JuloI Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Ahoj. Mam taký problém, že mi nefunguje stranová regulácia reflektorov. Točím s tými plastovými šróbami a reflektory sa ani nepohnú. Výšková regulácia funguje. inak sú to číre reflektory. Neviete niekto prosím či sa to dá opraviť bez toho aby som musel kúpiť nové reflektory Citovat
Ticcino Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Dobrý, ale mohl bys alespoň uvést, o jaké auto jde Fotka, se kterými šrouby točíš by taktéž pomohla... Citovat
JuloI Odesláno 15. srpen 2008 Autor Odesláno 15. srpen 2008 Pardon, Je to 206ka. rv 2005. círe reflektory. Zatial takto ked to pomôže. Fotky musím ešte urobiť. Citovat
JuloI Odesláno 16. srpen 2008 Autor Odesláno 16. srpen 2008 Hmm. Tu mi zase asi nikto neporadí. Začínam si myslieť, že na tomto fóre platí to známe: čo si človek sám neurobí, to nemá. V tomto prípade čo si sám nezistím to neviem. Citovat
P607Olda Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Ale poradí. Čakáme na tie fotky. Sme v strehu. Prvá otázka: ktorými šróbmi krútiš? Druhá: či sa nehýbe iba žiarovka vnútri reflektora a zrkadlo stojí. Daj tie fotky. Ešte taká poznámka: na nastavení do strán veľmi nezáleží. Lúč má tvar širokého V - pravá strana V je vodorovná, ľavá strana V stúpa veľmi mierne vľavo, ale skoro vodorovne. Takže stranové nastavenie posúva ten stred toho V. V podstate nie je dôvod do toho siahať, stačí výškové nastavenie. [upravil dne 16.8.2008 P607Olda] Citovat
JuloI Odesláno 16. srpen 2008 Autor Odesláno 16. srpen 2008 Tak diky. fotky už budú. Výšková regulácia mi funguje. Ale stranová nič. Natáčajú sa celé paraboly. Takto tlmené svetlá mi svietia vinikajúco. majú široký a ďaleký záber tu je 100% spokojnosť. Ale na diaľkových sa to nastavenie prejaví. Tie mi už neosvetlujú vôbec cestu, ale pomaly koruny stromov pri ceste. Proste lavý mi svieti moc do lava a pravý moc do prava. Citovat
JuloI Odesláno 16. srpen 2008 Autor Odesláno 16. srpen 2008 Inak fotka asi moc nepomôže. Len som chcel vedieť či už nikto riešil tento problém. A ak ano, či dá manuálne nastavenie opraviť alebo vymeniť, alebo je to neopravitelné a treba vymeniť celé reflektory. Ja osobne mám pocit že tam bude nejaká zavitová tyčka na ktorej tá parabola chodí. No a ako som to moc točil tak som ju z paraboly celú vytočil a teraz preskakuje. Ja sa ich ajtak chystám vybrať, že to opravím. Takže uvidím ako to tam je riešené. Len som dúfal že to niekto už pozná. Citovat
P607Olda Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 To je možné, že si to vytočil. Skontroluj tiež, či nie je zle vložená žiarovka. Iná otázka je, či tie nastavovacie skrutky majú vplyv aj na diaľkové svetlá. Ak si Ti to podarí dať do poriadku, už budeš odborníkom na nastavovanie svetiel na 206. A to sa oplatí Citovat
JuloI Odesláno 17. srpen 2008 Autor Odesláno 17. srpen 2008 Má to vplyv aj na dialkové. To je vlastne jeden reflektor len sú oddelené stenou. Ked to fungovalo som si všimol že sa pohybujú obe casti spolu. Keď to rozoberem tak z toho určite budú fotky aj s popisom. Citovat
AnotherOne Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Ale poradí. Čakáme na tie fotky. Sme v strehu. Prvá otázka: ktorými šróbmi krútiš? Druhá: či sa nehýbe iba žiarovka vnútri reflektora a zrkadlo stojí. Daj tie fotky. Ešte taká poznámka: na nastavení do strán veľmi nezáleží. Lúč má tvar širokého V - pravá strana V je vodorovná, ľavá strana V stúpa veľmi mierne vľavo, ale skoro vodorovne. Takže stranové nastavenie posúva ten stred toho V. V podstate nie je dôvod do toho siahať, stačí výškové nastavenie. [upravil dne 16.8.2008 P607Olda] Nebude to opačne s tými stranami toho V? Keď zasvietiš na stenu ľavá časť V je vodorovná a prvá veľmi mierne stúpa hore. Citovat
