Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

moc jsem nehledal takze omluva predem pokut tento problem nekdo resil

ted jsem po prestavce zacal jezdit s nasi 406kou 1.8 16v

po nastartovani jsem si vsimnul ze motor bezi na pomerne nezvykle male otacky \"jako by nesepnul sitic ci-co o)\"bez poklepani plynu by okamzite chcipnul ,pokud se motor ohreje volnobech uz se udrzi lepe, ale i tak ,kdyz bych vyradil a jel bez kvaltu tak se me stava ze chcipne i ohratej

kdyz proslapnu ohratej motor npr na 3500ot jde do otacek pekne-nedusise,,,,,,,jak pustim plyn otacky klesnou jakoby az na 500ot/ a tak tak se udrzi volnobech pak uz otacky drzi zhruba tech 900

auto jede v zatahu dobre ,necuka a vykon v pohode ,asi pred rokem jsem resil problemy kolisal volnobech\"ale drzel\" a auto cukalo i v tahu byla to rampa-daval jsem tam sice starsi ,ale ted auto necuka a v tahu jede solidne bez cukani

palivovej jsem menil i stou rampou asi pred rokem ,svicky jsou zanovni ,benzin nikde netece

dekuji za poradu:roker

Odesláno

Dej hledat \"krokovy motorek\" nebo \"krokac\". Ten se stará o volnoběh když jedeš \"bez plynu\". Třeba bude problém tam. Nebo vyčistit sání. Občas tam je vysráženej olej a pak zlobí snímač v sání. :papa

Odesláno

kdyz nastartuju studenej motor volnobeh drzi slape jak ma ,pokud se ohreje houpe-chcipa ,auto jinak jede jako blesk:aut ,takze me vrta v hlave kdyby to bylá lambda,nebo zase zapal.rampa ,ze to jede ok ,ale zacnu zkouset menit ,jen nevim cim zacit asi rozkucham ten krokac ,potom co jsem to tu procetl to muze delat coko-li;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

chlapy tak jsem zase trochu popojizdel nasi 406kou a nestacim se divit:aut ----na diagn. jsem byl ,ale auto je bez chyb o)

auto po nastartovani za studena chcipne ,musi se drzet plyn ,po ohrati motoru se volnobech udrzi ale jen tak tak\"voln.houpe\" :) pokud je motor na provozni teplote pri razeni nebo vyrazeni otacky houpou na hrane chcipnuti

pokud auto ale odstavim odpojim na 20min baterii \"reset ri.jednotky\" tak auto naskoci volnobech krasnej jak za studena tak za provozni teploty

druhy den ale uz zase habruje,pokud by bylo neco v prdely \"krokac-cidlo teploty pro ri.jednotku atd.\" tak by to prece nemelo fungovat i po resetu? :myslim

Odesláno

zkus vymenit zelene cidlo na termostatu ( cena myslim cca 250Kc ) a vycistit ten krokovej moturek a kanalky obtoku skrtici klapky, to je asi tak nejjednodussi cim zacit

Odesláno

tak v Auto Kelly je cidlo od Febi za 307Kc s DPH bez klubove slevy, s klubovou slevou je to tech 246Kc jak jsem psal.

Originalni objednaci cislo je 1920 K9 , objednaci cislo Autokelly FB 18991

Guest servisman
Odesláno

jasně Ferry ,vem já to měnil před necelýmy 2ma roky takže mohli jíti i ceny dolů.A ne každý je platícím členem s kartičkou.Já slevu měl ,ale koupil jsem jej v prvním obchodě s ND,kde to měli a to nemyslím Peugeot tam kupuji jen co není k sehnání.:papa

Odesláno
Původně zaslal: honza406

jasně Ferry ,vem já to měnil před necelýmy 2ma roky takže mohli jíti i ceny dolů.A ne každý je platícím členem s kartičkou.Já slevu měl ,ale koupil jsem jej v prvním obchodě s ND,kde to měli a to nemyslím Peugeot tam kupuji jen co není k sehnání.:papa

jj ceny mohly jit dolu, ja to menil dle mych zaznamu na spritmonitor.de 22.6.2007 a od te doby je cena stejna

Odesláno
Původně zaslal: pagot

dekuji za obednaci cislo ,uz jsem to cidlo obednal ua 307kc :roker

krokac jsem v autokelly nenasel,nebo je tam nekde schovanej?

