booyas Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Potřebuju vyměnit přední žárovku. Ale nevim jak. V servisni knizce sem si nasel jak, ale je tam nejak moc malo mista, vubec se tam nedostanu rukou. Urcite budu muset neco vyndat abych tam mel misto ale vubec nevim co a jak Citovat
booyas Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 pravou, ale klidne muzes napsat aji levou, protoze to urcite budu taky potrebovat Citovat
Radek V. Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Pokud myslíš žárovku u potkávacích světel tak jen odtáhneš víčko. Nic se nešroubuje a je to jednoduché. Přístup je tam normální. Nehledej v tom žádnou vědu. Pokud myslíš dálkovou tak nejdřív musíš vycvyknout konektor kterým jde elektrika do světla. (červená ploška, pojistka se vysune směrem od konektoru a ten sám pak odskočí) Další postup je obdobný s tím rozdílem že toto víčko je menší. Citovat
booyas Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 no jo jenze ja se tam vubec nedostanu rukou abych ten konektor vytahl, je tam ta nalevka do chladice. Citovat
Ticcino Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 Tak to asi budeš muset říct někomu šikovnějšímu a s menšíma rukama. Podle manuálu se to dá vyměnit jen tak. Bez nářadí a o žádné nádobce nic nepíšou. Podle fotek je tam fakt dost málo místa. Citovat
peugeotkovic Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 tys tu žárovku ještě nevyměnil..??? U 206ky je zase nálevka do ostřikovače-ta se dá ale vytočit a vyndat aby se udělalo víc místa.Jinak mám teda tenké ruce,tak bych ti pomohla kdybys bydlel u nás...ale koukám Benátky a Frýdek-Místek.. Citovat
Petr král T Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 píši o tom i na jiném místě, fakt s tou dálkovou je problém. Jak to mohli tak blbě vymyslet a že na to v Trnavě nepřišli !? Citovat
buga Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 co ja viem, zas nie je to nejak extra tazke.. je pravda, ze mohli aj inak vymysliet, sice ako? su auta kde napr pod naraznik sa musis pchat..tazke sa mozeme len tesit Citovat
epicus Odesláno 31. prosinec 2011 Odesláno 31. prosinec 2011 Ahoj. U motoru 1.4 benzin, je tam dost místa. Pokud moc nemrzne,jde to vyměnit v pohodě. Jde o cvik Citovat
Mishanthrope Odesláno 31. prosinec 2011 Odesláno 31. prosinec 2011 Zkus to kleštěma, taky to tak dělám, rukou se tam nevlezu, přestože nemám žádnou tlapu. Navíc si u toho zapnu obrysovky, takže vidím do paraboly a lépe se mi to nasazuje. Mám bohaté zkušenosti, za 3,5 roku jsem měnil každou žárovku nejméně 5× . Citovat
Pavel63 Odesláno 14. prosinec 2021 Odesláno 14. prosinec 2021 Hm, to jste mne moc nepotěšili. Já myslel, že třeba jde vyndat jednoduše celý světlomet a pak vyměnit žárovku dálkového světla mimo auto, ale s těmi kleštěmi to asi není úplně blbý nápad. Tak dík. Zkusím to. Ale u levého světla je to opravdu blbě přístupné. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. prosinec 2021 Odesláno 14. prosinec 2021 Jde to normalně rukou. Odpoj si konektor světla, bude tam lepši přístup. valenta.ivan ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 14. prosinec 2021 Odesláno 14. prosinec 2021 Keď som ešte mal 207ku, tak som používal zahnuté kliešte. S tými kliešťami som sa tam dostal, uvoľnenie pružinky a vybratie žiarovky, žiaden problém. Väčšia trpezlivosť je potrebná pri osádzaní žiarovky. Treba dávať pozor, aby pätica správne zapadla do svetlometu. Citovat
Pavel63 Odesláno 26. prosinec 2021 Odesláno 26. prosinec 2021 Výměna žárovky potkávacího světla (blízky) je na 5 minut, sundat napájecí konektor ze žárovky se dá bez problémů opatrně šroubovákem (střídavě na jedné a na druhé straně, až půjde rukou). Samozřejmě je tam víc místa po sejmutí konektoru s kabeláží do světlometu, sundání krytu baterie a krytu pojistek. Něco jiného je žárovka pro dálkové světlo, tam není prakticky vůbec přímá viditelnost, je potřeba zrcátko a nejlépe ty zahnuté kleště. Když se podaří žárovku správně zasunout na místo, je vhodné si ji něčím přidržet, než se zajistí tím jistícím drátem. Pak trefit konektor na napájecím kablíku je rovněž zajímavá operace. To chce nejlépe dětské ručičky, já se tam sotva dostanu jednou tlapou a chybí mi tam prostor pro druhou. Ještě poznámka k potkávacímu světlu - pozor u žárovky, aby tam byla správně. Ona tam pasuje ve dvou polohách - zkosenou plochou na patici nahoru i dolů, ale jen v jedné poloze je správně. Ve druhé poloze pak světlomet svítí jen asi 10 m před auto a pokud seřídíte sklopení světlometu tak, aby blízky svítily těch zhruba 35 m před vozidlo, tak potom dálkové světlo svítí někam do nebe. Takto nám auto před dvěma lety přistálo a proto jsem to teď řešil (jezdí s ním manželka a stěžovala si až teď začátkem zimy, že jí to svítí nějak špatně). Až jsem vyměnil žárovku potkávacího světla (napadlo mne, že když se naklápí celý světlomet, asi nesedí některá žárovka jak má) a nic se nezměnilo, pracně jsem si několik hodin hrál s výměnou žárovky dálkového světla (rovněž musí být správně orientována), opět se nic nezměnilo, zkusil jsem otočit žárovku potkávacího světla o 180° (jde tam v obou polohách) a bylo během tří minut vyřešeno, pak stačilo jen seřídit celý světlomet, aby výškově svítily potkávací světla podle pravé strany a bylo. Nějaký inteligent vymyslel usazení žárovky potkávacího světla tak, že to skutečně tvarem svádí k onomu otočení žárovky o 180° proti správné poloze. valenta.ivan ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.