Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zarukou urcite nie :) , tento problem maju 2004 a 2005 roky, a ti uz davno zaruku nemaju :) , a zvolavacie akcie neexistuju na tento problem. Nieco zacvakam, ale ovela menej. NEbudem hovorit dopredu, zajtra budem mudrejsi , este tam mam stale problem aj s kontrolkou antipolution system s aditivom

Odesláno

Takze, auto je doma, bolo to ako sme predpokladali servo cerpadlo , netreba menit riadenie. konecne ide riadenie ako po masle, ziadne vybracie , ziadne penenie servo kvapaliny. Snad to druhym pomoze.

Co sa tyka kontrolky prilis vela aditiva vstreknuteho, vymazane , a je to ok , takze vsetko prebehlo podla predstav, som rad ze uz mam pokoj s temou servo , klop klop klop ,

No este mi doporucili potom vymenit radsej antivibracnu trubku, stoji okolo 100eur, cosi viac este , ale to uz obetujem, a vymeni sa.

Teraz ide moja 407 ma konecne podla mojich predstav :super :super :super

Odesláno

:superTakze uz si za vodou denoo. No vidim, ze to caka aj mna asi neskorsie :-(. A ak sa Ta mozem opytat v ktorom Peugeote si to daval robit. A kupoval si cerpadlo priamo od nich ci z nejakej predajne? A ak mozes prezrad kolko ta to vyslo?.:roker

Odesláno

Akú kvapalinu mám doliať? Niekto mi radil, že DexronIII, ale tá je červenej farby a ja mám v aute žltú. Žltá by podľa predavača mala byť DexronII. Záleží na farbe?

Odesláno

ja som tiez dolieval, ale casom ma to uz omrzelo, a stoji to za prd, este kt omu ked je ten olej taky drahy.A dalsia vec, v zime pod autom pod nadrzkou serva kaluzka oleja. Skor najdi daku moznost lacnejsiu na repas serva. Inak ja som daval castrol TQDIII

Kde som to daval robit, no neviem ci je to vhodne pisat , a kolko to stalo, no cerpadlo nove stoji 23 000 , ja som to mal ovela ovela lacnejsie, a mal som ho priamo z peugeotu, zhanat take cerpadlo, sa tazko, lebo tieto nikto nevyraba, iba buracky, a ak najdes taku buracku, daj pozor aby to nebolo rok vyroby 2004 2005 ta buracka, mohol by si byt v tom istom potom ;)

Odesláno

Co se týká kapaliny, v servisní knížce píší Total Fluide DA. Když jsem si loni kupoval flašku servokapaliny, tak mi u pažoutů dali Total Fluide LDS. Myslel jsem, že mám méně kapaliny, ale nedolil jsem ani celého panáka. Zatím drží. Nevím ale jestli je rozdíl v kapalinách pro mechanickou a elektrickou pumpu. Ještě k barvě. Trošku jsem to hledal a dověděl jsem se, že u Totalu mají zelenou pro kapaliny minerální a u nás ve 407 má být syntetická a ta má oranžovou barvu.

[upravil dne 14.1.2009 HonzaZ]

Odesláno

Že vraj je rozdiel v pumpách. Elektro by malo byť Total Fluide DA a mechanická Total Fluide ATX. ATX je špecifikácia Dexron II ale neviem farbu. DA je oranžová ale neviem špecifikáciu :nevim

Odesláno

Takže jsem teď koukal do bezpečnostních specifikací Totalu a LDS - oranž, DA - oranž, AT42 - červená. Ta zelená to byla LHM. U AT42 píší do aut. převodovek a i do serv ale je to minerál. Do našich 407 má být syntetika.

[upravil dne 14.1.2009 HonzaZ]

Odesláno

Chtělo by to nějakého odborníka na posouzení. Podle charakteristik jsou ty syntetiky na stejné bázi polyalfaolefínů. Víc nedokážu posoudit. Jenom co jsem se dočetl v manuálech, tak doporučují hydraulické kapaliny Pentosin CHF11S, Total Fluide DA a Total Fluide LDS. Tyto jsou prý i vzájemně mísitelné.

