AnotherOne Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: Přema Já tohle vyřešil normálníma žárovkama s modrým sklem a svítí to super určitě lepe jako normál čirá.... Nezkoušel někdo tohle? http://stualarm.cz/produkt/sj-t10hp-parkovaci-zar-t10-bile-led-high-pow/ Pár lediek za takú cenu Citovat
Dave_k Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Musím říct, že jsem měl u sedana v parkovačkách tyhle rozptylový LEDky několik let a svítili úplně v pohodě bezproblémů. Ona celkově tam asi elektrika byla dost dobrá, protože za celejch 6 let jsem neměl důvod měnit žárovku kvůli tomu, žeby praskla. Jen jsem měnil žárovky v blinkrech z důvodu oloupané oranžové barvy. Citovat
kajvet Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: kajvet Původně zaslal: Přema Já tohle vyřešil normálníma žárovkama s modrým sklem a svítí to super určitě lepe jako normál čirá.... Nezkoušel někdo tohle? http://stualarm.cz/produkt/sj-t10hp-parkovaci-zar-t10-bile-led-high-pow/ Nezkoušel ale jsem přesvědčen že to bude svítit pěkně ale stejně ti bude počítač hlásit chybu parkovačky....tomu se nevyhneš..... Tak to by mě vadilo, myslel jsem, že takhle kvalitní ledky přímo tomu určené by to nedělaly.. proč to hlásí,sakryš Citovat
Přema Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Proč to hlásí???? protože má ledka minimální odběr proudu a PC jsi myslí že je prasklá žárovka když je tam tak malý odběr proudu......jak jsem již psal já ledky kvuli těm hláškám zaměnil za obyč žárovky s origo modrým sklem a jsem spokojen a stála mě jedna asi 15 Kč takže pohodička a během půl roku svítí pořád....... Citovat
kajvet Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Přema Proč to hlásí???? protože má ledka minimální odběr proudu a PC jsi myslí že je prasklá žárovka když je tam tak malý odběr proudu......jak jsem již psal já ledky kvuli těm hláškám zaměnil za obyč žárovky s origo modrým sklem a jsem spokojen a stála mě jedna asi 15 Kč takže pohodička a během půl roku svítí pořád....... Tohle Přemo? http://www.autokap.cz/obchod/zarovky/index.php?status=2&id=2125 a není to proti předpisům, někde jsem četl že by veškerá světla i parkovačky měly svítit bíle... Citovat
Přema Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Přesně tohle.....ale to nesvítí modře jako modře ale tak bych řekl že bílomodře spíš do běla..........však za zkoušku 30 Kč nic nedáš.......já tyhle mám a spokojenost............. Citovat
petertn1 Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Tak som aj ja dnes kupil a nasadil LEDky. Vyskytli sa mi rovnake problemy (hlaska Sidelight bulb fault; svietia aj ked su vypnute svetla cca. 1 min po vypnuti motora a zamknuti auta). Kupil som si rezistory spominanej hodnoty 39Ω, 5W a zapojil paralelne k LEDkam. Horeuvedene problemy sa odstranili no s tou teplotou som si nebol isty. Po cca. 5 minute svietenia som zmeral teplotu infracervenym bezdotykovym teplomerom a na povrchu rezistora som nameral 134 °C !!! , co nielen nie je bezpecne, ale hrozi to poziarom. Neverim, ze pri dlhsej jazde, keby som ho tam nechal a nasadil gumenu krytku, nedoslo by minimalne k poskodeniu okolitych plastov, alebo este k niecomu horsiemu. O odpor som si popalil ruku . Okamzite som ho odpojil a dal naspat normalne ziarovky. LEDky sice svietia krajsie ako normalne ziarovky, ale zbytocne hlasky na palubovke ma seru a ziadny odpor tam uz rozhodne davat nebudem. Robil som nieco zle? Prosim poradte. Dakujem. Citovat
