Přema Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Zdravím Vás všechny,nemáte někdo náhodou nějakou radu jak přesně hustit pneumatiky,když na štítku je jiný rozměr než co mám?????Třeba nějakou tabulku kde bude více rozměrů a typů aut......????? díky moc Citovat
pastorek Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Nezáleží to iba na rozmere pneumatiky ale i na jej zaťažení, takže nejaká univerzálna tabuľka asi nebude. Citovat
barenst Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Tak tohle by zajimalo i me jak je to , cim nesi profil tak vic nebo mene vzduchu ? Ja mam jen udaje u jednoho auta a tam je to dane i specifikaci pneumatiky , ale profil 70 se husti na 2,5 a profil 60 na 2,3. Citovat
pastorek Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: barenst Tak tohle by zajimalo i me jak je to , cim nesi profil tak vic nebo mene vzduchu ? Ja mam jen udaje u jednoho auta a tam je to dane i specifikaci pneumatiky , ale profil 70 se husti na 2,5 a profil 60 na 2,3. Nieje rozdiel i v šírke pneu? Ak sa nemýlin tak širšie majú vyšší tlak. Citovat
Ticcino Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 No, já bych řekl opačně. Čím širší pneu, tím může být nižší tlak. Už jen proto, že pneumatika sedí na zemi větší plochou, na kterou se rozprostře tíha. Tím pádem stačí menší tlak. Na výšce profilu IMO až tak moc nesejde, ale doporučoval bych se snižujícím se profilem spíše tlak zvyšovat, aby nedošlo k poškození ráfu při najetí na nerovnost. Ale to bych viděl jako problém až u vyloženě nízkoprofiláčů. A není náhodou na pneumatice přímo napsáno inflate max to xxx psi/kPa? Já si to nemohu vybavit, vím že jsem to měl napsáno na jízdním kole. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Pozerám, že Přemovi už vadí drncanie na osemnástkach Citovat
Přema Odesláno 25. červenec 2008 Autor Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Pozerám, že Přemovi už vadí drncanie na osemnástkach Právě že ne drncání ale pořád se mi zdá že je to nějak měkké a přemyšlím o zvětšení tlaku.....ale nevím o kolik...... Citovat
Přema Odesláno 25. červenec 2008 Autor Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: Ticcino No, já bych řekl opačně. Čím širší pneu, tím může být nižší tlak. Už jen proto, že pneumatika sedí na zemi větší plochou, na kterou se rozprostře tíha. Tím pádem stačí menší tlak. Na výšce profilu IMO až tak moc nesejde, ale doporučoval bych se snižujícím se profilem spíše tlak zvyšovat, aby nedošlo k poškození ráfu při najetí na nerovnost. Ale to bych viděl jako problém až u vyloženě nízkoprofiláčů. A není náhodou na pneumatice přímo napsáno inflate max to xxx psi/kPa? Já si to nemohu vybavit, vím že jsem to měl napsáno na jízdním kole. Já mám na gumě max.tlak 340 kPa to je 3,4 At. tak ted kolik tam mám dát?????? kdž na gumě 215/55/17 jsem měl výrobcem 2,4 At. ????? A ted mám 235/40/18 ???? [upravil dne 25-7-08 Přema] Citovat
Guest servisman Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 co jsem měl na Laguně nízkoprofilové musel jsem přihustit,někde jsem měl i tabulku huštění,ale nemohu ji najíti Citovat
Medvěd Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Mě ve škole učili, že nesprávné nahuštění pneu se dá snadno poznat na dezénu - je-li sjetý vprostřed víc než na krajích, pak je guma přehuštěná, jsou-li sjeté víc kraje gumy, jezdíš s podhuštěnými koly. Citovat
Přema Odesláno 25. červenec 2008 Autor Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: Medvěd Mě ve škole učili, že nesprávné nahuštění pneu se dá snadno poznat na dezénu - je-li sjetý vprostřed víc než na krajích, pak je guma přehuštěná, jsou-li sjeté víc kraje gumy, jezdíš s podhuštěnými koly. Jo to vím ale tenhle způsob se mi nechce zkoušet a pravě případnému sjetí venku nebo středu bych chtěl zamezit..... Citovat
