kobr Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: punkac já tohle nepoužívám, anglicky se domluvím, účet na ebay mám obstarám si vše sám tak to teda beru, šéfe. Jen je třeba zjistit, proč u motoru s turbem musí být tempomat elektronický a ne podtlakový. I když ten z eBay je univerzální Citovat
punkac Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 2 kobr: co to pro pána krále brebtáte? prostě na auto, co má posilovač brzd nebo EGR ventil na bázi podtlaku, to fungovat bude, ať máš turbo nebo ne to zařízení umí snímat rychlost motoru (ot./min.) a rychlost vozu (km/h) a poradí si s tím, ať máš turbo nebo ne nebo elektronicky řízenej plyn nebo manuálně howk Citovat
kobr Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Tak co je toto http://www.levnealarmy.cz/eshop/tempomaty/podtlakovy-tempomat-ap-300.html a další http://www.levnealarmy.cz/eshop/tempomaty/tempomat-elektronicky-ap-500.html pročtěte si diskusi k článkům. Jaký je v tom rozdíl nevím, ale doporučení výrobce je doporučení výrobce. Před chvílí jsem psal e-mail dodavateli na vysvětlení, proč zrovna elektronický na můj motor [upravil dne 30.5.2009 kobr] Citovat
punkac Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 jedině co mě napadá je, že dieslové motory s turbem mají egr ventil, který je rovněž ovládán podtlakem. Možná to tempomatu vadí. Schválně počkáme, jestli ti na fóru odpoví ten jejich technik jinak nevidím rozdíl.... PS: EGR máme přeci všichni stejně odpojenej a zaslepenej Citovat
punkac Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 zvláštní, já se právě třesu na to jak připojím podtlakový tempomat na tu hadičku od EGRU Citovat
kobr Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 nepřipojuj na hadičku od EGR, ale od přívodu podtlaku z vývěvy, ale co to udělá s brzdama? Citovat
punkac Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 boha jeho viděli jste někdy vůbec to vedení podtlaku? Vždyť od vývěvy jde hadice k brzdám a na ní je \"téčko\", cco vede podtlak k Egru. Ten já mám stejně odpojenej, tj. hadička k němu žádná nevede napiš co ti napsal ten jejich servisman, proč ne s turbem Citovat
kobr Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Boha jeho, copak tady něco funguje v sobotu po 12 hodině? Na nějaký tempomat už prdím, namontuj si co tam chceš ty. Pak nebreč, cos to koupil Citovat
punkac Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 2Kobr: Proč tak zle? Jsem Ti nějak ublížil? Jen se snažím dopátrat, proč u turbodieslů nejde dle nich podtlakový tempomat, napadá mě jedině egr. Takže se počká až Ti na tom fóru odpoví a pak se to objedná. Já prostě nechci platit za něco 2,5x tolik jen proto, že to nějaká firma řekne, chci info z co nejvíce zdrojů, takže písnu prodejci do ameriky a zeptám se ho na to samé Takže se měj fajně a doufám, že až oba budeme mít dostačující info co a jak, tak si to objednáme spolu :papa Citovat
kobr Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Původně zaslal: punkac 2Kobr: Proč tak zle? Jsem Ti nějak ublížil? Jen se snažím dopátrat, proč u turbodieslů nejde dle nich podtlakový tempomat, napadá mě jedině egr. Takže se počká až Ti na tom fóru odpoví a pak se to objedná. Já prostě nechci platit za něco 2,5x tolik jen proto, že to nějaká firma řekne, chci info z co nejvíce zdrojů, takže písnu prodejci do ameriky a zeptám se ho na to samé Takže se měj fajně a doufám, že až oba budeme mít dostačující info co a jak, tak si to objednáme spolu :papa jj přesně tak:mad: jsem jakýsi taký nas.atý byla akce v sobotu, připravuji program, trávím na tom čas, projíždím benzín ( za mé peníze:D) a přijely 4 auta [upravil dne 31.5.2009 kobr] Citovat
punkac Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 v pohodě hele už asi 2 hodiny pročítám americký fóra a nikde nic nepíšou o tom, že by to nešlo, jen doporučujou že čtyřválce a slabší motory si mají přikoupit jakýsi zásobník podtlaku, který stojí 18 dolarů ale kde koupit celý set, kde je sleva jinak i kdyby napsal ten maník z autoalarmů jinej důvod než málo podtlaku pro podtlakovej ovládač klapky, tak lze objednat elektrickej, kterej stoji o půlku víc než podtlakovej, ale je o půlku levnější než tu v čechách, stojí na český koruny 3800 plus počta, tu ber orientačně okolo 47$ kdybysme toho vzali více, myslím, že by mohla být sleva a to už je zajímavé ne? myslel jsem, že když si někdo přihodí 100% ceny už se to nazývá lichvou ale naštěstí umíme anglicky, že (rukama nohama ale umíme) [upravil dne 31/5/09 punkac] Citovat
