Přejít na obsah

freeya

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

freeya's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Všichni okolo nadávají na řazení P206, před koupí jsem se toho díky tomu hrozně bál. A realita? Absolutně žádný problém. Jezdím s kdečím a řazení u mé P206 mi přijde úplně normální. Všechny rychlosti včetně zpátečky napoprvé, žádný problém, vše v naprostém pořádku (což se nedá říct o problémech se zbytkem auta). Tak nevím, o čem všichni mluví. Řazení mi přijde bezproblémové.
  2. Tak mi vyměnili nějaký regulátor o rozměrech 7x7 cm, který by měl rozpoznávat napětí na baterii a zajistit dobíjení. Jsem o 1500,- Kč lehčí. Doufám, že bude alespoň chvíli klid, páč mám sto chutí novou milou zlatou nespolehlivou 206 sešrotovat na pidikousíčky a pidikousky [upravil dne 18.6.2008 freeya]
  3. Právě proto jsem se obrátil na zkušeného dovozce s dobrými referencemi, který přivezl do ČR už desítky aut. Tohle holt moc nevychytal. Na druhou stranu si říkám, že teď už se snad všechno možné i nemožné povyměňuje a vychytá a snad bude chvíli pokoj. Protože s dalšími závadami je to tak na okamžitý prodej a pořízení něčeho jiného.
  4. Bohužel žádná kontrolka nesvítila (až pak těšně před chcípnutím několik najednou). Ani po výměně baterky (aspoň na cestu do servisu) kontrolka nesvítila. Nedobíjení se ukázalo až přímým měřením v servisu.
  5. Není všem problémům konec. Po výměně Sagemu sice přestalo zlobit chcípání, ale po prvních sto kilometrech začaly zběsile blikat kontrolky airbagu a další věci okolo, palubka hrůzně blikala a pískala, přestal fubngovat posilovač, vypínalo rádio. Nezbylo, než co nejrychleji zajet ke krajnici. Chcíp. Auto už nenastartovalo, nefungovala světla, blinkry, centrál, nešla zavřít otevřená okna, zkrátka nic Za půl hodiny přijel servisák dovozce a zjistil, že je vybitá baterie. Dal tam baterku ze svého auta a odjeli jsme přímo do garáže. Proměřil to a zjistil, že nefunguje dobíjení autobaterie. Měl podezření na jakési uhlíky, ale ty jsou v pořádku. Takže auto je zase u něj minimálně na další dva dny, než zjistí problém a případně vymění, co bude potřeba vyměnit. Začínám se proklínat, že jsem kupoval ojetinu a tuhle značku obecně Předpokládám, že bude třeba něco vyměnit. Nevíte, čím by to mohlo být a jak drahá může taková oprava být? Co bude příště? Zůstanu viset někde v horách?
  6. Byl to přímo mechanik z Peugeotu s diagnostikou na tato auta. Nakonec prý vyměnili ten \"sagem\" (nevím, co to je) a auto prý už (zatím) drží. Dnes si pro to jedu, tak dám vědět. Jinak taky blbnulo rádio a musel se vytáhnout nějaký zesilovač u antény (zateklo na něj), prý tam stejně není potřeba. K čemu by tam teda byl?
  7. Hmm, tak cestou do servisu mi to za jízdy chcíplo, musel jsem zastavit na krajnici, vypnout klíčky v zapalování a znovu nastartovat. Navíc to po cestě jakoby zničehonic poskočilo a na chvilku se rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Mechanik po pár hodinách volal, že diagnostika neukázala vůbec nic (!!???), ale když auto nechal na volnoběh, chcíplo a celkově se prý chová nějak zvláštně. Drmolil něco o nějakém starém bazmeku \"sagem\", který nahradí za něco jiného. Nezdál se mi, že by si byl příliš jistý v tom, čím by to mohlo být. Zrovna prý vymění i olej a filtry. Svíčky a nějaký řemen jsou už vyměněné. Teda jsem \"nadšený\". Pořídím si nové auto za relativně (pro mě) velké peníze a první zážitky jsou problémy s funkčností a servis.
  8. Přesně to jsem dnes udělal a postavil se k tomu solidně, auto si odveze do servisu a opraví, co bude potřeba opravit + vymění olej a filtry. Až bude spraveno, dám vědět, v čem byl zakopaný pes.
  9. Je to tak (s tímhe \"nefunguje mi počítač\" se setkávám několikrát denně:-)), prostě jsem si to neuvědomil a nenapadlo mě, že u aut je to podobné. Na netu jsem našel, že tahle kontrolka může značit problém se vstřikováním / zapalováním / katalyzárotem a že u benzínu hrozí poškození katalyzátoru, takže to prostě nechám zkontrolovat. Díky moc za rady.
  10. Díky za rady, nechám to zkontrolovat. Původně jsem myslel, že by byly konkrétní tipy na nějaké známé závady, které bych rovnou šel nechat spravit a věděl aspoň přibližnou cenu oprav takového problému, ale asi to takhle přes fórum zjistit nejde. Protože tomu prd rozumím, vůbec netuším, zda to může být prkotina nebo závada s opravou za třicet tisíc. Je to sice starší auto, ale elektroniky je tam dost...
  11. Díky moc za odpovědi. V autech se nevyznám a nevím, jaké věci musím napsat, abyste byli v obraze, díky za upozornění. Je to 1,4 benzín, tankoval jsem poprvé u obyč. benzínky (ne hypermarket). Kde tankoval předchozí majitel (v Německu), nevím. Po koupi auta mi dovozce prý vyměnil svíčky a nějaký řemen (jsem přes počítače, tak se nedivte mým znalostem aut :-). Olej pojedu měnit v nejbližší době. Najeto 120 tisíc. [upravil dne 11.6.2008 freeya]
  12. Díky, ale to jsem sem ani nemusel psát Když v odborném fóru popíšete nějaký problém, obvykle nečekáte, že vás s tím pošlou jinam (to si tam můžete zajít rovnou a neztrácet čas ve fóru) nebo se začnou zamýšlet nad tím, proč máte tohle auto a ne jiné. [upravil dne 11.6.2008 freeya]
  13. Děkuju za odpovědi, i když moc nepomohly. Právě, že to v záruce nemám. Nechal jsem si to přivést ze zahraničí. Rok výroby je 1999. Do tohoto auta jsem šel proto, že to bylo (dle mého názoru) asi nejlepší auto v této ceně, kterou jsem byl limitovaný.
  14. Ahoj, pořídil jsem jetou dvěstěšestku a kromě porodních bolestí, které se řešily výměnou, nastal hned při první jízdě docela zásadní problém. Auto při čekání na zelenou chcíplo, rozsvítila se kontrolka motoru a už nešlo nahodit. Po cca deseti minutách startování naskočilo, kontrolka zhasla, a dalo se odjet. Teď to stojí před barákem a neodvažuju se jet, ať nezůstanu někde viset. Je zajímavé, že po nastartování to vždy cca po pěti vteřinách chcípne. Po druhém (někdy až třetím) nastartování už motor drží. Nevíte někdo, co to může být? Nemáte někdo tip? Jsem z toho docela rozčarovaný, kupoval jsem nové auto, abych se zbavil problémů, a teď tohle. A to ani nemluvím o baterce, která se vybila po týdnu stání před barákem (je na ní nalepena cedulka 02/2008, takže je nová), přitom nabitá byla několikaset kilometrovou cestou. Díky za jakoukoliv radu.
×
×
  • Vytvořit...