Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Další nehoda na D1 !!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: mikr 206

Mně se líbí jak se tady citují zakony vzhlašky a bůh ví co ještě ale pokud já vím tak na dalnici je max. povolená rychlost 130 km/h tak že při teto rychlosti se v pravem pruhu dá jezdit ale taky tříkam že když potřebuji někoho pomalejšího předjed tak nezrychlím ale po zařazení do toho pravého pruhu mi rychlost 130 bohatě stačí.Ještě jedna věc jezdil jsem trasu z Zlín- Lovosice a při 80km/h jsem byl doma asi o max 15 minut pozděj než při 130km/h a to zas takova hruza neni. :papa

Je to přesně tak! Většina z těch, kteří si stěžují na ty mouly v levém pruhu, mají představu, že čím rychleji jedou, tím mjí na levý pruh větší nárok. A tak můžou jet 190 a všichni ostatní mají povinnost jim uhnout. Já tedy uhýbám. Ale názor, že oni jsou v právu a já se jim neoprávněně pletu do cesty, ten se v téhle debatě dá mezi řádky číst v mnoha příspěvcích.

Odesláno

Ano, Matuško - OPRAVDU MÁŠ POVINNOST (a to nejen Ty, ale všichni řidiči bez vyjímky) JEZDIT VPRAVO A LEVÝ PRUH POUŽÍVAT POUZE K PŘEDJÍŽDĚNÍ - určitě tedy NEMÁŠ jezdit po dálnici v levém pruhu a až když usoudíš, že bys snad mohl tomu rychlejšímu zas Tebou uhnout, tak milostivě na okamžik zajet vpravo - a pak zase honem, honem, ať jsem zase v levém pruhu.

Ale co, přece Ti, kurňa, nebude drncat auto, že???

Levý pruh opravdu slouží rychlejším autům a Ty nemáš právo soudit, jaký má ten nebo onen na levý pruh nárok - je-li rychlejší než Ty, a ty zrovna nepředjíždíš, pak máš být vpravo a nic by se nedělo (zrovna tak, jako se vpravo snažím držet já, měla by se tak chovat i většina řidičů - A D1 OPRAVDU NENÍ V TAK KATASTROFÁLNÍM STAVU, ABY SE V PRAVÉM PRUHU NEDALO BEZPEČNĚ JET).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

A D1 OPRAVDU NENÍ V TAK KATASTROFÁLNÍM STAVU, ABY SE V PRAVÉM PRUHU NEDALO BEZPEČNĚ JET).

no, bezpečně jet se v pravým na D1 dá... ale komfortně už moc ne.

Já tedy rozdíl mezi pravým a levým pruhem D1 poznám. Jezdím tam v levým a když je někdo ze zadu rychlejší, nedělá mi to problém a uhnu mu na těch pár vteřin do pravýho.

Odesláno

medvede - pravy pruh D1 je totalne na sracky, klidne si tam kurvi auto, ja 130 km/h po dalnici nejezdim - moc vysoka rychlost na to aby me zabila, nizka na to abych se citil v bezpeci. Jezdim rychle, ale ohleduplne.... A chci te videt pri 130 km/h na trvalou jizdu v pravem pruhu mezi kamiony, he he he

Odesláno

Jak je všechno relativní: mě musí být jedno jak rychle Medvěd uhání, když mě dohnal při 130, to nemám právo posuzovat.

Zato Medvědovi nemůže být jedno, ve kterém pruhu jsem byl, když mě zpozoroval. Tto ho, kurňa, strašně zajímá, jestli jsem já něco neporušil!!

Odesláno
Původně zaslal: Matuska

Jak je všechno relativní: mě musí být jedno jak rychle Medvěd uhání, když mě dohnal při 130, to nemám právo posuzovat.

Zato Medvědovi nemůže být jedno, ve kterém pruhu jsem byl, když mě zpozoroval. Tto ho, kurňa, strašně zajímá, jestli jsem já něco neporušil!!

To, v kterém pruhu jsi mi jedno bude až tehdy, pokud levý pruh nebude trvale plný pomalu jedoucích ignorantů, kteří si přece nebudou v pravém kur*it auto - ale to jsme zase na počátku diskuze a u toho, že pokud nebude fungovat bič na levostranné jezdce, asi se normálně nedomluvíme.

Znovu tady tvrdím, je spousta silnic v daleko horším stavu než je D1 - po nich snad jezdíte v protisměru??

Odesláno

medvede nic proti tobe, ale kurva jaky bic na levostranne ridice? si kup silnejsi auto a muzes jezdit v levem pruhu jen to hvizda. takovyhle kecy me vzdcky dokazou nasrat. A co prazaci, kteri jezdi od 0-21 km prostrednim pruhem? To ti nevadi...

