Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Mam taký problém, že mi nefunguje stranová regulácia reflektorov. Točím s tými plastovými šróbami a reflektory sa ani nepohnú. Výšková regulácia funguje. inak sú to číre reflektory.

Neviete niekto prosím či sa to dá opraviť bez toho aby som musel kúpiť nové reflektory

Odesláno

Hmm. Tu mi zase asi nikto neporadí. Začínam si myslieť, že na tomto fóre platí to známe: čo si človek sám neurobí, to nemá. V tomto prípade čo si sám nezistím to neviem.

Odesláno

Ale poradí. Čakáme na tie fotky. Sme v strehu.

Prvá otázka: ktorými šróbmi krútiš?

Druhá: či sa nehýbe iba žiarovka vnútri reflektora a zrkadlo stojí.

Daj tie fotky.

Ešte taká poznámka: na nastavení do strán veľmi nezáleží. Lúč má tvar širokého V - pravá strana V je vodorovná, ľavá strana V stúpa veľmi mierne vľavo, ale skoro vodorovne. Takže stranové nastavenie posúva ten stred toho V. V podstate nie je dôvod do toho siahať, stačí výškové nastavenie.

[upravil dne 16.8.2008 P607Olda]

Odesláno

Tak diky. fotky už budú.

Výšková regulácia mi funguje. Ale stranová nič. Natáčajú sa celé paraboly.

Takto tlmené svetlá mi svietia vinikajúco. majú široký a ďaleký záber tu je 100% spokojnosť.

Ale na diaľkových sa to nastavenie prejaví. Tie mi už neosvetlujú vôbec cestu, ale pomaly koruny stromov pri ceste.

Proste lavý mi svieti moc do lava a pravý moc do prava.

Odesláno

Inak fotka asi moc nepomôže. Len som chcel vedieť či už nikto riešil tento problém. A ak ano, či dá manuálne nastavenie opraviť alebo vymeniť, alebo je to neopravitelné a treba vymeniť celé reflektory.

Ja osobne mám pocit že tam bude nejaká zavitová tyčka na ktorej tá parabola chodí. No a ako som to moc točil tak som ju z paraboly celú vytočil a teraz preskakuje.

Ja sa ich ajtak chystám vybrať, že to opravím. Takže uvidím ako to tam je riešené. Len som dúfal že to niekto už pozná.

Odesláno

To je možné, že si to vytočil.

Skontroluj tiež, či nie je zle vložená žiarovka.

Iná otázka je, či tie nastavovacie skrutky majú vplyv aj na diaľkové svetlá.

Ak si Ti to podarí dať do poriadku, už budeš odborníkom na nastavovanie svetiel na 206. A to sa oplatí:super

Odesláno

Má to vplyv aj na dialkové. To je vlastne jeden reflektor len sú oddelené stenou. Ked to fungovalo som si všimol že sa pohybujú obe casti spolu.

Keď to rozoberem tak z toho určite budú fotky aj s popisom.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Daj tie fotky.

Ešte taká poznámka: na nastavení do strán veľmi nezáleží. Lúč má tvar širokého V - pravá strana V je vodorovná, ľavá strana V stúpa veľmi mierne vľavo, ale skoro vodorovne. Takže stranové nastavenie posúva ten stred toho V. V podstate nie je dôvod do toho siahať, stačí výškové nastavenie.

Nebude to opačne s tými stranami toho V? :myslim

Keď zasvietiš na stenu ľavá časť V je vodorovná a prvá veľmi mierne stúpa hore.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: P607Olda

Daj tie fotky.

Nebude to opačne s tými stranami toho V? :myslim

Keď zasvietiš na stenu ľavá časť V je vodorovná a prvá veľmi mierne stúpa hore.

Máš pravdu!

Odesláno

Si myslím že toto je výšková regulácia. Výšková býva ten najviac viditeľný a ešte farebne odlíšený šrób (skrutka).

Stranová bude niekde na druhom konci svetla, celkom nenápadná skrutka.

Odesláno

Přesně, tohle je šroub výškového seřízení (vlastně manuální ovládání motorku). Stranové seřízení hledej mimo motorek.

EDIT

beru zpět, díval jsem se na fotky své 206. Pokud je ten vyfocený šroub mimo motorek výškového naklápění, tak je to opravdu stranové seřízení. Jsou oba stejné, na stejný imbus klíč a mají stejnou barvu, ale jeden je na motorku (výškový) a druhý mimo přímo na parabole (stranový).

[upravil dne 18/8/08 imaster]

[upravil dne 18/8/08 imaster]

Odesláno

Tak som už mal vybraný reflektor. Je to ako som si myslel. Zrkadlo je spojené so závitovou tyčkou ktorá sa točením vysúva a zasúva cez čap. a je to zlomené. Jediná cesta je kúiť to nové. Ale skuočný problém to bude vymeniť.

To by som musel ten reflektor otvoriť. A vôbec neviem ako to \"sklo\" vyberiem. Po celom obvode je to tmelené a má to plno plastových západiek... Do servisu s tým ísť určite nechcem to auto má tri roky a 23000km. Takže aby mi tam niečo pokazili o to nestojím.

Neviete niekto ako ten reflektor rozobrať? ( resp. čo na to treba)?

Druhá otázka- na šrotovisku pýtajú za vraj nový 3000sk. Koľko stojí asi nový v obchode? Diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...