Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, poprosil bych vás, uživatele 207-ček o několik rad. Abych se vlezl do mého rozpočtu, musím někde přiškrtit. Výbavu bych vzal asi Urban, přestože mi bude trochu scházet palubní počítač, ale dá se na tom dost ušetřit. Myslím, že přestože je to základní výbava, je poměrně slušná. Jen bych k ní dokoupil mlhové světla za 4000. protože později by na základní masku asi dát nešly. Dokoupil bych ještě klimu a metalízu. A teď ten můj hlavní problém - motor. Na nafťák pomýšlet nemůžu. V nabídce je motor 1.4 MAN 5 (myslím, že je to 8V) a motor 1.4 16V VTi 95 k MAN 5. Ten slabší je o 23000 levnější a já bych měl vyřešen finanční problém :-) . Jenže nerad bych tohoto rozhodnutí později litoval. Jezdil bych spíš kratší vzdálenosti a celkem eko. Nějaká dlouhá cesta snad párkrát do roka (1 x Chorvatsko) Můžete mi povědět váš názor? Děkuji... :-)

Odesláno

Osobně bych šel určitě do toho 16V, rozdíl 23 000 u nového auta fakt není podstatný a auto pojede podstatně líp (vzhledem k vyššímu výkonu se auto nebude tolik vytáčet, čímž by měla být nižší spotřeba a motor by měl i víc vydržet).

Odesláno

koupit misto toho dva tri roky stare auto, o tridu vyssi za stejne nebo mensi penize ;) podle mne na novem aute hodne ztratis uz ve chvili kdy odjedes z prodejny

ale to je spis trochu :xvul pokud jsi rozhodnuty pro nove auto

[upravil dne 8/6/08 Ferry]

Odesláno

Ztráta tam je, samozřejmě, ale nechci riskovat v bazarech. to Medvěd: určitě máš pravdu, já jen jestli ten rozdíl v několika ventilech je tak podstatný (nerozumím tomu) A co řeknete na mé rozhodnutí s výbavou? Je to menší zlo zvolit základní výbavu, než základní motor?

Odesláno

1,4 8V je motor, který se dával už do 205/309, takže hodně starý, zatímco ten 16V je opravdu fungláč s kterým bude jízda požitkem. Co se týče výbavy, jde o to co preferuješ - já jsem začínal jezdit ještě za totáče a je fakt, že mě spousta blbinek ve výbavě spíš ruší, než že by nějak zásadně pomáhala (ale jak jsem psal jezdit s tí budeš Ty a proto to musí vyhovovat především Tobě)

[upravil dne 8/6/2008 Medvěd]

Odesláno

Díky, vážně se nad tím motorem musím zamyslet. Asi bych si to později vyčítal. Raději budu zatím postrádat rádio a dokoupím později (snad to nebude problém a možná tam zatím půjde strčit nějaké starší) Teď je na 207 akce, dělá to nějakých 55 000 a má to být do konce měsíce. Myslíte, že nezaváhat a objednat? Žeby se cena další měsíc dostala zase na původní? Anebo za 2 - 3 měsíce nebude kup ještě výhodnější? Co si o tom myslíte?

Odesláno

Když přijdeš k prodejci, většinou JE ještě prostor k vyjednávání o ceně - kde to chceš kupovat???

Doporučuju obvolat koncesionáře a poptávat nabídku ceny - při zajímavé slevě nebo výbavě se určitě vyplatí jet i na druhý konec naší malé republiky.

Odesláno

to Medvěd: přesně jsi to vystih. Chtěl jsem se zrovna na to informovat. Já mám nejblíž Frýdek-Místek nebo Havířov. Do Havířova jsem volal, prodejce byl vstřícný, ale o nějakých slevách nwebo bonusech no comment. Snad prý jedině levné rádio k tomu, ale montáž bych si musel uhradit. Měl byck velkou prosbu k vám Pežoťáčkům. Kdybyste jeli se svým míláčkem kolem Peugeotsaloonu, mohli byste se zeptat na cenu? Tady v tom našem zapadákově bude asi dost vyšpičkovaná.... Šlo by o motor 1,4 VTI 16 V, výbava Urban, klima a metalíza (mlhovky do toho zatím nebudu počítat. Byl bych vám hrozně moc vděčný, zvlášť, pokud by ten rozdíl byl větší..... Děkuji...

Odesláno

Zdravím!:papa Já osobně jezdím právě s 1.4 16V a ačkoliv nemám srovnání s ostatníma motorama ,tak si ho mohu jen vynachválit! Rozhodně je dostačující , velmi svižnej a spotřeba je jak kdy ,ale vesměs dobrá ... každopádně si myslím ,že na motoru nešetřit , na výbavě klidně ano ... já mam výbavu trendy a vyšší by pro mne byla naprostou zbytečností!;) ... jinak o cenách už nemám bohužel přehled...