P607Olda Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: P607Olda Ale poradí. Čakáme na tie fotky. Sme v strehu. Prvá otázka: ktorými šróbmi krútiš? Druhá: či sa nehýbe iba žiarovka vnútri reflektora a zrkadlo stojí. Daj tie fotky. Ešte taká poznámka: na nastavení do strán veľmi nezáleží. Lúč má tvar širokého V - pravá strana V je vodorovná, ľavá strana V stúpa veľmi mierne vľavo, ale skoro vodorovne. Takže stranové nastavenie posúva ten stred toho V. V podstate nie je dôvod do toho siahať, stačí výškové nastavenie. [upravil dne 16.8.2008 P607Olda] Nebude to opačne s tými stranami toho V? Keď zasvietiš na stenu ľavá časť V je vodorovná a prvá veľmi mierne stúpa hore. Máš pravdu! Citovat
JuloI Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Tento typ reflektorov Toto je stranová regulácia [upravil dne 18.8.2008 JuloI] Citovat
P607Olda Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Si myslím že toto je výšková regulácia. Výšková býva ten najviac viditeľný a ešte farebne odlíšený šrób (skrutka). Stranová bude niekde na druhom konci svetla, celkom nenápadná skrutka. Citovat
imaster Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Přesně, tohle je šroub výškového seřízení (vlastně manuální ovládání motorku). Stranové seřízení hledej mimo motorek. EDIT beru zpět, díval jsem se na fotky své 206. Pokud je ten vyfocený šroub mimo motorek výškového naklápění, tak je to opravdu stranové seřízení. Jsou oba stejné, na stejný imbus klíč a mají stejnou barvu, ale jeden je na motorku (výškový) a druhý mimo přímo na parabole (stranový). [upravil dne 18/8/08 imaster] [upravil dne 18/8/08 imaster] Citovat
JuloI Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Tak som už mal vybraný reflektor. Je to ako som si myslel. Zrkadlo je spojené so závitovou tyčkou ktorá sa točením vysúva a zasúva cez čap. a je to zlomené. Jediná cesta je kúiť to nové. Ale skuočný problém to bude vymeniť. To by som musel ten reflektor otvoriť. A vôbec neviem ako to \"sklo\" vyberiem. Po celom obvode je to tmelené a má to plno plastových západiek... Do servisu s tým ísť určite nechcem to auto má tri roky a 23000km. Takže aby mi tam niečo pokazili o to nestojím. Neviete niekto ako ten reflektor rozobrať? ( resp. čo na to treba)? Druhá otázka- na šrotovisku pýtajú za vraj nový 3000sk. Koľko stojí asi nový v obchode? Diky Citovat
AnotherOne Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Cena je od 4500,- do 10000,- presnejšie podľa VIN. Niekto to s úspechom otvoril teplovzdušnou pištoľou. Citovat
JuloI Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Kde sa to dá prosím zistiť podľa VIN? Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: JuloI Kde sa to dá prosím zistiť podľa VIN? Buď tady: http://public.servicebox.peugeot.com/ nebo v Peugeotu. Citovat
JuloI Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 http://public.servicebox.peugeot.com/ Som tu prihlásený vin samozrejme viem, ale niektoré veci mi tu nefunguju. Ceny dielov nikde nevidim, Vám idú otvoriť položky: Vozidlo (všeobecne) Pravidelné prehliadky- údržba Lebo mne nie... ale to je asi zato, že moje je dovezené že? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.