JuloI Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Tak nad touto témou sa len usmievam. Neviem ako vy ale ja mam 206ku r.v 8,2005, 25 000km Radenie rýchlostí je presné, pohyby páky sú krátke. Ja osobne si ideálnejšie radenie rýchlostí ani neviem predstaviť. Citovat
MartinR Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Pokuď si neumíš ideálnější představit, tak si zkus sednout do nějakýho W nebo nové Škodovky, a to nejsem rozhodně zastáncem těchto značek.Sám mám a měl jsem Peugeoty.Nicméně jsem s těmito jezdil a jezdím, takže je to prostě tak. Citovat
cezar Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Původně zaslal: JuloI Tak nad touto témou sa len usmievam. Neviem ako vy ale ja mam 206ku r.v 8,2005, 25 000km Radenie rýchlostí je presné, pohyby páky sú krátke. Ja osobne si ideálnejšie radenie rýchlostí ani neviem predstaviť. moja rec chlape,ale ostatni tauklincuju ze si nejazdil potom v nicom inom len skodovkach;) Citovat
cezar Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Původně zaslal: MartinR Pokuď si neumíš ideálnější představit, tak si zkus sednout do nějakýho W nebo nové Škodovky, a to nejsem rozhodně zastáncem těchto značek.Sám mám a měl jsem Peugeoty.Nicméně jsem s těmito jezdil a jezdím, takže je to prostě tak. hm tak zas premna je toto idealne sedel som v oktavke a tam som nevedel ci som dal rychlost alebo nie...az take kratke,to mi vadilo,neviem proste zvyk no Citovat
Fakir Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Jak jsem psal už výše... Je to dlouhý, gumový, přesný (kulisa má sice výrazně větší vůle, než třeba u Fóbie, ale dá se řadit o to rychleji; mně osobně to vyhovuje) a až na zpátečku bezproblémový. Synchron dvojky je poddimenzován, což se asi týká jen 1.6 16V (nejsilnější motor s převodovkou MA), u dvoulitrů (převodovka BE, která je podstatně robustnější) to prý problémy nedělá. Citovat
MartinR Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. Citovat
Fakir Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. Já tam teda jedničku nacpu i v pohybu (pravda, pomalém), ale jinak je to normální, že tam za jízdy jedničku nedostaneš. Horší je zpátečka, ta tam občas nechce vůbec. Poddimenzovaný synchron dvojky se projeví tím, že při vytočení jedničky nad cca 5000 otáček synchronizace dvojky trvá asi půl vteřiny. Pokud to víš a počkáš, nic se neděje a ani tě to tolik nezdrží, ale pokud to nečekáš a pustíš spojku hned, tak ti kvalt vyskočí a jsi v háji. Ale ta poddimenzovanost je v tomto případě relativní, protože se to projevuje prakticky jen s nejsilnějším motorem (v případě převodovky MA) a ještě v poněkud nestandardním jízdním režimu (se sprinty výrobce zřejmě nepočítal ). Pro běžné ježdění běžných lidí (a nikoliv cvoků jako jsem třeba já ) můžeme tento bod vyškrtnout. Citovat
cezar Odesláno 10. červenec 2008 Autor Odesláno 10. červenec 2008 Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. hm tak teda neviem ale na jednicke sa nema jazdit ale rozbiehat :)hmm ale ved ked tam nejde za jazdy tak ides potom moc rychlo,staci pribrzdit a hotovo..,mne to vobec nevadi to su len take chybicky krasy:papa Citovat
cezar Odesláno 10. červenec 2008 Autor Odesláno 10. červenec 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. Já tam teda jedničku nacpu i v pohybu (pravda, pomalém), ale jinak je to normální, že tam za jízdy jedničku nedostaneš. Horší je zpátečka, ta tam občas nechce vůbec. Poddimenzovaný synchron dvojky se projeví tím, že při vytočení jedničky nad cca 5000 otáček synchronizace dvojky trvá asi půl vteřiny. Pokud to víš a počkáš, nic se neděje a ani tě to tolik nezdrží, ale pokud to nečekáš a pustíš spojku hned, tak ti kvalt vyskočí a jsi v háji. Ale ta poddimenzovanost je v tomto případě relativní, protože se to projevuje prakticky jen s nejsilnějším motorem (v případě převodovky MA) a ještě v poněkud nestandardním jízdním režimu (se sprinty výrobce zřejmě nepočítal ). Pro běžné ježdění běžných lidí (a nikoliv cvoků jako jsem třeba já ) můžeme tento bod vyškrtnout. hmm no konecne mi to niekto vysvetlil ten problem stou dvojkou,inak ja som nauceny pri preradovani dat rychlost do neutralu cize 1 -0 -2 ,hmm no ked len pol sekundy mam cakat,heh tak to neni problem,ja pri saltovani neak neponahlam,cize mne to bude vyhovovat Citovat
