Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim všechny Pežo?áky,

kolega v práci si udělal převodník z OBD2 zásuvky na ser. port PC k feldě. Používá soft VAG a už neplatí tolik v servisu.

Chci se zeptat jestli jste se touto myšlenkou někdo zabýval pro Peugeota a s jakým výsledkem.

Na netu jsem našel tuto stránku: http://obd.ec.cz/?Starsi=1#Diskus Tam píšou, že snad i Peugeot, ale zatím mi nikdo neodpověděl, jak to zjistim 100%.

Mám P406 1.8 16V 1997

Díky MartinT

Odesláno

Na http://www.id2.cz/obd2_si9243.htm je zapojení. Ale všude píšou že je to pro koncern VW AUDI SEAT ŠKODA.

Chtělo by to nějaký 100% seznam podporovaných \"aut\" nabo autopc. Nevim presně.

Jde tam o komunikační protokol. A to nevim jak zjistim. (odb, obd2, iso, ..)

Poraďte nekdo prosim.

MartinT P406 97

Odesláno

Jeste poddotazek, jak sou na tom motory 406tky TD ? motor je to totiz stejny jako TD z 650tky, tak me zajima jak ridici jednotka ? Jestli je tam te elektriky vice ? (aj blba pristrojovka ma stejne usporadani skoro, mam pocit ze 406tka skloubili 405+605 a vzniklo z toho 406 :) )

Odesláno

Vsechna auto po roce 99 by mela byt OBDII, ale software VAG COM je pouze pro koncern VW,SEAT,SKODA.

Takze pokud by byl jinej soft,tak to pujde,

• O 4 měsíce později...
Odesláno

tak co uz nekdo ma doma nejakej soft pro peugeoty?? obd2 kabel uz mam, ale soft k nemu mam jen vag- com a ten je opravdu jen na vw koncern.

kdyby tu nekdo perfektne umel s tim vag comem tak se prosim ozvete, potrebuju mensi radu, dik moc cussss :papa

Odesláno

Někde jsem četl o softu pod Linux, ale už nevim kde.

Pak ještě http://www.scantool.net/

Já už to neřešim páč mám 97 a tam je to nějak jinak.

:D Příště si koupim VW či Octávii a snad tu diagnostiku ani nebudu potřebovat. (Ze skušenosti známých, kteří se divý co na tom stále opravuju.) :D

:papa

Odesláno

celej kabel stoji 2900,- penez, k dostani na id2.cz .....

jinak ten soft je, dokonce jsem videl i soft pro Palma, doporucuju stranky Vectora, ma to tam pekne popsany.

• O 1 rok později...
Odesláno

ako sa tak tulam po tomto fore nasiel som tu jednu trosku starsiu diskusiu.... skusali ste to niekto? ako zistim ake rozhranie na 100% vo svojom aute mam? viete niekto poradit? kabel vyrobit nieje problem len ide o to aby to aj k niecomu bolo :-)

Odesláno

Skus napisat napriklad, ze ake mas auto :mrk

Inak... OBD pouzivaju auta zhruba od rv. 1997

OBDII alebo EOBD asi od roku 2000... :myslim

Ked zozenies program na OBD, tak mas pohodu... ale tieto su myslim len na OBDII a EOBD, takze musis mat auto mladsie od roku 2000 :)

:papa

Odesláno

no zaujimalo ma to vo vseobecnosti, niekde som cital ze vela aut je takych kde sa to da len na zaklade vin a podobne urcit nakolko su z prelomoveho obdobia kedy sa pouzivalo aj to aj to... podobny pripad tobude asi aj u mna, mam 406 hdi z \'99 ten novsi model...

Odesláno

No ja sa chystam poskladat jeden interface s ELM 323 cipom... stym by malo fungovat aj OBD1.. takze by stym slo urcite aj tvoje auto...

Ale asi to este nebude EOBD :myslim

Najjednoduchsie by to bolo vytestovat uz s hotovym interfaceom :)

Odesláno

alfworks> hmm a ked to budes mat hotove vedeli by sme sa ked tak dohodnut na nejakom stretnuti ze by sme to skusili na tom mojom afte? (nemoze nevhodny kabel poskodit to rozhranie v afte?)... pozeram ze si asi z BA, ja som z PN, niekedy chodievam aj do ba...? dik :-)

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...