Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: JuloI

Původně zaslal: NO3IA

když jsi přes počítače,tak si na netu kup CD s programem a s kabelem do USB z auta a když si to napojíš,tak zjistíš co se děje a už to máš na pořád.

Máš s tým nejaké skúsenosti? kolko ten program asi stojí?

Nee nemám,jen jsem nato náhodou narazil

Odesláno

Hmm, tak cestou do servisu mi to za jízdy chcíplo, musel jsem zastavit na krajnici, vypnout klíčky v zapalování a znovu nastartovat. Navíc to po cestě jakoby zničehonic poskočilo a na chvilku se rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Mechanik po pár hodinách volal, že diagnostika neukázala vůbec nic (!!???), ale když auto nechal na volnoběh, chcíplo a celkově se prý chová nějak zvláštně. Drmolil něco o nějakém starém bazmeku \"sagem\", který nahradí za něco jiného. Nezdál se mi, že by si byl příliš jistý v tom, čím by to mohlo být. Zrovna prý vymění i olej a filtry. Svíčky a nějaký řemen jsou už vyměněné.

Teda jsem \"nadšený\". Pořídím si nové auto za relativně (pro mě) velké peníze a první zážitky jsou problémy s funkčností a servis. :(

Odesláno

Nebuď z toho deprimovaný. To je ako keď si kúpš starý počítač. Tiež to potrebuje doladiť BIOS, rozšíriť pamäť, preformátovať HDD, vymeniť CD ROM za DVD RW..... proste si ho doladiť.

Pri autách je to to isté. Iste sa tu nájde zopár ľudí ktorý potvrdia že keď kúpili staršie auto tak najprv vymenili náplne, filtre, sviečky, často i remene a i tak potom ešte vychytávali muchy. Keď niekto plánuje predať auto tak už do neho neinvestuje. Takže najrozumnejšie je nájsť si dobrého mechanika ktorý tie muchy vychytá za teba a budeš mať pokoj. Potom to chce iba pravidelne ho servisovať a ideálne je u toho istého mechanika. Bude to auto poznať čo je pre teba obrovská výhoda.

Tomu mechanikovi sa nečuduj že si bebol istý čím je tá závada spôsobená, môže to mať viacej príčin. Vždy je lepšie keď rozmýšľa a hľadá príčinu ako keby ti rovno niečo vymenil a za pár dní zistíš že to nebolo ono.

Staré auto je ako mladá žena. Neustále vyžaduje pozornosť a investície. :D

[upravil dne 11/6/08 pastorek]

Odesláno

Dej si tady hledání SAGEM, případně ELECTRIFIL, \"zapalovací lišta\" a bude Ti jasno. Akorát že porucha zapalovací lišty se obvykle projevuje jinak, tarokováním při přidání plynu. Ale může to být i Tvůj případ. Sagem zahodit, Electrifil nasadit. Asi 3000 Kč. Je to typická závada. Neukáže ji diagnostika. Takovou lištu lze v servisu snadno půjčit z jiného auta na vyzkoušení.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Dej si tady hledání SAGEM, případně ELECTRIFIL, \"zapalovací lišta\" a bude Ti jasno. Akorát že porucha zapalovací lišty se obvykle projevuje jinak, tarokováním při přidání plynu. Ale může to být i Tvůj případ. Sagem zahodit, Electrifil nasadit. Asi 3000 Kč. Je to typická závada. Neukáže ji diagnostika. Takovou lištu lze v servisu snadno půjčit z jiného auta na vyzkoušení.

Jenom za trojku? To jsem myslel že stojí víc. Každopádně je fakt, že, zapalovací rampa u 8V benzínových 206tek je jedna z \"univerzálních\" závad, po kterých je dobré jít. Typy rampy pro 16V motory se asi povedly víc, protože na ty jsem moc nadávání neslyšel, ostatně rampa Sagem v mém autě funguje bez problémů už pět a půl roku.

Divný ale je, že diagnostika nic nevyčetla. To mi přijde jako blbost, protože jsem teda žil v přesvědčení, že v okamžiku, kdy se rozsvítí kontrolka diagnostiky, tak se děje problém, o kterém ECU ví a tím pádem je zapsán do logu.:myslim

Odesláno

A jenom takový dotaz, měl ten mechanik vůbec plnou diagnostiku od Peugeota???

Jsou přece servisy, kde třeba na Oktávku udělají přes diagnostiku všechno a když na to napojíš 206tku tak to řekne akorát že je to 206tka a tím to končí...Co lamda sonda??

Odesláno

Byl to přímo mechanik z Peugeotu s diagnostikou na tato auta. Nakonec prý vyměnili ten \"sagem\" (nevím, co to je) a auto prý už (zatím) drží. Dnes si pro to jedu, tak dám vědět.

