Petura Odesláno 26. červenec 2008 Odesláno 26. červenec 2008 měl by někdo zájem o 806, 2.1TD, rv. 97, všechna okna v elektrice, el. zrcátka (i sklopení), tempomat, centrál (momentálně nefunguje), 7. sedaček, tažné zařízení, zahrádka, manuální klima, origo 15\"ALU, ihned po koupi jsem na autě měnil řemen od altíku a klimy, dával nový destičky, zadní díl výfuku, olej + filtr, (investice přes 5tis), stav tachometru je momentálně cca 185tkm a nějaký drobný, mám k tomu i servisní knížku, ale v dnešní době se nedá věřit ničemu, ale dle stavu interiéru bych těm km věřil (a proto si to i koupil), auto jezdilo dobře (najezdil jsem od koupi přes 2500km) až do včerejška kdy se mi už nevrátil spojkový pedál, v úmyslu bylo vyměnit jen prasklé lanko, jenže po demontáži se ukázalo že je KO celá spojka a už se mi do toho nechce investovat a navíc mám nabídku na jiné auto, které se mi více zamlouvá ... spotřeba se mi dle propočtů drží v průměru 7.6l/100km a to okresky jezdím dle provozu u 120-130km/h a ten motor opravud neřeší žádné stoupání, jede to furt ... cenu bych si představoval 105tis, tak jak auto je (momentálně nepojízdné kvůli spojce), nová spojka cca 8tis + práce (po dohodě možno realizovat v servisu, kde auto stojí) kontak: tel. 605 370 822 ICQ 207 928 737 Citovat
Petura Odesláno 29. červenec 2008 Autor Odesláno 29. červenec 2008 tak v autě bude nová spojka, cena + 10 000,- Citovat
Petura Odesláno 5. říjen 2008 Autor Odesláno 5. říjen 2008 sice jsem nechtěl auto dát pryč, ale dám pokud někdo bude mít zájem .... je tam komplet nová spojka jak jsem už psal a s tím se měnilo i rameno na levé straně + všechny manžety na řízení a poloosách .. současný problém je ten, že občas chrastí zdvihátka ventilů a auto netáhne jak by mělo, takže by bylo potřeba je vyměnit, v chladnějším počasí se autu moc nechce startovat takže i žhavíky jsou nejspíš na výměnu a já \"puntičkář\" už na to auto nemám nervy ... změnil jsem zaměstnání a dost jezdím, takže si nemůžu dovolit odstavit auto do servisu a nechat ho tam delší dobu [upravil dne 5.10.2008 Petura] Citovat
Petura Odesláno 4. listopad 2008 Autor Odesláno 4. listopad 2008 cena 105 - dohoda jistá potřeba vyměnit žhavíky (v chladnu problém se startem), a chrastí zdvihátka ventilů... letní 90% penu, zimní 85% penu, zahrádka, atd.... [upravil dne 4.11.2008 Petura] Citovat
oddie Odesláno 4. listopad 2008 Odesláno 4. listopad 2008 Když se to za 105 neprodalo v létě, tak teď už hodně těžko... Citovat
Petura Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 nj, teď je tam nová spojka a další věci ... a jak píšu, dohodě se nebráním, je tu i ta možnost, že si můžu nechat sedačky (3. řada), zimní gumy, zahrádku a podle toho se cena taky může upravit.... a při rychlém jednání by mohla být výraznější sleva [upravil dne 5.11.2008 Petura] Citovat
oddie Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 No. Ono ceny za poslední dobu sletěly takovým způsobem, že ten rámec dohody by musel být opravdu velmi citelný, bohužel. Věci, které jsi do toho dal nové, ti nikdy nikdo nezaplatí. Navíc problém se starty bude způsoben mnohem pravděpodobněji čerpadlem - u tohoto typu velice častá věc (a ne úplně levná), a ty chrastící hydroštely je nutné vyměnit (ani ty nejsou za pár korun, a navíc ukazují na stočení tacho, odcházejí mnohem později než ve 180tis). Suma sumárum... Citovat
Petura Odesláno 5. listopad 2008 Autor Odesláno 5. listopad 2008 co se týče startování, tak jsem měl problém jen když byly teploty u 0 nebo lehce pod, když je teplo, tak není problém ... to že vložené investice nikdo nezaplatí, tak to je jasný (to je u každýho ojetýho auta), hydroštely chtěj vyměnit, protože když \"chrastí\" tak auto míň táhne, když přestanou jede to normálně .... ceny jsem si zjišťoval a zdvihátka jsou investice do 5ooo, žhavíky 15oo-2ooo, cena auta + tyto investice si myslím, že není nic přehnanýho za takhle vybavený auto ... ano jsou k sehnání levnější kusy, ale nemaj 2x airbag, nemaj všechy el. okna a el. zrcátka, nemaj tempomat, nemaj ALU kola, nemaj tažný, nemaj ..... někdo řekne kraviny, ale kraviny za který se platí a i auto s touto výbavou i za hranicema není nejlevnější Citovat
oddie Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Hodně štěstí, já si holt počkám. Čas hraje pro kupující, ne pro prodávající, zvlášť takhle před zimou, a ceny na inzertních serverech jsou irelevantní, prakticky nic se neprodává... Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Hodně štěstí, já si holt počkám. Čas hraje pro kupující, ne pro prodávající, zvlášť takhle před zimou, a ceny na inzertních serverech jsou irelevantní, prakticky nic se neprodává... jojo,byl sem dnes u kolegy v bazaru a nejen,že se neprodává, ale lidi se na auta už nechodí ani dívat...říkal... Citovat