mmmb Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Tak s dieslama to vypadá na složitější. zajímavé forum: http://www.the12volt.com/installbay/forum_topics.asp~FID~10~PN~1 neco sem přeložil transletorem a pišou že diesel má malý tlak vakua. ten tempomat potřebuje podtlak 6 palců rtuti. Nějaké přidívíní nádržek tam píšou, ale prý to zdoršuje citlivost a rozsah a musí se to více nastavovat. prý je lepší elektronický. To jsem pochopil z Translatoru. Citovat
punkac Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 hmmm, koukám, že odpověděly autoalarmy, takže ví prd - jen se domnívá, nevadí i kdybych se nakonec rozhodl pro elektronický, je zde na ebay a s poštovným stojí to, co jeho podtlakovej z autoalarmů, sice budu asi muset více šetřit , ale takový je život Citovat
kobr Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 odpověď z obchodu Příspěvek přidal: Jiří Tulach - LevnéAlarmy.cz Název příspěvku: Odpověď prodejce Znění příspěvku: Je to ze zkušenosti dovozce, který instaloval podtlakový tempomat na auto s turbem a neběhalo to korektně. Po výměně za AP-500 to bylo bez problému. Možná by Vám to i fungovalo, ale stojí to za to riskovat? ---------------------------------------------------------------- www adresa diskusního tématu: http://www.levnealarmy.cz/eshop/tempomaty/tempomat-elektronicky-ap-500.html?id_block=5&id_page=1 ---------------------------------------------------------------- Ještě jeden dovozce mi říkal, že zavolá do Pepíkova a pak dá vědět proč na motory s turbem elektronický [upravil dne 1.6.2009 kobr] Citovat
punkac Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 jj, už jsem četl, příjde mi, že tomu moc nerozumí a pouze to sem dováží, na americkejch fórech jsem našel vysvětlení a to že za a) vývěva nedodá požadovaný podtlak, to se dá řešit přikoupením přídavného zásobníku podtlaku nebo za b) a to je důležitější podporuje dle výrobce auta jen do roku 1997 pak je složité nastavení odladění pomocnými čidly Příjde mi to stejně divné, protože v zápětí na tom samém fóru píšou, jak to z úspěchem namontovali na 30 let starej křáp s manuálním náhonem tachometru bez otáčkoměru s mechanickým čerpadlem, tak teď už nevím můj názor je, že podtlakový tempomat bude fungovat bez problémů, když bude dost výkoná vývěva uvidím, jdu prolejzat fóra dále Citovat
punkac Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 to mám v pohodě, spíš tam jsou také informace o hovně a jen taký bezbřehý tlachání asi koupim ten vakuovej s tím přídavným zásobníkem a uvidím prej mu stačí ke štěstí údaje od rychloměru a proti přetočení používá čidlo na spojce v nejhorším ho prodám někomu z benzínem a bez turba a našetřím na ten elektrickej ale to fakt teď nejde nikde není přímo napsané proč to nejde a to je to co mě mírně štve odpověď z levných alarmů typu \"dovozcovi to nešlo, proto vozí toto = nerozumím tomu, tak budu doporučovat něco jinýho\" kdyby napsal jaké to přesně dělalo problémy, ale takovouhle odpověď prostě neberu Citovat
kobr Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Tady je něco a dodávka je i s ovladačem, no prostě komplet http://www.waeco.com/en/298_699.php CC MS700 je pro auta bez vakuové pumpy, tak to teda nevím? A CC MS 400 je univerzál [upravil dne 1.6.2009 kobr] [upravil dne 1.6.2009 kobr] Citovat
mmmb Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 odpoveď jednoho borce co to má namontonané na benzinu bez turba --------------------- Pokud by jsi přeci jenom nemohl zajistit podtlak, můžeš volit např. tento : http://www.dalix.cz/index.php?stranka=search&id=395 Rozdíl ve funkci, ovládání apod je stejný jen se liší právě tím, že má vlastní vakuovou pumpu a tudíž ho nemusíš na podtlak nikde připojovat. Jinak je vše stejné jako u http://www.dalix.cz/index.php?stranka=search&id=394 jen je potom ještě rozdíl v ceně. :-( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.