Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

coded anti-start diode - nemuzu najit..

Recommended Posts

Odesláno

pri otevreni prednich levych dveri se mi nerozsviti interierove osvetleni (to neni ani to nejhorsi, horsi je ze nezacne ani pipat ze mam rozsviceny svetla). Diky Ferrymu uz vim, ze za to muze \"non-return diode of the coded anti-start\". Problem je, ze ji nemuzu ani za boha najit. V dokumentu o opravach jasne pisou:

Zkontrolovat diodu proti zpřtnému vedení 8206 kód. startování, jež se nachází ve žlutém pouzdýe svazku na spodku

stýedního pravého sloupku.

Je-li to nutné : vymřnit diodu proti zpřtnému vedení kód. startování( Ref. čislo nd 6555.QG) .

Od výrobního čísla 7324 : the non-return diode of the coded anti-start is in the harness at the left front side sill.

ja mam vyr.cislo 7646 (vycteno z kodu na chyceni predniho tlumice), takze by se me melo tykat ta poznamka, ze by mela byt dioda v postroji na vepredu na leve strane prahu. Jenomze tam nic takovyho nevidim. Ani v serviceboxu jenom soucastku 6555.QG nenasel (ve schematech) - v katalogu jo. Nemate nekdo fotku alespon jak to vypada, nebo uplne nejlip fotku jejiho umisteni? :myslim

Odesláno

to se ani nedivím mne neřekli taky nic zkus Milhause65 kontaktovat či Pe.Tr něco neví??

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Nevím jak je to u starších modelů, ale zkusil bych zámek dveří!

Máte ho taky v celku? Tzn. centrál, zámek aj. v plastové černé krabici (komplet)?

Určitě bych to zkusil...

starý model má ty čudle spínače u NEW je to v zámku dveří

Odesláno

Řešení je snadné. Vytáhni tlačítko ve sloupku řidiče, kostru tam nech, kablík 305 vytáhni zaizoluj a zapomeň na něj. V prodejně pro radioamatery si kup diodu na 12V , natáhni od ní dva kabely. Ve směru pruchozího proudu jeden konec napoj na tlačítko a druhý kamkoliv na kabely 300,301,304,307 / uzel za 3084/. Drát 304 najdeš poblíž pípátka na světla/ nech je zapnutý a otevři si spolujezcove dveře/. Práce na dvacet minut, náklady do třiceti korun, trvanlivost diody bohužel jen asi tři roky, já už ji měnil dvakrát.

Proč takto? Originál diodu jsem bohužel nenašel ani já

Odesláno
Původně zaslal: bagr

Řešení je snadné. Vytáhni tlačítko ve sloupku řidiče, kostru tam nech, kablík 305 vytáhni zaizoluj a zapomeň na něj. V prodejně pro radioamatery si kup diodu na 12V , natáhni od ní dva kabely. Ve směru pruchozího proudu jeden konec napoj na tlačítko a druhý kamkoliv na kabely 300,301,304,307 / uzel za 3084/. Drát 304 najdeš poblíž pípátka na světla/ nech je zapnutý a otevři si spolujezcove dveře/. Práce na dvacet minut, náklady do třiceti korun, trvanlivost diody bohužel jen asi tři roky, já už ji měnil dvakrát.

Nedávej diodu na 12, ale nejmíň na 24V! A nejméně na 3A. Vhodným dimenzováním vyřešíš její odcházení.

Odesláno

co se optat Ferryho ten rozebíral autí jest.li na něco nenarazil.a rozebíral tedy dosti hlavně to poslední;)

Odesláno

zkus se po ni podivat :) nahore jsem daval text, kterym se ridi servisy peugeot :) zkus se taky mrknout, treba nebudes muset delat tuhle kulisarnu. Kazdopadne az bude zase hezky.. opet celou stranu u ridice rozeberu a holt si ten svazek (jak rika ferry) projdu drat po drate :myslim

Odesláno
Původně zaslal: švejk

zkus se po ni podivat :) nahore jsem daval text, kterym se ridi servisy peugeot :) zkus se taky mrknout, treba nebudes muset delat tuhle kulisarnu. Kazdopadne az bude zase hezky.. opet celou stranu u ridice rozeberu a holt si ten svazek (jak rika ferry) projdu drat po drate :myslim

Kulišárna? Opravdu_?

A kde prosim tě jsi dával text, kterým se řídí servisy peugeot?

Je velkej rozdíl dát za opravu v origo

servisu okolo dvou tisíc a za radu hubičku. Neohrnuj nos nad ostatními,pokud si sám nevíš rady. Nejsem elektrikář a díky edisonově příspěvku jsem se i já poučil, ale tvoje reakce je přinejmenším s nosem nahoru:myslim

Odesláno

1) hnedka v prvnim prispevku :)

2) nemam poneti, ale kvuli takovyhle blbine nehodlam davat auto do servisu abych ho tejden nevidel a nakonec zaplatil nekrestanskej peniz za vymenu diody

3) nad ostatnimi neohrnuji nos. Akorat si myslim, kdyz je to tam udelany tak jak to je (nekteri by mohli namitnout ze to neni reseny nejidealneji), je to urcite z nejakyho duvodu a zrovna v elektrice (pokud to lze) bych se chtel co nejvice blizit seriovym resenim.

Urcite jsem te nechtel nijak urazit a jestli se tak stalo, tak se omlouvam :)

Odesláno

rekl bych, ze jsem to nasel.. velmi pravdepodobne je to nektera z mnoha diod v teto krabicce. Vede tam drat oznaceny jako 3050, ktery jsem tam vystopoval od snimace v pravych dverich (z pohledu zepredu na auto).

Jak uz jsem psal ve svem prvnim prispevku, mam auto novejsiho data, tzn. vyr. cislo > 7324

post-0-14109601579449_thumb.jpg

Odesláno

je to jakoby za schrankou na veci u spolujezdce. Po sundani toho papirovyho nesmyslu co ma spolujezdec pod nohama. (umisteno jak je ta modra skrinka tak napravo od ni - na fotce je jiz sundano)

post-0-14109601579633_thumb.jpg

Odesláno

..ja vim ze uz jsem to tu na foru nekde videl, ale bohuzel si nevzpominam kde. Behem sveho putovani jsem narazil na konektor, ktery nevim k cemu patri. A vzhledem k tomu, ze mlhovky (predni i zadni) mam na pacce na volantu tak si myslim, ze by to ciste teoreticky mohl byt zapinac/vypinac tempomatu. Zde foto:

odshora:

1) nevim

2) ovladani podsviceni palubni desky

3) ovladani sklonu svetlometu

post-0-14109601579995_thumb.jpg

Odesláno

takze beru zpet... byla to pouze poplasna zprava :) v te krabicce se zrejme ona dioda nenachazi. Dneska jsem si pro ni byl v peugeotu a dostal jsem tam (za 160,- kc) normalni diodu v plastovem ovalnem pouzdre se dvema konektory :roll:myslim takze jsem zpatky tam, kde jsem byl :)

Odesláno

ahoj švejk.

Mal som takí isti problém na 405 keď som otvoril predne dvere nerozsvietilo sa mi svetlo a ani mi nezačal pípať ked som nechal svetla zapaté.

Vedel som že je tam poistka a niečo by bolo treba vymeniť ale ja som si to zjednodušil odporúčam aj tebe.Potiahni si elektrinu zo zadních dverí cez 2 kabliky a pripoj ich na spinače predních dverí.Je to fušerina ale funguje to a hlavne nemusíš riešiť žiadne diody:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...