Ticcino Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Přemo, já střílím od boku, ale na tvůj rozměr by mohlo stačit 2,2. Nicméně, pokud se ti zdá, že to plave, tak po 0,2 přidávej. Do 2,8 bych se toho vůbec nebál. I tak ti tam zůstane 20% rezerva. Druhá možnost je zkusit najít auto podobné velikosti, na které se ty 18\" montují sériově a nafouknout to stejně. Citovat
Béďa Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 tak si ted uvedomuju ze jsem si kola nechal fouknout v pneuservisu a ani nevim kolik tam dali.. daval jsem tam plyn a taky jsem snizoval profil gumy a zvetsoval kola.. snad to maj zmakli a vedi kolik maji davat Citovat
AnotherOne Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Tak ma napadlo, na 407 coupe sú 18\'\' v sérii, aj veľkosť by zodpovedala. Čo tak pozrieť do manuáluy aký má mať tlak? Citovat
Přema Odesláno 25. červenec 2008 Autor Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Tak ma napadlo, na 407 coupe sú 18\'\' v sérii, aj veľkosť by zodpovedala. Čo tak pozrieť do manuáluy aký má mať tlak? v mém manuali nic o tlaku není......ani na moje ani na coupe Citovat
BoneDaddy Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Když jsem dával přezouvat strejdovi tak mu rozměr 225/50 R16 nafoukli na 2.8 at.. My jsme je doma foukali na 2,5 at.. Citovat
Ticcino Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 A aby to nebylo tak jednoduchý, tak pro 307 je uvedeno: 195/65 R15 : 230kPa 205/55 R16 : 240kPa Což odporuje mojí teorii o snižování tlaku s rostoucí šířkou kola. Proč? Nevím. Nicméně jedna perlička na konec: Šéf měl Oktávku a nějak mu ucházelo kolo. Já mu stále dokola říkal, ať si to u pumpy dofoukne. Ale on ne. Takže jsem to dofukoval já, když jsem s tím autem jel, vždy jednou týdně na 2,4. Ono to kleslo na 1,5 a tak stále dokola asi měsíc. Guma nejevila známky nějakého opotřebení. Najelo se na tom aspoň 1000km. Pak mě to ale přestalo bavit a už jsem nedofukoval. Tlak se ustálil na 0,8kPa; pneumatika byla viditelně poloprázdná. Šéf i přes má opakovaná upozorňování na tom odjezdil asi 250km a pneumatika byla v řiti. Po bocích totálně sjetá. Na vyhození. Z toho mi plyne: Plus mínus 20% na nahuštění pneumatice nijak zásadně neublíží a vliv na opotřebení není nijak tragický. (a to nemluvím o tom, jak měří tlakoměry u pump nebo ty laciné z krámu. tam to lítá sem tam jako blázen) Citovat
AnotherOne Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: AnotherOne Tak ma napadlo, na 407 coupe sú 18\'\' v sérii, aj veľkosť by zodpovedala. Čo tak pozrieť do manuáluy aký má mať tlak? v mém manuali nic o tlaku není......ani na moje ani na coupe Tak sa už len niekoho spýtať čo má coupe, čo má na nálepke na stĺpiku. Citovat
Ticcino Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Jo a ještě jeden částečný Off topic. Četl jsem, že dělali testy, kdy rupne guma, když jí přetlakujou. Tlakovali to vodou. Testovali více pneumatik, nových i starších. Vydržely mezi 24 a 36 atmosférami a to musely být nasazeny na speciálních ráfcích, protože ty klasické odešly dřív než guma. Citovat
pastorek Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: Ticcino A aby to nebylo tak jednoduchý, tak pro 307 je uvedeno: 195/65 R15 : 230kPa 205/55 R16 : 240kPa Což odporuje mojí teorii o snižování tlaku s rostoucí šířkou kola. Proč? Nevím. Presne to napísal Medvěd. Pri malom tlaku sa behúň pneumatiky prehýba dnu k disku. Čím širšia tým väčší prehyb a preto i tým väčší tlak. Zároveň je ten prehyb závislý i od zaťaženia a preto je hustenie individuálne podľa auta. To Přema: Na tvojom mieste by som dal oboje 2,6 alebo zsdné 2,5. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.