Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čaute, obracím (spíš kamarádka) se na vás s prosbou o radu. Kamarádka (říkejme jí Míša) chce koupit auto a bude na něj dávat zálohu. Míša po mě chtěla najít na internetu nějaký potvrzení o zaplacení zálohy ve formě smlouvy. Náhodou nemáte něco podobnýho někdo k dispozici v počítači? Nebo jak to vyřešit? Podle mě stačí jen něco jednoduchého tipu: Vratná záloha na vůz... vin... částka... mezi prodávajícím... a kupující... v... dne... Hm?

Stejně by to měl vystavit prodávající, ale lepší, když si nachystáš vlastní. Předem dík

[upravil dne 16/7/08 Popcorn Player]

Odesláno

zalohu na ojetinu nedavat!!!! hlavne ne pokud je to do zahraničí!

jinak neco malo mam doma v komplu, ve stylu ja, ten druhy, davam tolik a tolik, za to a to, v pripade toho a toho se stane to a to.

Odesláno

Na zálohu stačí obyčejný příjmový doklad, pokud je dotyčný poctivý, je to fuk, a pokud je to nějaký šíbr, tak tam můžeš mít napsáno co chceš a bude ti to stejně houby platné. Takže ideální je žádnou zálohu nedávat, zaplatit to na místě cash a hned odjet, pokud je to u někoho, kdo není ověřený. Na druhou stranu já už jsem třeba dával zálohu několikrát, a několikrát i dokonce zaplatil auto (bouračku) celé a nechal to tam ještě měsíc stát, páč u mě nebylo místo, a proběhlo to bez problémů. A pár lidí, co ode mě kupovali auto, mi dokonce poslalo peníze předem na účet (klidně týden předem), protože to prostě nechtěli vozit s sebou v kapse - a znali mě taky jen tady z fóra... Je to jen a jen o lidech, nicméně obecně je nejlepší přivézt cash, na místě zaplatit a rovnou odjet.

Odesláno

Nový info. Ta Míša viděla dvě fotky na mobilu nějakýho novýho punta a borec jí řekl, že mu má dát 100000 a on jí to auto přiveze. Forma zálohy je braná, když to bude nakonec vycházet na víc - proto bych chtěl udělat spíš něco ve formě smlouvy a čestného prohlášení... Okamžitě jsem jí samozřejmě řekl ať se na to vys**e, protože to smrdí. Ale obávám se, že má vlastní hlavu a půjde do toho... Snad si to rozmyslí. Ještě mimochodem ten borec od toho auta nemá žádný papír, neví VIN prostě vůbec nic :grr jestli do toho půjde a ten borec se ukáže jako zm*d tak bude potřebovat jakýkoliv podepsaný papír a zm*d ---> :bacha

edit: dovoz z Itálie :nevim

[upravil dne 17/7/08 Popcorn Player]

[upravil dne 17/7/2008 Medvěd]

[upravil dne 17/7/2008 Medvěd]

Odesláno

tak tohle by si měla dobře rozmyslet,než do toho skočí. Aby potom nelitovala,že si nenechala poradit:bojim

Ono 100tisíc je docela už dost peněz

Odesláno
Původně zaslal: Popcorn Player

Nový info. Ta Míša viděla dvě fotky na mobilu nějakýho novýho punta a borec jí řekl, že mu má dát 100000 a on jí to auto přiveze. Forma zálohy je braná, když to bude nakonec vycházet na víc - proto bych chtěl udělat spíš něco ve formě smlouvy a čestného prohlášení... Okamžitě jsem jí samozřejmě řekl ať se na to vys**e, protože to smrdí. Ale obávám se, že má vlastní hlavu a půjde do toho... Snad si to rozmyslí. Ještě mimochodem ten borec od toho auta nemá žádný papír, neví VIN prostě vůbec nic :grr jestli do toho půjde a ten borec se ukáže jako zm*d tak bude potřebovat jakýkoliv podepsaný papír a zm*d ---> :bacha

no tak to je trochu moc ne? vetsinou se dává záloha 20%. znamej vozi auta 8Kč/km, vybereš si na netu, on to obvola, vezme te a spolu to dovezete.

