Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dá se nějakým fíglem ohnout polystyren tak, aby neprasknul?

Do dětský sedačky potřebujeme \"čerstvější\" kus, páč ten původní se jaksi láme a nevypadá nejlíp. Jedná se o polystyren s výškou cca 1 cm a je potřeba ho vytvarovat v sedačce, jenže při pokusu o normální ohnutí začíná praskat:( Ohyb je relativně plynulý s celkovou délkou cca 10 cm a úhlem kolem 40° (velice přibližně).

Nebo jestli někdo víte, kde ten polystyren do sedačky sehnat zvlášť, bude to jednodušší;)

Odesláno

Ohnout moc nepujde, pokud to ohřeješ tak ztrácí sílu a smrskne se na tvrdou hmotu. Co to vymodelovat ze stavební pěny? Formu uděláš z písku a nastříkáš, po vytuhnutí jen ořežeš

[upravil dne 23/6/08 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Prípadne použiť namiesto polystyrénu filc?

To nevim, jak by fungovalo, ten polystyren kryje dvě prohlubně, ve kterých jsou schovaný šrouby držící kolejnici k podstavci...

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Ta pěna není špatnej nápad;) Ale nebude to potom moc tvrdý?:myslim Aby nám Patrik na delších cestách nezlobil kvůli ztuhlýmu a bolavýmu zadku...

No polystyren taky není měkkej, dej mu navrch 1 cm nebo 2 cm molitan a je to.

Odesláno

Případně mu zadek namaž mastným krémem, pak otiskni do sádry a formu udělej podle toho odlitku. A nebo ho posaď přímo do měkký pěny a nech ztuhnout, pak mu to bude sedět přesně:D:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Případně mu zadek namaž mastným krémem, pak otiskni do sádry a formu udělej podle toho odlitku. A nebo ho posaď přímo do měkký pěny a nech ztuhnout, pak mu to bude sedět přesně:D:D:D:D:D

Nějakej podobnej nápad jsem čekal, ale že s ním přijdeš zrovna ty, to fakt ne:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Nějakej podobnej nápad jsem čekal, ale že s ním přijdeš zrovna ty, to fakt ne:D:D:D

No už by jsi mě mohl znát líp, teda:D:D
Odesláno

to Dundee: Pokud máš na mysli polystyren (PS), tak naprosto bez problémů. Teplem. Taje při 240 stupních.

Pokud však máš na mysli pěnový polystyren (EPS), tak ten asi nijak. Možná by mohlo pomoci ho pořádně prohřát nad párou a pomalinku ohýbat. Ale špatně vede teplo, musí se prohřát pořádně.

Nápad s filcem nezní špatně. Přesně tak tlustý filc se dával ke starým psacím strojům jako podložka. Takové zelené kolo to bylo.

Odesláno

Pokud bys netrval na polystyrenu , tak se dá v modelářské prodejně sehnat EPP (extrudovaný polypropylen) v různých tloušťkách , je podobný strukturou jen je o mnoho víc pružnější . Poskládat to z tenčích desek tak se v pohodě ohne a nepraskne.

Odesláno

Tak jsem to dneska vyřešil:D

Z práce jsem si přivezl kus silnýho filcu, vzal zlamovací nůž a podle původního polystyrenu vyřezal požadovaný tvar. Jen při seřezávání konců, které jsou zúžené, nůž nevydržel a odporoučel se do věčných lovišť, takže na dokončení budu muset koupit jinej:)

adraj: Zkusim se domluvit v práci, jestli mi budou moct metr nechat;)

[upravil dne 24/6/2008 Dundee]

post-0-14109601135513_thumb.jpg

Odesláno

plexi jde ohýbat za tepla, Makrolon i za studena... ale to asi není to, co ty potřebuješ vědět.

Co použít nějaký polštářek ? (tím přehraješ problém na ženu a jsi z obliga :D )

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...