Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

BLIKNETE A ZAPLATÍTE NEBOLI ZNEUŽITÍ SVĚTELNÉ HOUKAČKY

Recommended Posts

Odesláno

U nás bol taký prípad, keď si občan nahral príslušníka, bez toho aby to ten vedel. Napamätám sa presne čo chcel tou nahrávkou dosiahnuť, bola to nejaká buzerácia alebo čo. Boli proti sebe dve skupiny právnych výkladov. Jedni tvrdili, že nahrávanie bez toho aby to vedel je protizákonné, že porušuje osobnú slobodu, súkromie a ktoviečo ešte. Druhá skupina tvrdila, že policajt je činiteľ verejný a jeho výroky v službe sú verejné a tým aj bez upozornenia zaznamenateľné. Hádajte, ktorá skupina vyhrala. :bacha

[upravil dne 15.8.2008 AnotherOne]

Odesláno

Mě už taky napadlo to nahrávat na mobil (video). A když budu u sebe mít ten mobil, budu je nahrávat (uvidí co dělám) a oznámím, že tu nahrávku nebudu dál veřejně šířit tak co? Když je nahrává televize tak asi mají svolení. Podle mě si ale můžu nahrávat co chci a porušení svobody atd. by bylo až kdybych to např. zveřejňoval na internetu. Kdybych ale vybluroval obličeje a nebylo by vidět sl. číslo tak taky nic neporušuju.

Místní ochránci a pomocníci by to mohli vědět...

Odesláno

Jinak na vysvětlení nahrávání či nenahrávání. Občan může policistu točit kdykoliv a kdekoliv bez toho,aniž by ho na něco upozornoval, tzn. skrytě ho točit a nahrávat může. Policista může nahrávat zvuk a točit video taky, kvůli tomu aby zadokumentoval přestupek i projednávání samotného přestupku-na to má dle zákona o policii a přestupcích právo.Policista by měl osobě sdělit že je nahrávána,ale nemusí. S tím jako příslušník pčr souhlasím, mě si může nahrávat kdokoliv a kde chce, takže já se musím mít na pozoru a funguje to tak i z druhé strany,aspon v naší směne:D

to ODDIE: klidně nahrávej a děláš dobře, protože to s čím se já někdy setkám na ulici je hrůza (občané i policisté - někteří si léčí své mindráky,jak už tady bylo výše napsáno)

S tím blikáním pro příště-postupujte dle článku, který přiložil Oddie a jste v pohodě. Policie je povinna shánět a předložit důkazní materiál. Takže to byla opravdu haluz že ten pán blikl zrovna na kolegy v civilu a ti ho takto potom \"potrestali\".

Odesláno

neblikám, maximálně když někdo nesvítí ale max na obyčejná auta, nesetkal sem se s pozitivní reakcí když se svym krámem bliknu na nesvítí luxusnější auto :myslim

jinak je to jedna z dalších demencí na vybírání peněz prostě na odstřel, poslední dobou je to pořád něco, jedna kravina za druhou,

viz zminej prejezd u mělníka a podobny svinarny, u nas praivelkne tam kde by namerili cca 50% ridicu prekracujici rychlost, tam se nemeri ikdyz to sou mista castejch nehod ale za zatackou tam stopujou a kontrolujou povinnou vybavu... je to porad...

zarovicky a dalsi kramy mam 100%ní páč mi je jasny ze se neco nebude libit, dokonce vozim i papirek od RZky kerej k ní byl ze se provrtavat mimo znaky smí aby nemohli mít na takovyhle veci kecy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...