva a jake s nima ma zkusenosti jak dlouho vydrzi vybojka atd Citovat
RychJ-1 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Tak gratuluji k rozhodnutí a já doufám, že brzy narazíš na někoho, kdo si to svícení do ksichtu nenechá líbit a ty přední světla ti vymlátí...A přál bych to všem co si takový p*čoviny dávají do auta... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.