Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

FAP vs. chipování

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Myslíte že může mít nachipování naftového motoru vliv na funkci a životnost FAPu? projevy jako zvýšená kouřivost a pod?

Odesláno

Přesně tak......spíš styl jízdy než chipování.......pokud auto někdy pořádně neprotáhneš a budeš jezdit jako starý páprda tak se s FAPem rychle rozluč.....tzv.špatné podmínky pro regeneraci a ucpeš ho.....

Guest minimaxa
Odesláno

spíš mi jde o zvýšenou kouřivost po chipu, zda to FAP zvládne, nebo se bude jen muset častěji čistit:myslim To jak ho vyčistit vím :D

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

spíš mi jde o zvýšenou kouřivost po chipu, zda to FAP zvládne, nebo se bude jen muset častěji čistit:myslim To jak ho vyčistit vím :D

Zatím to zvládá......:papa:papa:papa:papa

Odesláno

A prozradis jak FAP vycistim?Je to slozite?:myslim

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: brslen

A prozradis jak FAP vycistim?Je to slozite?:myslim

Myslel jsme čištění tak jak se sám čistí při provozu, tj buď aditivem (FAP u pežo) nebo vstříknutím nafty (např DPF u Fiatu) ;)

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Po čipu by mala menšia spotreba tzn. menej sadzí.

Pozor, spotřeba neklesne tím, že motor po chipu žere míň, spotřeba klesne tím, že díky většímu kroutáku nemusíš tolik šlapat na plyn. Je to tak trochu paradoxní záležitost. Víc nafty = menší spotřeba :D

Odesláno

Po čipu by mala menšia spotreba tzn. menej sadzí.

Pozor, spotřeba neklesne tím, že motor po chipu žere míň, spotřeba klesne tím, že díky většímu kroutáku nemusíš tolik šlapat na plyn. Je to tak trochu paradoxní záležitost. Víc nafty = menší spotřeba :D

Čo myslíš tým \"viac nafty\"?

Keďže nemusíš toľko šlapať na plyn zožerie snáď menej nafty nie?

[upravil dne 3.8.2008 AnotherOne]

Guest minimaxa
Odesláno

ano, ale aby měl větší výkon, musí víc papat. takže když budeš šlapat na pedál stejně jako před chipem a po chipu, bude žrát víc. pokud ale budeš výkon využívat k efektivní jízdě, bude žrát míň než před chipem - právě díky zvýšenému kroutícímu momentu.

Odesláno

Ak sa nebojíš karcinogénneho sajrajtu čo z toho vyjde tak wapka s horúcou vodou to istí. Ale nie že to vypustíš do kanála. :bacha

Ano,správně!!!!!

Vylít do potoka v chráněné krajinné oblasti. :D:D:D

Odesláno

ano, ale aby měl větší výkon, musí víc papat. takže když budeš šlapat na pedál stejně jako před chipem a po chipu, bude žrát víc. pokud ale budeš výkon využívat k efektivní jízdě, bude žrát míň než před chipem - právě díky zvýšenému kroutícímu momentu.

Aha tak si to myslel, to mi bolo jasné. Ide o to naučiť sa radiť skôr.

[upravil dne 3.8.2008 AnotherOne]

Odesláno

Ak sa nebojíš karcinogénneho sajrajtu čo z toho vyjde tak wapka s horúcou vodou to istí. Ale nie že to vypustíš do kanála. :bacha

Slysel jsem ze ze to pry cisti i nejak vynucene primo v pazoutu.Tak s vapkou to asi neklapne nikoho neznam kdo ji vlastni :(

Odesláno

Slysel jsem ze ze to pry cisti i nejak vynucene primo v pazoutu.Tak s vapkou to asi neklapne nikoho neznam kdo ji vlastni :(

To áno, keď ti už nemôže prebehnúť regenerácia samovoľne, tak to ešte skúsia v servise. Princíp je vlastne ten istý ako pri samovoľnej regenerácii, len ju vyvolajú po napichnutí na diagnostiku. Motor ti vytáčajú do bezvedomia až kým sa filter neprefukne (možno).

Odesláno

To áno, keď ti už nemôže prebehnúť regenerácia samovoľne, tak to ešte skúsia v servise. Princíp je vlastne ten istý ako pri samovoľnej regenerácii, len ju vyvolajú po napichnutí na diagnostiku. Motor ti vytáčajú do bezvedomia až kým sa filter neprefukne (možno).

Do bezvedomia nie, len na pár minút (cca 3-5 min na 4000 ot/min a potom asi 2 min na 3000ot/min).

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Do bezvedomia nie, len na pár minút (cca 3-5 min na 4000 ot/min a potom asi 2 min na 3000ot/min).

Za predpokladu, že už je zohriaty.

Odesláno

Takže si tu regeneraci FAPu můžeš udělat i doma podle tvého návodu a až když to nepomůže, tak teprve jít do Peugeot servisu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...