janci77 Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Zdarec, neviete ako by som mohol vypustiť trochu oleja z motora? Najlepšie by to asi bolo cez vypúšťaci šrób . Len neviem či ho bude stačiť len povoliť, alebo až úplne vykrútiť, aby som nevypustil zase veľa . A ešte som počul o nejakej hodnote momentu, ktorým mám utiahnuť tú vypúšťaciu šróbu . Dík za odpovede Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 pohodlnejsi je sehnat si vetsi strikacku, tak 50ml nebo 100ml, kus hadicky a odsat to trubickou merky oleje, taky jsme to tak udelal, kdyz mi preplnili v servisu pri vymene oleje motor skoro 1cm nad rysku [upravil dne 9/6/08 Ferry] Citovat
janci77 Odesláno 9. červen 2008 Autor Odesláno 9. červen 2008 Dík za radu nevieš kde by som mohol zohnať tú striekačku a hadičku? V lekárni, alebo v nejakom servise? Citovat
Kekros Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 kdyby přece jenom nebyla stříkačka, tak šroub stačí povolit Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Skús Sanitu alebo inú predajňu so zdrav. pomôckami. Citovat
Guest servisman Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 u Ladmana jsme to řešili přes vypouštěcí šroub.Sice byl olej teplý,ale šlo to.Měl tam tenkrát něco navíc asi 0,6 l oleje. Citovat
janci77 Odesláno 9. červen 2008 Autor Odesláno 9. červen 2008 ja tam mám asi tretinu tej rysky navyše, ktorá je medzi MIN a MAX, čiže okolo 0,33 L ? no tie servisy, to je hrôza ... ozaj a s tým uťahovacím momentom toho výpúšťacieho šróbu je to ako? Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Normálně dotáhni--žádné rvaní,abys příště povolil... Citovat
Guest servisman Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 dotahuji bez momentu pak kontrola zdali nekape po jízdě či neprolíná Citovat
Ticcino Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Já tam mám taky nějak moc oleje. Vypadá to, jakoby, když ho tam dolívali, tak nezasunuli zcela měrku, ale zarazili ji za okraj. Pak to ukazuje přesně střed. Bohužel po zaražení měrky až na doraz je to 15mm nad horní rysku. Ale s tou hadičkou to není vůbec špatnej nápad... Jdu sehnat hadičku. Jo a mimochodem, když budeš odpouštět spodem, dej si pozor, abys nevypustil převodovku... Citovat
janci77 Odesláno 9. červen 2008 Autor Odesláno 9. červen 2008 Původně zaslal: Ticcino Jo a mimochodem, když budeš odpouštět spodem, dej si pozor, abys nevypustil převodovku... myslím, že to sa ani nedá pomýliť ... Citovat
Ticcino Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Tak jsem si sehnal hadičku a je to pěknej vopruz. Na stříkačku mi nejde nasadit, neb je moc tenká. Takže mi to tam kape samospádem do skleničky. Za hodinu to dojdu zkontrolovat, ale víc jak decka tam asi nebude... Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červen 2008 Odesláno 10. červen 2008 jsou i odsávačky na olej vypadá to jako hustilka/pumpička/na kolo Citovat
janci77 Odesláno 10. červen 2008 Autor Odesláno 10. červen 2008 Tak dnes som kúpil 50ml striekačku a nejakú infúznu súpravu - hlavne kvôli tej hadičke. Najprv som myslel, že to bude treba nejako nahrievať aby som to tam natiahol, ale doma po rozbalení som zistil, že to má koncovku na tú striekačku, nasadil som a pohoda . Už len vycucať olej a bude, cena spolu 35Sk. Citovat
Ticcino Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 to AnotherOne: Jo, pusou, ale hadička byla průhledná, tak jsem to nenatáhl až do huby, ale jen na kraj a pak už to kapalo samospádem. Mě snad jebne... Sehnal jsem si tlustší hadičku, kterou by to alespoň čůralo a ne jen kapalo, jenže ta zas nejde zastrčit do motoru. Vleze celou cestu skrz trubici na měrku, ale někde u vstupu do vany narazí na nějakej plech a nejde dál. Takže jsem si to zopakoval. Vzal jsem tenkou hadičku, nacuc a nechal kapat. Jenže jsem se natáh doma na postel a usnul. S hrůzou jsem se probudil po 3 hodinách, ale pohoda. Nakapáno asi čtvrt litru. Tak to mám dohromady 4 decky. Ještě další dvě decky (5mm na měrce) a jsem na horní rysce. A nebo zkusím tu stříkačku. Citovat
janci77 Odesláno 11. červen 2008 Autor Odesláno 11. červen 2008 Tak to si tam mal toho oleja sakra dosť ... ešte že si tam mal len kvapkajúcu hadičku Mne to tiež nechcelo najprv vliezť dnu a tak som tú hadičku zrezal pod uhlom - niečo podobné ako je zrezaná ihla do striekačky a potom to už šlo ... Citovat
Guest servisman Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 nejrychlejší je odpustit dole a je to vše během půlhodky a nemusíš ani ohřívat aby nebyl teplý olej. Citovat
Ticcino Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 Uff, tak hotovo. Nakonec jsem sál tou stříkačkou. Teď tam je asi 5mm pod horní rysku. Vím, že tam bylo víc oleje už od začátku co jsem to koupil, by mě zajímalo, kterej blbec to tam lil. Vytáhl jsem tak osm deci! Doufám, že to nic nepokurvilo. Teď to musím sledovat, neboť nevím jestli mi tam někudy nesákne něco, co tam nepatří. Ale voda nemizí a olej vypadá taky normálně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.