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Znovu tady tvrdím, je spousta silnic v daleko horším stavu než je D1 - po nich snad jezdíte v protisměru??

pokud to půjde a protisměr bude v lepším stavu, nedělá mi problém jet tamtudy (pokud to půjde- mám na mysli že nic nejede proti (ekvivalent toho že na dálnici mě nic nedojíždí)

Odesláno

Já chci zase bič na stíhače s tempomatem nastaveným na 160. Chápu, že když si to člověk sviští takovou a vyšší rychlostí a kdesi vepředu vidí šneka (mě), který si to se*e 140, tak musí zpozornět, protože neví, co ten šnek udělá. Uhne, neuhne? A je rázem po pohodě. Já uhnu vždycky a včas a kromě D1 na vysočině jedu taky v pravém pruhu. Není totiž žádný med předjíždět tiráky a ještě sledovat, kdo se přižene zezadu takovým fofrem, že až cítíte tlakovou vlnu (od osobáku!).

Život mě naučil jezdit defenzivě a pravidlo č.1 zní: NEPŘEKÁŽEJ, pravidlo č.2 zní: JEZDI ČITELNĚ (ať všichni vědí, co chceš udělat). Udržovat rozestupy se mi nedaří, protože i malý odstup od auta přede mnou je výzvou pro řidiče za mnou: \"vyplň tu mezeru\".

Podle mne je než občasná jízda v levém pruhu mnohem nebezpečnější agresivita těch zmiňovaných řidičů. Já si mindráky léčit nepotřebuju!

Odesláno
Původně zaslal: Demo

medvede nic proti tobe, ale kurva jaky bic na levostranne ridice? si kup silnejsi auto a muzes jezdit v levem pruhu jen to hvizda. takovyhle kecy me vzdcky dokazou nasrat. A co prazaci, kteri jezdi od 0-21 km prostrednim pruhem? To ti nevadi...

Vrať se, prosím, někam k počátku diskuze - téma jízdy vlevo na dálnici začalo právě tím, že jsem nadával na řidiče jedoucí mezi Mirošovicema a Prahou využívající pouze prostřední a levý pruh, kde mi kdosi řekl, že ON v pravém jezdit nebude, protože si přece nebude ničit auto (nevím, zda to byl Vix, Pe.Tr nebo někdo jiný), k tomu, co řešíme teď se diskuze pouze rozvinula.

Prostě podle mě by se mělo za všech okolností jezdit vpravo (ať už má dálnice dva nebo třeba dvacet pruhů) a levé pruhy využívat k předjíždění, nikoli k trvalé jízdě.

Odesláno

Když se opravdu vrátíš na začátek diskuze, je tam popis nehody a nikdo za příčinu nehody neoznačil pomalou a bezdůvodnou jízdu v levém pruhu. Naopak, v levém pruhu se předjíždělo a k tomu ten pruh má sloužit. Že ti vadí auta v levém pruhu jsi do diskuze o nehodě přidal později. Myslím, že v tom jádro pudla není. Zajímalo by mě, jak se díváš na přejetí do levého pruhu, když vidím auto, které chce na dálnici vjet (samozřejmě s ohledem na provoz za mnou). Na to jsem taky slyšel kritiku, že to se nemá.

Odesláno

Je to vec slušnosti, ale nemalo by sa to robiť. Máš prednosť v jazde a ako taký nemáš byť ohrozený a obmedzený vozidlom, ktoré ti prednosť dáva. Púšťaš aj autá na obyčajnej ceste v prípájacom pruhu tak, že prejdeš do protismeru?

[upravil dne 25.7.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: Matuska

Když se opravdu vrátíš na začátek diskuze, je tam popis nehody a nikdo za příčinu nehody neoznačil pomalou a bezdůvodnou jízdu v levém pruhu. Naopak, v levém pruhu se předjíždělo a k tomu ten pruh má sloužit. Že ti vadí auta v levém pruhu jsi do diskuze o nehodě přidal později. Myslím, že v tom jádro pudla není. Zajímalo by mě, jak se díváš na přejetí do levého pruhu, když vidím auto, které chce na dálnici vjet (samozřejmě s ohledem na provoz za mnou). Na to jsem taky slyšel kritiku, že to se nemá.

S tím problém nemám, sám to i často dělám (pokud je ale levý pruh volný, podle mě jde vlastně o předjíždění).

Odesláno
Původně zaslal: Demo

to, ze jedu 180 km/h, to je muj problem, nemam zadny pravo te vyhanet z leveho pruhu, kdyz predjizdis... blikalky patri vysadit a naliskat...

vis jak se perfetkne vyblikava se starym 4ockovym bawem :D

no, ted uhybaji sami jak tam ma ty xenony :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...