Jinak taky blbnulo rádio a musel se vytáhnout nějaký zesilovač u antény (zateklo na něj), prý tam stejně není potřeba. K čemu by tam teda byl?

Odesláno

Není všem problémům konec. Po výměně Sagemu sice přestalo zlobit chcípání, ale po prvních sto kilometrech začaly zběsile blikat kontrolky airbagu a další věci okolo, palubka hrůzně blikala a pískala, přestal fubngovat posilovač, vypínalo rádio. Nezbylo, než co nejrychleji zajet ke krajnici. Chcíp. Auto už nenastartovalo, nefungovala světla, blinkry, centrál, nešla zavřít otevřená okna, zkrátka nic :roll

Za půl hodiny přijel servisák dovozce a zjistil, že je vybitá baterie. Dal tam baterku ze svého auta a odjeli jsme přímo do garáže. Proměřil to a zjistil, že nefunguje dobíjení autobaterie. Měl podezření na jakési uhlíky, ale ty jsou v pořádku. Takže auto je zase u něj minimálně na další dva dny, než zjistí problém a případně vymění, co bude potřeba vyměnit. Začínám se proklínat, že jsem kupoval ojetinu a tuhle značku obecně :nevim

Předpokládám, že bude třeba něco vyměnit. Nevíte, čím by to mohlo být a jak drahá může taková oprava být? Co bude příště? Zůstanu viset někde v horách? :roll

Odesláno

freeya: měls evidentně smůlu, ale to auto za to nemůže. Mně moje 206ka mne za pět let, co jí mám, nikdy nikde nenechala. Taky sem tam něco zazlobilo, ale to byly spíš drobnosti, nebo spotřební materiál.

Problém bych hledal za 1) v ojetině (bohužel, ale stává se to a chce to vybírat velmi pečlivě) a za 2) v mechanikovi. Pokud to od začátku nedobíjelo, nemusela být možná vadná zapalovací rampa. Možná.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

freeya: Nechcem byť na teba zlý ale činnosť nabíjania je vždy návestená kontrolkou. To že si zostal vysieť je viac chyba obsluhy ako auta.

Bohužel žádná kontrolka nesvítila (až pak těšně před chcípnutím několik najednou). Ani po výměně baterky (aspoň na cestu do servisu) kontrolka nesvítila. Nedobíjení se ukázalo až přímým měřením v servisu.

Odesláno
Původně zaslal: freeya

Původně zaslal: pastorek

freeya: Nechcem byť na teba zlý ale činnosť nabíjania je vždy návestená kontrolkou. To že si zostal vysieť je viac chyba obsluhy ako auta.

Bohužel žádná kontrolka nesvítila (až pak těšně před chcípnutím několik najednou). Ani po výměně baterky (aspoň na cestu do servisu) kontrolka nesvítila. Nedobíjení se ukázalo až přímým měřením v servisu.

Tak potom nesvietila i pred naštartovaním, po zapnutí kľúčika zároveň s kontrolkou mazania a vysokej teploty motora. To signalizuje poruchu nabíjacej sústavy tak isto ako rozsvietenie za chodu motora. Na budúce už budeš vedieť.

Odesláno
Původně zaslal: freeya

...... Začínám se proklínat, že jsem kupoval ojetinu a tuhle značku obecně :nevim

Chápu, že jsi po těchto problémech naštvaný na Peugota, ale samotná značka auta za to nemůže. Prostě jsi si koupil starší používanou věc a s tou můžou být problémy. Stejně tak jsi mohl dopadnou i s VW, Oplem nebo Fordem. Koupe ojetého auta je trochu sázka do loterie a ty jsi zrovna měl to \"štěstí\" že jsi si vybral problémový kus. Hodně záleží na údržbě předchozích majitelů a jakým způsobem to bylo servisované, ale to bohužel jako laik nepoznáš, když to auto vidíš stát naleštěný v bazaru.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

to bohužel jako laik nepoznáš, když to auto vidíš stát naleštěný v bazaru.

Právě proto jsem se obrátil na zkušeného dovozce s dobrými referencemi, který přivezl do ČR už desítky aut. Tohle holt moc nevychytal.

Na druhou stranu si říkám, že teď už se snad všechno možné i nemožné povyměňuje a vychytá a snad bude chvíli pokoj. Protože s dalšími závadami je to tak na okamžitý prodej a pořízení něčeho jiného.

Odesláno

Tak mi vyměnili nějaký regulátor o rozměrech 7x7 cm, který by měl rozpoznávat napětí na baterii a zajistit dobíjení. Jsem o 1500,- Kč lehčí. Doufám, že bude alespoň chvíli klid, páč mám sto chutí novou milou zlatou nespolehlivou 206 sešrotovat na pidikousíčky a pidikousky :roll

[upravil dne 18.6.2008 freeya]

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...