Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: hloze-ja

Ale jo, nechtel jsem vas pobourit. Vim, jak u nas funguje byrokracie. Mel jsem spis na mysli ruzny po doma vyrobeny predni spoilery z plechu, ktery pri narazu chodce dost potlucou/porezou apod.

Apropo:

Čakom: Nevim, nema 406 moznost nechat si zapsat 16\'\' alternativni jako schvalene vyrobcem? To myslim neni zadny problem.

Scratch: Některý ladaky jsou homologovany, folie by od nejake propustnosti nemely byt na prednich oknech apod. -nevim presne Vim, ze neco je prehnany, ale jsou nejaky pravidla, i kdyz by nektery potrebovaly zmenit. Bremba jsou nehomologovany? To neberu jako protidukaz.

A za obecne ohrozeni by to urcite nemohl posoudit dopravak. K tomu je potreba spravni rizeni a soud.

Jenze, kdo posoudi, co je jeste dobry a co ne, kdyz to neni schvaleny nebo homologovany?

Ve 14-ti jsem si udelal doma \"odpocivadlo\" (na riditka) na favorita. Pak jsem jel a mezi autama mi tam vlit nejakej chlap. Myslim, ze tou trubkou pod zebra ho to dost bolelo, ale nic nerikal, byla to jeho chyba. Jenze kdyby neco, tak bych za to mohl ja, ne? Asi vite, co tim myslim. Proste se jen snazim eliminovat tyhle problemy u sebe.

16\" jdou na novej model ale na starej model to bude asi problém. Ale to je jedno ted jsem si sehnal 17\" origo peugeot.

Folie jsou o zvyku ze začátku mi taky dělali problém ale ted je to pohoda.

[upravil dne 7.8.2008 čakom]

Odesláno

Tyhle jsou pekny, 17\'\' uz bych nedaval.

Folie vepredu na jinym aute nemam rad i z duvodu, ze poradne nevidim na ridice a nevim, jestli o me vi a fakt mi tu prednost da, kdyz jedu po hlavni. Ale s tim nic nenadelam. :)

[upravil dne 7.8.2008 hloze-ja]

Odesláno

Tyhle jsou pekny, 17\'\' uz bych nedaval.

Folie vepredu na jinym aute nemam rad i z duvodu, ze poradne nevidim na ridice a nevim, jestli o me vi a fakt mi tu prednost da, kdyz jedu po hlavni. Ale s tim nic nenadelam. :)

[upravil dne 7.8.2008 hloze-ja]

To co mám v podpisu jsou 16\".

17\" leží v garáži a čekejí na pneu.

Odesláno

A to je prave o te ohleduplnosti, toleranci apod. Dokud tady budou jezdit takovy lidi, kteri si nevazi ani svyho zivota, tak budem potrebovat tyhle narizeni, i na zimni gumy, ktery by mely byt samozrejmosti. Sorry, ze jsem odbocil od zimnich gum

Odesláno

Každopádně souhlasím s povinností mít na autě v zimě zimní gumy, ale to, co je v zákoně je podle mě kokotina non + ultra - zimní gumy mají být na autě od tehdy do tehdy a netřeba pak vyznačovat úseky, kde je jejich použití podle nějakého rozhodnutí povinné a kde nikoli.

Líbí se mi, jak tu OKčko neustále vykřikuje, že tohle či ono (teď zimní gumy, před časem povinné svícení, ...) je nesmysl a útok na peněženku chudáka občana - přikláním se k názoru MJ Sytiče: Buď máš na provoz auta peníze nebo holt choď pěšky - auto, které jede v zimě na letních gumách mě osobně ohrožuje a proto jsem rád za každý krůček který pomůže takové idioty vyhnat ze silnic.

Odesláno

A to je prave o te ohleduplnosti, toleranci apod. Dokud tady budou jezdit takovy lidi, kteri si nevazi ani svyho zivota, tak budem potrebovat tyhle narizeni, i na zimni gumy, ktery by mely byt samozrejmosti. Sorry, ze jsem odbocil od zimnich gum

Já jsem pro zimní kola. Ale né pro ninimalní hloubku dezenu 4 mm.

To si můžu na podzim koupi zimní kola a na konci zimy mi budou na nic tak je přes léto dojedu a zas na podzim nový.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

auto, které jede v zimě na letních gumách mě osobně ohrožuje a proto jsem rád za každý krůček který pomůže takové idioty vyhnat ze silnic.

Ale všechny idioty to nevyžene:(

Třeba to že opilej nemáš sednout za volant a kolik jezdí opilich lidí:bojim:bacha

Odesláno

Ale ve všech možných testech zimáků se píše o tom, že při vzorku nižším než 4 mm jsou na nic - takže jezdit v zimě s gumou o výšce dezénu 2 mm je úplně k ničemu, to si můžeš klíďo nechat letňáky.

Odesláno
Původně zaslal: čakom

auto, které jede v zimě na letních gumách mě osobně ohrožuje a proto jsem rád za každý krůček který pomůže takové idioty vyhnat ze silnic.

Třeba to že opilej nemáš sednout za volant a kolik jezdí opilich lidí:bojim:bacha

To máš sice 100% pravdu, ale je to krok správným směrem. Doteď to fungovalo tak, že když jsi v zimě na letních gumách vlítl do závěje, tak se v podstatě nic nedělo - teď už jen jízdou po vyznačeném úseku (bohužel pouze po něm) spácháš přestupek a můžeš být potrestán.