krokace spis u www.autoklucka.cz nebo ted nedavno sem daval jeste odkaz na nove krokace a tam byly taky zajimave ceny

zde

[upravil dne 18/9/08 Ferry]

Odesláno

takze´cidlo se zelenym konektorem jsem menil vcera ,zabaralo me to sice jenom 10min ,ale zelenym cidlem to nebylo:(,motor kolisa a chcipe i teply

za studena auto naskoci,ale hned chcipne,musi se drzet plyn-za tepla kolisa volnobech a nekdy chcipa

po odpojeni baterie -staci cca 2min se auto chova chvilu jak ma,to je me nejvic vrta v hlave,protoze krokac by teoreticky nemel jit i po resetu:roll

rampu jsem vyloucil-takze budu muset koupit a vyskouset stejne ten krokac:roker

Odesláno

me to dela neco dost podobnyho - kdyz je auto ohraty a trochu ho proslapnu treba na 3000ot., tak potom otacky spadnou na 500, skoro to chcipne, teprve pak se to zvedna na 800-900ot. nekdy to jeste 1x - 2x zahoupa kolem volnobehu ... klasicky to dela pri dojezdu na krizovatku po vyrazeni ...

za studena to drzi v pohode asi 1200 az 1500 ot., zalezi na veknovni teplote ... Problem mam jenom, pokud je auto ohraty. Cidlo teploty sem nemenil, ale na to moc nesazim, protoze za studena drzi dobre. Lambdu sem zkousel menit - nepomohlo. Krokac sem zkousel jinej - nepomohlo. Klapku sem komplet vycistil (stejne nebyla nijak nicim znecistena) - nepomohlo ...

Reset ridici jednoty ? - tohle ani nevim, jestli u me pomaha, uz mnohokrat sem ji mel odpojenou, nicmene si nepamatuju, ze by to potom aspon chvili bezelo nak dobre. Ono taky vetsinou, kdyz RJ na nakej cas odpojim, tak mezitim zase vychladne motor a za studena to je v pohode ...

Nevidim to jinak, nez na osciloskop a dlouhy studium a pracny hledani informaci, jak ma vypadat signal z jednotlivejch cidel a jak ma reagovat na prichozi signaly ridici jednotka ... - tomu sem se chtel vyhnout, ale asi to jinak nepude.

hribe ;)

Guest servisman
Odesláno

a po výměně krokáče udělal jsi dle postupu aby se krokáč nastavil jak má?? Někde to tu bylo napsáno

Odesláno
Původně zaslal: honza406

a po výměně krokáče udělal jsi dle postupu aby se krokáč nastavil jak má?? Někde to tu bylo napsáno

krokac jsem jeste nemenil mam ho obednanej,ale zacinam pomalu zjistovat ze to asi krokacem nebude

udelal jsem jednoduchej pokus:

za studena jsem jeste na chvilu odpojil baterii,protoze mam odskouseno ,ze potom naskoci volnobech jak ma \"za studena vyssi a da se hned v klidku jezdit\" potom jsem auto zhasnul-vypnul klicek a odpojil krokac ot. zustaly vysoke i po ujeti 100km jelo se stim krasne,odspoda takovej prijemnejsi zatah:D

no a pak jsem pri provozni teplote zapojil krokac a volnobech plynule klesnul-takze krokac funguje ale spatnej ovsem bejt muze pokud se zadrhava nebu zatuhne

pri studenem motoru,ale otacky kolisaj a temer chcipaj i kdyz je ohratej,nejlip to beha asi na tech 90ti,jak ma min kolisa vice

kazdopadne jsem pak napisu vyreseni u hodne vlaken neni a ty jsou potom nanic

mam podezreni ne ten senzor MAP ,ale je tak kurevsky schovanej zespod v sani,ze jsem ho jeste ani nemel venku,na jeho vymenu jste oddelavaly cely berany?\"sani\" ,nebo se to dela proste po slepu,neni tam zadny pristup

[upravil dne 22.9.08 pagot]

[upravil dne 22.9.08 pagot]

Odesláno

to hribe : ja mam ten tvuj problem za tepla:D a jeste k tomu ty studeny starty,chytne to na cvaknuti ,ale hned to chcipne,bud teda zasekavajici-se krokac,nebo spatne odmerenej vzduch-nebo jeste co-si,rampu mam nahradni az me ji vratej zkusim ji ale take na tom mojem chcipakoj francouskym :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...