Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Mám dotaz jak nabíjet druhou baterii v 607 .

Myslím tu v kufru mohu ji odpojit a nabít či neodpojovat a nabít nebo dát si na něco pozor a nesmazat paměti rádia a sedadel apod.

díky

daja535

Odesláno

Da sa nabijat aj v aute ale musis mat poriadnu nabijacku nie take tie vseliake lacne z tesca. Najlepsia je elektronicka nie trafakova s usmernovacom. Najlepsie je aj tak ju vymenit lebo mozes cakat kedy bude vybita zas.

Odesláno

no mám nabíječku z lidlu impulsní myslím že by to nemuselo vadit.

Ale stejně se chci zeptat co se stane když odpojím a vyjmu nabiju a vrátím zpátky .

Myslím že baterka je ok ale dlouho jsem nejezdil a zaplý alarm a tak .

daja535

Odesláno

Trosku teorie o bateriach a ich nabijani. Normalny kyselinovy akumulator sa nabija nabijackou ktorej napatie by nemalo presiahnut 15 V. Normalna hranica je 14.2V. Nabijacka by mala limitovat prud 0.1 krat mensi ako je Kapacita baterie. Teda ak je kapacita 45 Ah tak nabijaci prud by nemal byt vacsi ako 4.5 A.toto je idealne nabijanie. Samozrejme v aute je to trosku inac a altik tlaci do baterie co to da.

Uzavrete gelove akumulatory ako je ten vzadu by sa mali nabijat dvojstupnovo toje nabijacka limituje prud do baterie maximalne 0.1krat kapacity baterie, ked dosiahne napatie na baterii 14.2 V tak sa prepne do napatoveho modu kde bateriu udrzuje napatim 13.8V. Takto funguju inteligentne nabijacky na to urcene. Vacsinou sa pouzivaju tam kde je potreba dlsej zivotnosti akumulatoru.

Ak ju chces nabijat normalnou nabijackou nemal by si nechavat akumulator pripojeny dlho k nabijacke lebo ak presvihnes napatie tak sa zacne varit a pri najlepsom akumulator len nafukne a pritom horsom ho roztrhne. Ak sa podari taky akumulator uvarit tak jeho kapacita sa rapidne znizi a zvysi sa samovybijanie.

Odesláno

Jo, zadní prý drží program a všechny možné kódy a nastavení. Teda já bych na ni nešahal ani za zlatý prase (jsem elektrikář), aby mě auto ještě poznalo... Teda aspoň bez přesného servisního návodu.

PS: tyhle ročníky byly vyvíjeny a zkoušeny kolem r. 98, kdy ještě nebyly přepisovatelné Flashky bez napájení.

[upravil dne 25.6.2008 P607Olda]

Odesláno

no na displeji se píše že servisní baterie je slabá po delší jízdě to přešlo viz rada P607olda

,ale chtěl jsem ji přesto nabít ,je mi známo jak se nabíjí baterie a gelovky taky mám ji v motorce a nabíječka ikdyž je z lídlu tak celkem inteligentní je , dovede si hřídit proud a po dosažení potřebného napětí ji nabíjí pomalu .

asi si udělám výlet a bude , nová v peugeotu 3880,- což docela dost .

Asi by to šlo nabít tak že paralerně připojit jiný akumulátor a gelovku venku nabít a následně vložit a připojit zpět .

díky daja535

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...