Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Potřeboval bych poradit co všechno je dobré na autě měnit společně s výměnou oleje. Příští týden mě čeká na mé 406 první výměna oleje od doby co jsem auto koupil a nemám představu co dalšího je tam třeba vyměnit. Chystám se nalít do motoru CINOL 5W40. Je to dobrá volba??? Díky za rady.:papa:papa:papa

Odesláno

Pokud už se bude vše měnit, tak vyměnit nejen olej + filtr, ale i vzduchový a kabinový (pylový) filtr. Pokud to nebylo měněno od doby, kdy bylo vozidlo zakoupeno, tak se s tím nic nezkazí. Pak stačí si poznamenat v kolika km bylo vše měněno.

Odesláno

Tak nějak shrnu dohromady:

S olejem v motoru vždy vyměň filtr --u motoru HDi

Když o autě nic nevíš,-kdy co bylo měněno ,vyměň filtr paliva,vzduchu,pylový filtr,

Zapiš si datum a stav km při výměně

Každý filtr má jinou výměnnou lhůtu--proto ten zápis ;)

Odesláno

Tak zatím díky všem za rady. Nemáte nějaký tip, kde to všechno objednat? Ten olej CINOL 5W40 jsem sehnal za 140kč/l Je to samozřejmě bez dokladu. Dobrá cena ne?:papa

Odesláno
Původně zaslal: pavel104

Tak zatím díky všem za rady. Nemáte nějaký tip, kde to všechno objednat? Ten olej CINOL 5W40 jsem sehnal za 140kč/l Je to samozřejmě bez dokladu. Dobrá cena ne?:papa

http://www.olejshop.cz/xVP-cinol-5w-40-%285w40%29-benzin-diesel-1-litr

no nevim...osobne tam leju taky total 9000,takze cinol mi nezni moc duveryhodne.ale je to muj osobni nazor

[upravil dne 27.6.2008 Devils-night]

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Jak často se doporučuje výměna palivového filtru u HDi ? Nerad bych to podcenil.

Výrobce doporučuje výměnu paliv.filtru co 40 000 km u HDi.:nevim

Já sám z preventivních důvodů--nevěřím moc čerpačkám--měním

co 20 000 km.:nevim

Odesláno

Po koupi jsem s olejem (total quartz 9000 5w40) menil i olejový a palivový filtr.Ten palivovej neni nutnej, ale tušim tří stovková investice neni moc:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...