janci77 Odesláno 10. červenec 2008 Odesláno 10. červenec 2008 Původně zaslal: cezar Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. hm tak teda neviem ale na jednicke sa nema jazdit ale rozbiehat :)hmm ale ved ked tam nejde za jazdy tak ides potom moc rychlo,staci pribrzdit a hotovo..,mne to vobec nevadi to su len take chybicky krasy:papa ... na jednicke sa nema jazdit ale rozbiehat - no dobre, ale trebars ked idem napr. v kolone na 2, a potom musim preradit na 1 a musim pritom zastat, tak to asi nie je celkom OK???, ci mam ist radsej na tej 2 a podtacat motor , - to urcite nie Citovat
MartinR Odesláno 10. červenec 2008 Odesláno 10. červenec 2008 Ta 1,9 ti na jedničku pojede i na volnoběh.Benzín se chová trošku jinak. Citovat
cezar Odesláno 10. červenec 2008 Autor Odesláno 10. červenec 2008 Původně zaslal: janci77 Původně zaslal: cezar Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. hm tak teda neviem ale na jednicke sa nema jazdit ale rozbiehat :)hmm ale ved ked tam nejde za jazdy tak ides potom moc rychlo,staci pribrzdit a hotovo..,mne to vobec nevadi to su len take chybicky krasy:papa ... na jednicke sa nema jazdit ale rozbiehat - no dobre, ale trebars ked idem napr. v kolone na 2, a potom musim preradit na 1 a musim pritom zastat, tak to asi nie je celkom OK???, ci mam ist radsej na tej 2 a podtacat motor , - to urcite nie hm teda mne sa tento pripad stal tusim len raz,ale ja to robim tak ze to trosku vytocim a dam neutral a idem na volnobeh a pripadne brzdim alebo zaradim a zas pridam,no ale zase keby to bolo do kopca tak to spravim cez medzi plyn idem na dvojke-spojka-neutral-plyn-spojka-jednicka a tak Citovat
ajsik Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 kdyz to zhrnu tak : clovek citi pohyb tahel (jakoby gumove), razeni je presne (myslim pohyb a misto radici paky), drahy jsou delsi. Dvojka je problem, cim je auto starsi tim se projevuje vice, ale je to spise o zvyku ... :-) jednicka je u dieselu problem, ale nejak se mi posledni dobou dari ji tam dat v pohode i pri cca 2-3kmh rychlosti tj. takove ty couracky na krizovatce nebo prechodech. zpatecka chce grif :-) nekdy tak podvedome tusim ze nepujde tak dam za ctyri a pak zpatecku, ale jinak uz to tam cpu na 99,9% na primo:-) Citovat
JuloI Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. Za jazdy sa jednotka neradi!! Jednotka sa radi len pri rozbiehani. Videl si uz kopec kde by si nevysiel na dvoju? Inak mne to ide. Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 Já už jo jak jedeš za kolonou kamiónu a před nima jede traktor:aut Citovat
cezar Odesláno 11. červenec 2008 Autor Odesláno 11. červenec 2008 Původně zaslal: JuloI Původně zaslal: MartinR To asi fakt, protože jednička tam jde skutečně až po úplném, zastavení. Za jazdy sa jednotka neradi!! Jednotka sa radi len pri rozbiehani. Videl si uz kopec kde by si nevysiel na dvoju? Inak mne to ide. heh tek presne to sa mi stalo dnes,kolona do kopca,isel nejaky bager a fakt dvojka islo pod obratky,bolo treba na jednicke ist par desitek metrov,lenze este nemam milacka,zatal F136L Citovat
lipnicak Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 taky se pochlubim razenim P306 1.6 1998 kvalty tam dou normálně, davam prednost razeni, kde mam volnost pohybu. Treba mi perfektne vyhovuje 5ka kterou davam obloukem sikmo dopredu ze 4ky. Ty slavny presny prevodovky to neumi, vetsinou se to nekde zasekne. Potom misto ladneho oblouku se musi cpat napred paka do prostred, pak pravouhle doprava a pak presne dopredu. Znam to z novejsich nebo slavnych nemeckych aut. To samy plati o ostatnich kvaltech. Jen zpatecka vyleti pokud couvam do krpalu a nekde to skoci treba o kanal nebo obrubnik.. jenze to nastesti je vymecne takze sem zastance gumaku komu se to nelibi tak je to jen jeho vec Citovat
peugeotkovic Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 mně se nejkrásněji a nejlehčeji jedním prstíkem háže 4ka:super Citovat
cezar Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: peugeotkovic mně se nejkrásněji a nejlehčeji jedním prstíkem háže 4ka:super hehe tak ja hadzem styrku ukazovakom prostrednikom tymi dvomi ale podotykam je to na fave,cize jednozacne na pezotkovi to ide lahsie ked tuna dama jednym prstom Citovat
lubecc Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Mne servis zahlásil po 60000km , že prevodovka je na GO.Dosť skoro nie? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.