falue Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Ahoj, jsem tu nový a zdravým všechny uživatele, mám problém a doufam že ho tady vyřeším. Koupil jsem 307 SW r.v.03, ze začátku auto jelo hezky ale po ujetí pár stovek km, přestal tahnout motor, mám v tom 2.0 HDI 79 kW. Začlo se to projevovat že motor začal zabírat v 1600 otáč. , potom začal zabírat v 2200 otáč. a teď zabere asi tak v 3000 otáč., do 3000 otáček motor je linej a vůbec natáhne, byl jsem na diagnostice a tam nic nezjistli, tak jsme byl v dalším servise a tam si to projížděl jeden servizák a řekl že nezabíra turbo jak by mělo, že má sám 307 a bere mu od 1200 otáč. a že to může být egro ventil a nebo váha vzduchu a ještě pár věcí říkal.Všem díky za odpovědi. [upravil dne 10.8.2008 falue] Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Jo, to může být spousta věcí. Nezbude než jít vylučovací metodou. Ideální by jsi měl se domluvit s někým, kdo má stejnou 307dmou a zkusit výměnu dílů - kus za kus. Kolik máš celkem najeto? ERG, lambda, přicpaný kat, něco kolem HDI (moderní diesely jsou mimo mě), váha vzduchu... Teplotní čidlo chlad. kapaliny, ještě bych zkusil čidlo teploty nasávaného vzduchu. Jakou máš provozní teplotu motoru? Citovat
Medvěd Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Původně zaslal: falue Auto nechce jed No, moc se nedivím - já taky jed nerad [upravil dne 10/8/2008 Medvěd] Citovat
Ivona Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 měla jsem podobný problém a byla to maličkost, povolila se mi objímka na tom černém potrubí co jde od vzduchového filtru, spojeno to je za motorem. Tím pádem to tam nasávalo vzduch a auto netáhlo, jelo tak 60 a víc ani za nic. Stačilo dotáhnout objímku a auto zase jelo normálně. Nevyjadřuji se sice odborně (nevím jak se ty díly jmenují), ale je to taky možnost a diagnostika to taky neukázala. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Jed - jsem si aninevšiml 32tis. je docela špatný projezd, jelikož dle vlastní zkušenosti mají novější vozy tendenci právě okolo 100 tis vyžadovat výměny několika dílů (skoro všech :-) ) U mě dělala paseku lambda, ale mám benzín... Citovat
falue Odesláno 10. srpen 2008 Autor Odesláno 10. srpen 2008 zajimalo by me jak se projevy spatna vaha vzduchu Citovat
falue Odesláno 10. srpen 2008 Autor Odesláno 10. srpen 2008 132 tisic najeto a provozni teplota kolem 80, pres 90 to nevyleze.zkoušel jsem odpojit váhu vzduchu a auto jelo pořád stejně. Citovat
falue Odesláno 10. srpen 2008 Autor Odesláno 10. srpen 2008 předtím než to začalo blbnout a tah motoru se stupňoval vyšíma otáčkama, tak motor tahal kdy se mu chtělo, při klidne jizdě jel dobře a při každém sešlápnutí plynu dobře akceleroval, ale při zatížení jako třeba rychlý rozjezd nebo jízda do kopce, tedy při zatížení netahl, jako kdyby nezaplo turbo ale to píská, aspoň tedy jde slyšet, tak bude zřejmě v pořádku, doufám, celkově shrnuto, jednou zabral v nižších a pak zase ve vyších otáčkách. Citovat
Escaper Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 jestli se turbo toci tak by melo byt v poradku, dalsi vec muze byt netesnost za turbem a tlak ti bude nekde unikat a stava se z toho normalni diesel Citovat
tomino Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Ty názvy témat se musejí prodávat někde ve velkým ....................... asi TESCO ........................... ještě bych připsal POMÓC ..................................... a je to komplet......... Citovat
falue Odesláno 10. srpen 2008 Autor Odesláno 10. srpen 2008 když na váze vzduchu bude chybět jeden stěch plíšků co tam jsou, může to být tim Citovat
rudolf Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Vaha vzduch hlavne slouzi k snimani pro rizeni recirkulace vyfuovych plynu, mel jsem ji spatnou a trosku to hur tahlo, ale ne moc. Hlavnim \"akcnim clenem\" pro rizeni je tlak za turbem. Muze to byt netesnost. Pokud by motor padal do nouzoveho rezimu (odchylka cidla mimo rozsah), bylo by to v chybach, ale si tu psal, ze zadne nejsou. Takze bych zacal v poradi netesnost, cidlo tlaku, turbo (zmerit). Idealni je diagnostika za jizdy, ale to asi nikde nedelaj. Jo na VW to neni problem softwaru i navodu vsude plno a kabel za par korun. Tak jsem si v pohode diagnostikoval jak padani do nouzoveho rezimu, tak uz horsi vahu. Citovat
geka Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Shodou okolností jsem řešil podobný problém u synova P406 2.0 HDI. Projevy podobné, mezi 2000 a 3000 otáčkami motor \"usnul\" a diagnostika taky nic neodhalila. Celý problém byl v klapce sání (plast), která je za mezichladičem vzduchu. Je přišroubovaná na hliníkovou část potrubí, vedoucí k válcům. Na boku této klapky je membrána, pomocí které se podtlakem klapka přivírá při zvýšení otáček. Tato membrána je do otevřené polohy tlačená pružinou (rozměry: délka cca 3,5 cm, průměr cca1,5 cm, síla drátu asi 1 mm). U naší klapky byla tato pružina zlomená na tři kusy a klapka se tím pádem při zvyšování průtoku vzduchu samovolně zavírala. Po výměně (prozatím neoriginál - co dům dal) je vše v pořádku a auto jede jako nové ( najeto 115 000 km). Cena opravy cca 20,-Kč, za předpokladu, že mi v servisu nebudou cpát celou klapku. Délka opravy: průměrný kutil tak 15 min. Samozřejmě to nemusí být \"ono\", ale je to další věc, kterou je dobré zkontrolovat. P.S.: Pokud po demontáži při zavírání klapky rukou tato zadrhává a při zatřesení štěrchá, bude to asi ono. Na obrázku v příloze jsem vyznačil umístění této klapky u P406. Citovat
falue Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 díky, mrknu se na to a uvidím, dnes jsem byl znova na diagnostice a ukázala že je špatná váha vzduchu, zítra ji budu měnit tak uvidím jestli je nějaký rozdíl, jinak díky Citovat
falue Odesláno 12. srpen 2008 Autor Odesláno 12. srpen 2008 tak jsem dnes vyměnil váhu vzduchu originál siemens, ohodně se to zlepšilo, motor začíná táhnout v 1600 otáčkách ale i tak pořád mi připadá že netáhne tak jak by měl, pří 70 km\\h na 4 rychl.stupeň jde cejtit malé škubaní motoru ale opravdu malé, nevím jestli to stím má souvislost.Na to že motor má mýt výkon 110koní cca, tak mi připadá že jede tak na 90. Mám to auto krátce a nevím ještě kde co pořádně je.Jinak diagnostika nic jiného neukázala kromě té váhy vzduchu.Prosím o pomoc, díky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.