kajvet Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 dej tam ty modrý normální žárovky, odkaz na ně je v mám předchozím příspěvku.. Fakt to vypadá pěkně když to svítí ke xenonům a máš jistotu že ti žádná hláška vyskakovat nebude... Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 Původně zaslal: petertn1 Tak som aj ja dnes kupil a nasadil LEDky. Vyskytli sa mi rovnake problemy (hlaska Sidelight bulb fault; svietia aj ked su vypnute svetla cca. 1 min po vypnuti motora a zamknuti auta). Kupil som si rezistory spominanej hodnoty 39Ω, 5W a zapojil paralelne k LEDkam. Horeuvedene problemy sa odstranili no s tou teplotou som si nebol isty. Po cca. 5 minute svietenia som zmeral teplotu infracervenym bezdotykovym teplomerom a na povrchu rezistora som nameral 134 °C !!! , co nielen nie je bezpecne, ale hrozi to poziarom. Neverim, ze pri dlhsej jazde, keby som ho tam nechal a nasadil gumenu krytku, nedoslo by minimalne k poskodeniu okolitych plastov, alebo este k niecomu horsiemu. O odpor som si popalil ruku . Okamzite som ho odpojil a dal naspat normalne ziarovky. LEDky sice svietia krajsie ako normalne ziarovky, ale zbytocne hlasky na palubovke ma seru a ziadny odpor tam uz rozhodne davat nebudem. Robil som nieco zle? Prosim poradte. Dakujem. No áno odpor topí, preto je potrebná tá watáž, sklenené parkovačky budú horúce asi tiež tak. Takto jazdím odkedy je založené toto vlákno a žiadna deformácia plastov sa nevyskytla, treba ho však umiestniť tak, aby bol v strede toho priestoru za žiarovkou. [upravil dne 6.2.2009 AnotherOne] Citovat
oudry Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Zdárek, ledky tam už mám asi měsíc. Ale už mě štve ta chybová hláška o tý žárovce. Tak chci k tý ledce připojit ještě normální parkovačku. Nemáte někdo náhodou schéme zapojení předního světla? Abych věděl na který drát jí mám píchnout. moc dík Citovat
pajo30 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 a kam dáš tu žiarovku ???? nebude ti prehrievať vnútro ??? Citovat
oudry Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 myslel jsem že bych jí napíchnul. Na ten konektor co je zapojen do světla a žárovku bych potom přidělal někam k motoru. Ale nevim který je to drát na tom konektoru. Citovat
AnotherOne Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 A prečo tam nedáš odpor ako je popísané vyššie? Citovat
oudry Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 protože jsem četl že se docela hodně zahřívá. A tak nechci aby se mi náhodou začal tavit nějaký plast nebo něco. Ta žárovka aspoň osvítí motor kdybych se na něco potřeboval kouknout nebo tak. Citovat
pajo30 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Ja tam mám parkovačky s modrým sklom a problém žiadny - je to bez úprav a svieti to pekne Citovat
AnotherOne Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 Původně zaslal: oudry protože jsem četl že se docela hodně zahřívá. A tak nechci aby se mi náhodou začal tavit nějaký plast nebo něco. Ta žárovka aspoň osvítí motor kdybych se na něco potřeboval kouknout nebo tak. Zohrieva sa rovnako ako žiarovka. Mám to tak už vyše roka a nič sa netaví, ale keď chceš tak si ťahaj drôtiky ku tým žiarovkám. Citovat
Wizik Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Nazdar, viem že je to tu už stará téma, ale inú som nenašiel. Tiež sa mi nepáčia tie hnusné žlté parkovačky ku xenon svetlám. Najprv som tam dal ledky, ale samozrejme to je naprd. Teraz som tam kúpil osram cool blue, ale stále to svieti trochu do žlta (a to stáli 7€ preboha). Zaujíma ma, či poznáte dáku normálnu žiarovku, ktorá by svietila na bielo, prípadne či sa oplatia tie error free LEDky lacné (cez ebay do 5€ aj s poštovným). Predsalen v tých LED je odpor, aj keď iba ten miniatúrny, ale aj tak to asi hreje ako prasa. Citovat
Judes Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Treba lepšie hľadať, je tu okolo toho veľa. Citovat
Wizik Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Vďaka, tak teda skúsim tie error free LEDky. Citovat
Judes Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Mám ich už mesiac a pól a zatiaľ je všetko v poriadku nič nehlási chybu a ani sa nič neprehrieva proste Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.