gas Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 nechci Ti brát iluze ani kazit prodej, ale 105t + cca 20t servis po koupi ( to jen v případě, že bude čerpadlo OK ) je za 97 v dnešní době mimo realitu, u ojetiny v této ceně mě nezajímá výbava, elektrony nebo tažné, ale technický stav, cena a následné investice, doba je zlá a bude hůř, bohužel ... Citovat
oddie Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: oddie Hodně štěstí, já si holt počkám. Čas hraje pro kupující, ne pro prodávající, zvlášť takhle před zimou, a ceny na inzertních serverech jsou irelevantní, prakticky nic se neprodává... jojo,byl sem dnes u kolegy v bazaru a nejen,že se neprodává, ale lidi se na auta už nechodí ani dívat...říkal... Bude ještě hůř, tohle je teprv začátek. Citovat
Guest novoták Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Ahoj,já mám citroena evasiona 2.1TD na motoru zatim žádná závada ale myslim že fakt má cenu 80 tisíc a to má automatickou klimu a myslím si že je to mnohem lepší něž náký zadní okna v elektrice se kterýma by si moje děti stejně hrály a rozbyly by to je to sice 96 ale myslim ,že když bys ho měl v pořádku bez závad tak by ti ho na jaře nikdo mohl za 95 tisíc koupit!Ale možná ani za to ne! Citovat
Guest novoták Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 A taky troch záleží kolik má sedadel v 7 sedadlech,nebo v osmy se to taky lépe prodává! Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Na jaře, to ale myslíš letos na jaře, tj. před půl rokem, ne? Domnívat se, že za to někdo dá 95 příští rok na jaře, když to nedá už ani dnes, to je opravdu velká naivita. Když se vezme v úvahu letošní pokles za půl roku, kdy se tady poslední dobou třeba pár majitelů 306 divilo, že co se prodávalo na jaře za 30 dnes horko těžko prodávají za 15... Těhle názorů, že ty ceny už nemají kam padat už tu bylo. Citovat
Petura Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 koukám, že tady to je samej odborník a znalec [upravil dne 6.11.2008 Petura] Citovat
ozzy56 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: Petura koukám, že tady to je samej odborník a znalec [upravil dne 6.11.2008 Petura] A ekonom,politolog,matematik--no prostě Češi.... Citovat
Petura Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 A ekonom,politolog,matematik--no prostě Češi.... tak, tak i kdyby to bylo zadarmo, tak to bude špatně Citovat
oddie Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: Petura koukám, že tady to je samej odborník a znalec [upravil dne 6.11.2008 Petura] Podívej, já se těm ojetinám a všemu okolo nich věnuju už dobře 10 let. Znám vývoj jak u nás, tak i venku, včetně vzájemných vlivů. Můžeš se tomu pošklebovat jak chceš, ale nic na tom nezměníš. Možná se najde nějaká kavka, i to se stává, ale celkově počet kavek není zas tak velký, aby se prodalo úplně všechno. Je to prostě taková loterie. Znám na českém trhu auta, která stojí v bazaru klidně přes rok, rekordmani i přes dva roky. Znám i vývoj cen u majitelů, kteří přestřelili startovní cenu a po čase jim zbyly oči pro pláč. I zde z klubu, když jsem v podstatě ze soucitu koupil auto za 32tis, když půl roku předtím bylo nabízeno za 85, a možnost prodeje za 50 tehdy majitel odmítl. Takže je to na vás, kdo nehraje, nevyhraje - ale taky neprohraje Citovat
Medvěd Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Musím potvrdit Oddieho slova, ten, od koho Oddie koupil auto za 32 je totiž moje maličkost (těch 50 000 mi bylo skutečně nabízeno a to před tím, než jsem na autě nechal udělat repasi zadní nápravy za 10 000,- Kč) Pravdou též je, že k tak razantnímu poklesu ceny jsem byl donucen hlavně tím, že v té době padl limit pro dovoz starších ojetin a tak se najednou objevila spousta starých, čerstvě dotažených šlupek, a lidi, když viděli mojí 405 v dobrém stavu a srovnali jí se šlupkou z bazaru, došli k závěru, že je lépe koupit střep za 20 a dojezdit ho na mraky než připlatit a koupit relativně spolehlivý a udržovaný kousek. Že se 14 dní po prodeji našlo na tomto fóru několik lidí, kteří mi psali, že by to vzali za tolik a tolik, kdyby věděli, že půjdu s cenou dolů - to už beru jako rituál (tanec na hrobě), který k prodeji prostě patří. Holt někdo má štěstí a prodá vcelku bez problému za vyšší než normální cenu a někdo holt na toho správného človíčka nenarazí - těch druhých je podle mě mnohem víc, i já k nim patřím. [upravil dne 6/11/2008 Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.