Odesláno

Ale ve všech možných testech zimáků se píše o tom, že při vzorku nižším než 4 mm jsou na nic - takže jezdit v zimě s gumou o výšce dezénu 2 mm je úplně k ničemu, to si můžeš klíďo nechat letňáky.

Bude tam rozdíl pokud použiješ zimní 2mm místo letních.

Ale co je dá dělat budem se muset přizpůsobit. Jak jsem psal na zimu koupit nový přes zimu je dojet a zas znova.

Původně zaslal: čakom

To máš sice 100% pravdu, ale je to krok správným směrem. Doteď to fungovalo tak, že když jsi v zimě na letních gumách vlítl do závěje, tak se v podstatě nic nedělo - teď už jen jízdou po vyznačeném úseku (bohužel pouze po něm) spácháš přestupek a můžeš být potrestán.

To je pravda. S tím souhlasím.

[upravil dne 7.8.2008 čakom]

Odesláno

Hezká diskuze, ale bude z toho akorát zase buzerace řidičů, který na těch zimákách pojedou a budou mít o 0,3mm nižší vzorek než co povoluje zákon. Vždycky to bylo a je o lidech a ne o zákonech. Jak dlouho platí zákon o zákazu řízení pod vlivem alkoholu a návykovejch látek? A lidi jezdí ožralí nebo zfetovaní stále.To samé dodržování rychlosti, nedovolené předjíždění atd. atd.

Prostě jen vznikl zákon podle kterýho se to dá trestat toť vše. Lidi stejně budou v zimě na těch letních jezdit.

A postihy? To je to samé. Za drobnej přestupek z Tebe sedřou kůži a kdo na to má tak bude jezdit jako prase pořád. A když člověk v TV vidí jak kořen zabije ožralej několik lidí na tramvajový zastávce, odjede bez poskytnutí pomoci, dostane 8let, za necelý 4 ho pustí a vrátí mu papíry..... O chování našich zákonodárců nemluvě. Takže asi tak.

Já rozhodně na zimních jezdím a jezdit budu, ale stejně se vždy hrozím těch co na to kašlou a doufám že je nepotkám v krajní situaci.

Odesláno

Každopádně souhlasím s povinností mít na autě v zimě zimní gumy, ale to, co je v zákoně je podle mě kokotina non + ultra - zimní gumy mají být na autě od tehdy do tehdy a netřeba pak vyznačovat úseky, kde je jejich použití podle nějakého rozhodnutí povinné a kde nikoli.

Líbí se mi, jak tu OKčko neustále vykřikuje, že tohle či ono (teď zimní gumy, před časem povinné svícení, ...) je nesmysl a útok na peněženku chudáka občana - přikláním se k názoru MJ Sytiče: Buď máš na provoz auta peníze nebo holt choď pěšky - auto, které jede v zimě na letních gumách mě osobně ohrožuje a proto jsem rád za každý krůček který pomůže takové idioty vyhnat ze silnic.

Medvěd: a mě se taky líbí, jakmile se jedná o denní světla či zimní pneu jak hned vykřikuješ, že OKčko:D. Pokud mi ukážeš v mém příspěvku, kde píši, že je to nesmysl a útok na peněženku zimní pneu:mrk. Myslím, že se moc mýlíš!! Nikde jsem nepsal, že jsem proti zimním pneu. Já osobně jej používám a to, pokud je teplotní průměr 7st.C a méně a i jsem to psal. A denní svícení? Tak to je kapitola sama osobě. Pokud mi ukážeš příklad či jiný důkaz, že denní svíce sníží nehodovost na našich silnicích, tak nic nemám proti! Jinak nejen já si stojím zatím, že denní svícení je z 95% oničem a má to vliv jak na životnost žárovek, tak i na spotřebu a vše, co s tím souvisí.

Copak nevhodné pneu nemá vliv na jízdní vlastnost vozidla?? Dlouho si nemohu vzpomenout, kdy byl ještě v dubnu sníh. V březnu možná.:myslim

:)

Guest servisman
Odesláno

kdy byl sníh v dubnu já jej odklízel v květnu je tomu 3-4 roky zpět :papa

Odesláno

No já si velice dobře pamatuju na zimu 2005 - 2006, kterou ještě koncem dubna doprovázely přívaly sněhu - a to je pouhé 2,5 roku zpět.

Odesláno

Není sníh jako sníh:D Pokud to byl jen ranní poprašek a do oběda zmizel. A co jinovatka? V květnu a sníh?? Jak ty léta utikají:D Neřeknu v horských oblastech, to ano ale v ČB pánvy a v Praze?? Byl to vůbec sníh???;):myslim

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: OK406

Není sníh jako sníh:D Pokud to byl jen ranní poprašek a do oběda zmizel. A co jinovatka? V květnu a sníh?? Jak ty léta utikají:D Neřeknu v horských oblastech, to ano ale v ČB pánvy a v Praze?? Byl to vůbec sníh???;):myslim

15cm je málo v Č.Budějkách vím o čem píšu denně jsem jezdil do rachoty ráno shrnout z auta abych dojel do práce a z práce kolikrát znovu.:aut

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: OK406

15cm je málo v Č.Budějkách vím o čem píšu denně jsem jezdil do rachoty ráno shrnout z auta abych dojel do práce a z práce kolikrát znovu.:aut

15 cm sněhu v květnu???:o

Guest servisman
Odesláno

jj chumelilo celou noc a dopoledne bohužel nemohu za to že to přes Temelín k Vám nedojde :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...