Odesláno

Pánové kdo má problém s pěněním kapaliny v servu tak vřele doporučuji dolít tak 2cm nad max. kapalinu a ještě to párkrát zkontrolovat jestli jse to neodvzdušnilo jako třeba mě(dolíval jsem asi 3x než mi přestala ubývat) a ted ve volantě žádné škubání a ani po delší jízdě nepění.......dolíval jsem Castrol TQD dextron III. červená barva

[upravil dne 18-1-09 Přema]

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Tak pánové a je to tady!!!:grr

Už od koupě řeším servo - pění, vibruje, je slyšet. Hladina byla na minimu. Na radu přemka jsem to nechal dolít 3cm nad risku. To pomohlo (hlavně přestalo pěnit, jemné vibrace a zvuky zůstaly, ale nic hrozného). Ale teď co začala zima je to :blicismajlik. Dnes ráno teplota -1 odjíždím z práce a na kruháči volant jde trhaně a ještě to tak hnušně kovově zaskřípalo. Po příjezdu dom jsem kouknul na servo - samozřejmě spěněný až ven, že to teklo přes víčko. Takže už vím co dostane piškot k vánocům:D.

Hned v pondělí valím do peugeotu co s tím. Myslím si, že v mém případě už asi odvzdušnění servo nepomůže. Takže se asi objedná nové čerpadlo. Tenkrát mi bylo řečeno, že servo stojí kolem 17tis a k tomu je potřeba ještě nějaké trubky, které stojí kolem 3-4tis. Takže bezva.

Chci se Vás zeptat, když se objedná to čerpadlo, jak ta výměna dlouho trvá, protože zrovna si teď nemuhu dovolit být bez auta.

Dík.

Odesláno

cakal som na prve prispevky ohladom serva, hned ako zacne zima, a je to tu, asi sa to zacne kopit pekne :mad:

presne moj pripad, mne v peugeote vymenili servo cerpadlo za 10 000sk nastastie aj s pracou, plus ako si pisal doporucuju tu vysokotlaku trubicku ci co to je co ide od servo cerpadla, ta stala 3000sk mam pocit, takze tak.Pokial zacne vacsia zima dost mozne ze sa ti bude zasekavat smerom do lava ked budes zatacat.

Nic nepomoze len kupit nove servo cerpadlo, plus tu trubicu. Ja som to riesil minulu zimu , odvtedy uz mam pokoj, ani raz som nedolieval servo kvapalinu, a riadenie ide ok ako ma.

Za odvzdusnenie vyhodis zbytocne peniaze a pomoze to mozno iba na par dni alebo vobec. Sak odvzdusnuje sa to plnym zatacanim do stran asi 10 krat po sebe.

Ja to vtedy skusal a nepomohlo.

Horsie ze tieto cerpadla sa daju kupit iba v peugeote, co povazujem za pekne svinstvo kedze sa jedna o vadne kusy od peugeotu priamo od vyroby a oni na to nahadzu na to take sumy parchanti.

Vymena trva mozno 2-3 hodiny bohvie presne kolko, ale do jedneho dna to mas urcite. Cerpadlo nove stoji 23 000sk s dph mam pocit.

Teda pokial mas tento pripad, este bud rad, lebo su pripady ked museli menit cele riadenie a to potom sa uz blizilo k 100 000sk , presnejsie sa mi zda 75000sk cele riadenie.

SU pripady ked vymenili iba servo cerpadlo a nepomohlo, nakoniec bol problem v riadeni samotnom.

Neviem nad cim sudruhovia rozmyslali ked vyrabali toto servo riadnie.

Odesláno

Jsem rád, žes mi odpověděl zrovna ty! Chtěl jsem ti napsat zprávu, ale nějak se to posr... Jak říkáš, asi s tim už nic neudělám, takže v pondělí jedu do peugeotu ať tedy na to ještě mrknou a s největší pravděpodobvností objednají tu servopumpu a ty trubičky k němu. Počítám, že bude rozpočet tak 22tis kč:D. Taky doufám, že to bude stačit, protože dělat celé řízení za nějakých 40-50tis:roll.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...