AnotherOne Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 U nás bol taký prípad, keď si občan nahral príslušníka, bez toho aby to ten vedel. Napamätám sa presne čo chcel tou nahrávkou dosiahnuť, bola to nejaká buzerácia alebo čo. Boli proti sebe dve skupiny právnych výkladov. Jedni tvrdili, že nahrávanie bez toho aby to vedel je protizákonné, že porušuje osobnú slobodu, súkromie a ktoviečo ešte. Druhá skupina tvrdila, že policajt je činiteľ verejný a jeho výroky v službe sú verejné a tým aj bez upozornenia zaznamenateľné. Hádajte, ktorá skupina vyhrala. [upravil dne 15.8.2008 AnotherOne] Citovat
Fusion Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Mě už taky napadlo to nahrávat na mobil (video). A když budu u sebe mít ten mobil, budu je nahrávat (uvidí co dělám) a oznámím, že tu nahrávku nebudu dál veřejně šířit tak co? Když je nahrává televize tak asi mají svolení. Podle mě si ale můžu nahrávat co chci a porušení svobody atd. by bylo až kdybych to např. zveřejňoval na internetu. Kdybych ale vybluroval obličeje a nebylo by vidět sl. číslo tak taky nic neporušuju. Místní ochránci a pomocníci by to mohli vědět... Citovat
oddie Odesláno 18. srpen 2008 Odesláno 18. srpen 2008 Kuk na strejdu něco k tématu: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008081704 Citovat
peugeotkovic Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: oddie Kuk na strejdu něco k tématu: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008081704 ..policisté v květináčích.. Já už nějak neblikám.Od té doby co jsem s tím přestala už tak často neměním žárovky:super A na mě se blikat nemusí-padesátku dodržuju:roker:papa Citovat
orgacek Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Jinak na vysvětlení nahrávání či nenahrávání. Občan může policistu točit kdykoliv a kdekoliv bez toho,aniž by ho na něco upozornoval, tzn. skrytě ho točit a nahrávat může. Policista může nahrávat zvuk a točit video taky, kvůli tomu aby zadokumentoval přestupek i projednávání samotného přestupku-na to má dle zákona o policii a přestupcích právo.Policista by měl osobě sdělit že je nahrávána,ale nemusí. S tím jako příslušník pčr souhlasím, mě si může nahrávat kdokoliv a kde chce, takže já se musím mít na pozoru a funguje to tak i z druhé strany,aspon v naší směne:D to ODDIE: klidně nahrávej a děláš dobře, protože to s čím se já někdy setkám na ulici je hrůza (občané i policisté - někteří si léčí své mindráky,jak už tady bylo výše napsáno) S tím blikáním pro příště-postupujte dle článku, který přiložil Oddie a jste v pohodě. Policie je povinna shánět a předložit důkazní materiál. Takže to byla opravdu haluz že ten pán blikl zrovna na kolegy v civilu a ti ho takto potom \"potrestali\". Citovat
aaischa Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 neblikám, maximálně když někdo nesvítí ale max na obyčejná auta, nesetkal sem se s pozitivní reakcí když se svym krámem bliknu na nesvítí luxusnější auto jinak je to jedna z dalších demencí na vybírání peněz prostě na odstřel, poslední dobou je to pořád něco, jedna kravina za druhou, viz zminej prejezd u mělníka a podobny svinarny, u nas praivelkne tam kde by namerili cca 50% ridicu prekracujici rychlost, tam se nemeri ikdyz to sou mista castejch nehod ale za zatackou tam stopujou a kontrolujou povinnou vybavu... je to porad... zarovicky a dalsi kramy mam 100%ní páč mi je jasny ze se neco nebude libit, dokonce vozim i papirek od RZky kerej k ní byl ze se provrtavat mimo znaky smí aby nemohli mít na takovyhle veci kecy... Citovat
Lentilka Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa výstražná houkačka se smí používat jen v ohrožení.... je policejní hlídka ohrožení? je! tak nevím co tu řešíte :D:aut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.