Odesláno

to Lukas24 : Díky, já bych měl výbavu jen Urban, ale taky by se to dalo překousnout až na ten PP. Pročet jsem si tvoje vlákno. Ta červená je na tvém miláčkovi barva základní nebo metalíza? (Mimochodem moc hezké autíčko,,,)

Odesláno

Tak jsem hovořil s několika prodejci, ale o nějaké slevě navíc moc slyšet nechtějí. 1,4 16V už sehnat téměř nejde, tak zůstává 1,4 8V a 1,4 16V VTi. Je tam ale veliký rozdíl, přes 30 000 Kč. Vím, že ten slabší je už starší motor. Ale cenový rozdíl je tak velký, že je to hodně lákavé a vyřešilo by to problém. Myslíte, že motoricky ten rozdíl bude opravdu dost znát a později můžu dost litovat? Jak už jsem psal, bylo by to většinou na okresky, opatrnější jízda, dálnice zřídka. Děkuji...

Odesláno

Podle me je 207 docela tezke auto, a proto jsem zvolil ten motor s 95k. Ja mam ovsem SW ktery je krapet jeste tezsi. Bohuzel nikde jsem nevidel prubeh toc. momentu. Videl jsem jen tabulky a ta rika 118Nm pri 3300 a 136Nm pri 4000 jinymi slovy pridas otacky o 20% a kroutici moment poleze uz jen o 15%. Otazkou tedy zustava jaky ma kroutici moment ten silnejsi motor pri 3300 otackach. Ja sam nejezdim rychle a otacky pro mou jizdu konci na max. 3500 a to opravdu velmi velmi vyjimecne. Podle me technicke udaje v tabulce sedi.. a pokud se podivas ke konkurenci tak fabia 1.4 55kW mela obdobne zrychleni a mozna o nejakou desetinu vetsi spotrebu. 8V tedy pro pohodare a hatchback opravdu staci. U toho SW bych to videl 8V jako velkou nouzovku protoze kdyz uz ten kufr mam tak v nem neco vozim ze ano. Vsichni se me ptaji jak to jede a kolik to ma koni ale po pravde vubec ten vykon nevyuzivam, presto jsem rad ze ho mam je to rezerva ktera by mi mohla v budoucnu zachranit zdravi abych rychle a bezpecne predjel. A popravde nove auto je opravdu dost drahy jeste tyden po koupi jsem z toho byl spatnej tolik penez ale ja koupil predvadecku ktera mi usetrila spoustu penez. Takze me doporuceni predvadecku a SW a 1.4Vti.

Odesláno

Tak i já trochu přspěju. Do 207iček se dávaly v 1,4 tři motory....a to 1,4 8V...již zmíněný starý motor, a pak 1,4 16V z produkce Peugeot.....90k...ty se už doprodávají a nakonec 1,4VTi 16V 95k motor ve spolupráci s BMW. Dnes jsem dělal zrovna pánovi nabídku na URBANA a vyšel ho o dva tisíce dráž než TRENDY(je zde vyšší sleva) Když si budeš chtít o tom trochu promluvit hlouběji klidně mi pošli mail a ještě lépe telefonicky. Momentálně se tím živím.;)

Odesláno
Původně zaslal: Radek V.

Tak i já trochu přspěju. Do 207iček se dávaly v 1,4 tři motory....a to 1,4 8V...již zmíněný starý motor, a pak 1,4 16V z produkce Peugeot.....90k...ty se už doprodávají a nakonec 1,4VTi 16V 95k motor ve spolupráci s BMW. Dnes jsem dělal zrovna pánovi nabídku na URBANA a vyšel ho o dva tisíce dráž než TRENDY(je zde vyšší sleva) Když si budeš chtít o tom trochu promluvit hlouběji klidně mi pošli mail a ještě lépe telefonicky. Momentálně se tím živím.;)

vřele doporučuji služby tohoto pána:super

Odesláno
Původně zaslal: jariquick

to Pe.Tr: Jak jsi to myslel. Nějaká ironie nebo fakta?

fakta, Radek je nejen dobrý prodejce , ale hlavně člověk a srdcař pro značku , mimojiné je členem vedení klubu.

Odesláno
Původně zaslal: jariquick

Tak to sem dám mejlíkm milerád :potlesk pyropus@email.cz

Trochu jsem nepochopil podle mých výpočtů tomuhle: vyšel ho o dva tisíce dráž než TRENDY.

no v tomto se moc nevyznam ale věřím tomu že je to pravda , ono už nekdo psal výše že stejne auto ve stejne vybave a motorem , muze byt nekde i o tisice levnější .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...