kdyby byl problem tak za 30%(min. 30tis.) z dlužny častky, problemy vyřeší Voloďa s Ivanem.

tady je pekny:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=57972065&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelId=30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=55&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=6001&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=cz&pageNumber=1

nebo:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=59875184&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelId=30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=55&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxPrice=6001&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=cz&pageNumber=1

tady by vysla doprava tak 10000, eura mas za 23,7 i min.

[upravil dne 17/7/08 jirka639]

Odesláno

je to údajně nějakej její známej, ale známej neznámej dostane 100kilokorun na ruku a ... Hlavně si to auto před zaplacením nemůže ani prolízt nějakej mechanik - on jí to auto možná přiveze, ale sedne do něj a kdoví co s tím autem bude...

Odesláno

ja sem byl minulou stredu pro svyho prvniho Peugeota, mechanika jsem nepotreboval, je to prece jen 2roky stary auto. Je pravda teda ze ten co mi to vezl ma servis, takze sme si udelali zkusebni jizdu asi 30km, zkusili vsechno atd. nemci jsou v tomhle vstricni.

ale urcite bych se bal nechat si auto dovist aniz bych vedel co tomu je. Treba u toho myho me prekvapilo ze vnem jezdil kurak coz nikde nebylo receno, ani pri telefonatu.

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

ja sem byl minulou stredu pro svyho prvniho Peugeota, mechanika jsem nepotreboval, je to prece jen 2roky stary auto. Je pravda teda ze ten co mi to vezl ma servis, takze sme si udelali zkusebni jizdu asi 30km, zkusili vsechno atd. nemci jsou v tomhle vstricni.

ale urcite bych se bal nechat si auto dovist aniz bych vedel co tomu je. Treba u toho myho me prekvapilo ze vnem jezdil kurak coz nikde nebylo receno, ani pri telefonatu.

pokud nejsou propálený sedačky tak je to v klidu, za dva roky to auto nezasmrádne.

Odesláno

Původně zaslal: jirka639

pokud nejsou propálený sedačky tak je to v klidu, za dva roky to auto nezasmrádne.

interier vpoho, akorat to vevnitr \"smrdi\" a je to takovy usmudlany, setrim penizky na vycisteni:roll

Odesláno

No, spíš bych řekl, že nemá hlavu, než že má vlastní... tohle bych neudělal, ani kdyby to auto mělo bejt pozlacený. Takhle se auto fakt nekupuje.

Odesláno

No ... tak to ať na to kouká honem zapomenout, jestli chce mít peníze (auto stejně mít nebude). Ne, nejsem cinik, ale tohle je jasnější, než to, že bude v létě teplo!! Já bych frajerovi řekl, že si pro to dojedu s nim (a dám mu klidně i o 10k víc), uvidíš, jak cukne!! Ať se na to holka slušně řečeno vy..re!!!;)

Odesláno

francouze nechce... radši bere itala :bojim možná bude platit při předání, před chvílí mi volala, jestli bych nevzal kamoša mechoša a nejel se na to příští týden ve středu podívat někde v brně. Možná to nakonec nějak dopadne:nevim

Odesláno
Původně zaslal: Neon

No ... tak to ať na to kouká honem zapomenout, jestli chce mít peníze (auto stejně mít nebude). Ne, nejsem cinik, ale tohle je jasnější, než to, že bude v létě teplo!! Já bych frajerovi řekl, že si pro to dojedu s nim (a dám mu klidně i o 10k víc), uvidíš, jak cukne!! Ať se na to holka slušně řečeno vy..re!!!;)

Kdybych byl o nějakej cm větší a o nějaký kg těžší tak bych jel i já, ale s mým vzrůstem by mě hodil do nejbližší řeky a stejně by ujel i s těma penězma:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...